Ухвала
від 02.03.2020 по справі 440/34/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

02 березня 2020 року м. ПолтаваСправа № 440/34/20

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Шевяков І.С., перевіривши клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за адміністративним позовом Приватного акціонерного товариства "АвтоКрАЗ" до Офісу великих платників податку ДПС про визнання протиправним та скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В:

02 січня 2020 року Приватне акціонерне товариство "АвтоКрАЗ" звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Офісу великих платників податку ДПС про визнання протиправним та скасування рішення № 0003255013 від 07.10.2019 про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату єдиного внеску, виданого Офісом Великих платників ДПС Харківське управління.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 27 січня 2020 року відповідна позовна заява прийнята до розгляду та відкрито загальне позовне провадження в адміністративній справі.

26 лютого 2020 року від представника відповідача надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Полтавського окружного адміністративного суду. Представник відповідача просив провести судове засідання в режимі відеоконференції в приміщенні Ленінського районного суду м. Харкова.

Вирішуючи клопотання відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, суд виходить з наступного.

Відповідно до частини першої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною другою статті 195 Кодексу адміністративного судочинства встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно частини п`ятої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання (частини сьома статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України).

Враховуючи положення вказаної статті та неможливість особистої участі представника відповідача в судовому засіданні, суд вважає за необхідне призначити наступне судове засідання з розгляду даної справи в режимі відеоконференції.

На підставі викладеного, керуючись статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду задовольнити.

Провести розгляд адміністративної справи за позовом Приватного акціонерного товариства "АвтоКрАЗ" до Офісу великих платників податку ДПС про визнання протиправним та скасування рішення про визнання протиправним та скасування рішення в режимі відеоконференції.

Призначити судове засідання на 09 год. 00 хв. 04 березня 2020 року та провести його за участю представника відповідача в режимі відеоконференції.

Доручити Ленінському районному суду м. Харкова забезпечити проведення відеоконференції за участю представника Офісу великих платників податків ДПС 04 березня 2020 року о 09 год. 00 хв.

Представнику відповідача прибути до Ленінського районного суду м. Харкова (м. Харків, вул. Полтавський шлях, 20) для участі у судовому засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції 04 березня 2020 року о 09 год. 00 хв.

Копію ухвали направити учасникам справи та до Ленінського районного суду м. Харкова.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя І.С. Шевяков

Дата ухвалення рішення02.03.2020
Оприлюднено03.03.2020
Номер документу87921151
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —440/34/20

Рішення від 19.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Рішення від 19.05.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 28.04.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 02.03.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні