Постанова
від 24.07.2007 по справі 20-11/304
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

20-11/304

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

 

справа №

ПОСТАНОВА

і м е н е м     У к р а ї н и

                                                                        м. Севастополь

Суддя Дмитрієв В.Є., при секретарі судового засідання Демченко В.Л., розглянувши матеріали адміністративного справи за позовом

Прокурора Нахімовського району м. Севастополя  в інтересах держави в особі Управління Пенсійного Фонду України в Нахімовському районі м. Севастополя  

до Товариства з обмеженою відповідальністю “Судноремонтний комплекс “Севморсудноремонт”

про стягнення заборгованості по відшкодуванню сум фактичних витрат на виплату ті доставку пільгових пенсій

Суддя В.Є. Дмитрієв

Представники сторін:

Прокурор - не з'явився

позивач –Полоса І.В., довіреність № 17 від 17.05.2007

відповідач –не з'явився.

          

Суть спору:

Прокурор в інтересах держави в особі позивача звернувся до суду з адміністративним позовом до відповідача про стягнення заборгованості по відшкодуванню сум фактичних витрат на виплату ті доставку пільгових пенсій.

На думку прокурора відповідач порушив вимоги Закону України “Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування”.

       У зв'язку з наведеним прокурор просить позов задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про час і місце розгляду справи повідомлений своєчасно та належним чином у встановленому законом порядку, до початку судового засідання надіслав на адресу суду клопотання про розгляд справи в його відсутність, проти задоволення позовних вимог не заперечує.  

Відповідно до ст. ст. 27, 49 Кодексу адміністративного судочинства України в судовому засіданні представнику позивача роз'яснені їх процесуальні права та обов'язки.

Оскільки відповідач був повідомлений про час і місце розгляду справи своєчасно, заявив клопотання про розгляд справи в його відсутність, в порядку статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України суд вважає можливим розглянути справу у відсутності відповідача за наявними в справі матеріалами.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши представлені докази, суд встановив:

Відповідно до Положення про Управління Пенсійного фонду України в Нахімовському районі м. Севастополя, затвердженого начальником Управління Пенсійного фонду України 11.05.2002, Управління Пенсійного фонду України в Нахімовському районі м. Севастополя є органом Пенсійного Фонду України, на яке покладено контроль за поступленням збору та інших платежів до Фонду від підприємств, установ, організації та громадян, Фонд має право проводити перевірки правильності нарахування та сплати збору.

На підставі Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” №400-ВР від 26.07.96, Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” №2181 від 21.12.00, Закону України “Про загальнообов'язкове  державне пенсійне страхування”  №1058 від 09.07.03 для підприємств встановлені тарифи збору на обов'язкове державне пенсійне  страхування та порядок їх сплати. Підприємства, на яких робітники вишли на пенсію на пільгових умовах за списком №2, понад суми зборів (внесків) на обов'язкове державне пенсійне страхування, вносять плату (збір) в Пенсійний фонд України в розмірі 100% від фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, назначених відповідно з підпунктом “б” –“з” статті 13 Закону України “Про пенсійне забезпечення” до достигання робітниками пенсійного віку, передбаченого статей 12 вищевказаного Закону. Плату в ПФУ вносять підприємства незалежно від форм власності та господарювання.

Відповідно до підпункту 4 пункту 1 та 2 абзацу 2 Прикінцевих Положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” підприємства та організації з коштів,  призначених на  оплату праці,  вносять  до  Пенсійного фонду плату,  що покриває фактичні витрати на виплату і доставку  пенсій  особам,  які  були  зайняті повний  робочий  день на підземних роботах,  на роботах з особливо шкідливими і  особливо  важкими  умовами  праці  за  списком  N  1 виробництв,  робіт,  професій,  посад  і  показників, затверджених Кабінетом  Міністрів  України, починаючі з дня набрання законної сили вищеназваного Закону у розмірі 20% з наступним збільшенням її щорічно на 10% до 100% розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до придбання праву на пенсію за віком відповідно до діючого Закону.

П. 6.4  Розділом 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами  внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою Правління Пенсійного Фонду  України від 19.12.2003 № 21-1, зареєстрованої Міністерством юстиції України 16.01.04 за № 64/8663 розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Відповідно до листа Пенсійного Фонду України в Нахімовському районі м. Севастополя  № 4168/02/02 від 12.06.2007 (арк. с. 6), який був отриманий відповідачем 14.06.2007,  відповідно до Закону України “Про загальнообов`язкове державне пенсійне  страхування”  у зв`язку з перерозрахунком розміру пенсій з 01.06.2007, відповідно до Постанови КМУ від 03.05.2007 № 684, 685 надіслав розрахунок за відшкодуванню фактичних витрат за виплату та доставку льотних пенсій, призначених  відповідно до п. “а” ст. 13   Закону України “Про загальнообов`язкове державне пенсійне  страхування”. Щомісячний розмір сум відшкодування з червня 2007 оку складає  2427,06 грн.

Відповідно до п. 6.8 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами  внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою Правління Пенсійного Фонду  України від 19.12.2003 № 21-1, зареєстрованої Міністерством юстиції України 16.01.04 за № 64/8663 підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання та ін.), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства в місячний термін з моменту виникнення цих обставин. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону, сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

В рахунок відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, від підприємства на розрахунковий рахунок позивача грошові кошти не надходили.

Листом № 425/0403 від 14.06.2007 (арк. с. 9) позивач повідомив відповідача, що щомісячний розмір суми відшкодування  з липня 2007 року складатимемо 21068,04 грн.  з  урахуванням донарахувань з січня 2007  в розмірі 126,4 грн.

Таким чином загальна сума відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій   складає 23495,1 грн. Однак відповідач зобов'язання по сплаті відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у встановленому порядку та розмірі не виконав, у зв'язку з чим у нього утворилась заборгованість на вказану вище суму.

Сума заборгованості відповідачем до теперішнього часу не сплачена.

Під час підготовчого провадження відповідач визнав суму заборгованості у повному обсязі.

Згідно статті 112 Кодексу адміністративного судочинства України у разі повного визнання відповідачем адміністративного позову і прийняття його судом приймається постанова суду про задоволення адміністративного позову.

Підстав для неприйняття визнання адміністративного позову не вбачається, тому суд дійшов до висновку про задоволення адміністративного позову.

Відповідно до пункту 4 статті  94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись статтями 49, 94, 128, 158, 161-164 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1.          Позов задовольнити повністю.

2.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю “Судноремонтний комплекс” “Севморсудноремонт” (99001, м. Севастополь, вул. Гер. Севастополя, 13, ідентифікаційний код 30526231) на користь Управління Пенсійного фонду України в Нахімовському районі м. Севастополя (99001, м. Севастополь,  вул. Дзигунська, 19, ідентифікаційний код 22274979) 23495,1  грн. - сума заборгованості по відшкодуванню витрат на доставку та виплату пільгових пенсії

3.          Постанова може бути оскаржена до Севастопольського апеляційного господарського суду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження до господарського суду міста Севастополя протягом 10-ти днів з дня її проголошення, а в разі складання постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства –з дня складання в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.  

Копії  постанови  направити сторонам.

Суддя                                                                                                         В.Є. Дмитрієв

Постанова складена та підписана

в порядку ч. 3 ст. 160 КАС України 27.07.2007

РОЗСИЛКА :

Прокурор Нахімовського району м. Севастополя  - м. Севастополь, вул. Робоча, 18

Управління Пенсійного Фонду України в Нахімовському районі м. Севастополя  - 99001 м. Севастополь, вул. Дзигунського, 19

Товариствао з обмеженою відповідальністю “Судноремонтний комплекс “Севморсудноремонт” -  99001 м. Севастополь, вул. Гер. Севастополя, 13

Дата ухвалення рішення24.07.2007
Оприлюднено30.08.2007
Номер документу879236
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20-11/304

Рішення від 21.08.2007

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Алсуф'єв В.В.

Постанова від 24.07.2007

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Дмитрієв В.Є.

Постанова від 06.06.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Гончарук П.А.

Ухвала від 06.04.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Гончарук П.А.

Рішення від 22.01.2007

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Дмитрієв В.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні