Ухвала
від 02.03.2020 по справі 616/893/19
ВЕЛИКОБУРЛУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер № 616/893/19

Провадження № 2/616/36/20

У Х В А Л А

про відкладення підготовчого засідання

02 березня 2020 року Великобурлуцький районний суд

Харківської області

в складі головуючого - судді РИКОВА М.І.

за участю секретаря - ЛОГВІНОВОЇ М.В.

позивача не з`явився

представника позивача не з`явився

третьої особи ОСОБА_1

представника третьої особи ЗІНЧЕНКО С.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до територіальної громади Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в особі Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, третя особа - ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до територіальної громади Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в особі Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області , третьої особи - ОСОБА_5 в якому просить визначити йому додатковий строк, достатній для подання заяви про прийняття спадщини, що відкрилась ІНФОРМАЦІЯ_1 після смерті матері - ОСОБА_6 строком в 2 місяці.

Ухвалою Великобурлуцького районного суду Харківської області від 18 грудня 2019 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання.

Позивач ОСОБА_4 та представник позивача ОСОБА_7 в судове засідання не з`явились, завчасно та належним чином були повідомлені про час та місце розгляду справи, судові повістки отримали особисто кожен в приміщенні суду 03 лютого 2020 року про що свідчать розписки про вручення судових повісток (а.с.106,107).

Враховуючи неявку позивача та представника позивача, які належним чином були повідомлені про час та місце розгляду справу, суд вважає за можливе продовжити розгляд справи без участі позивача та його представника.

Представник відповідача Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в судове засідання не з`явився, належним чином сільська рада була повідомлена про час та місце розгляду справи, судову повістку отримано 10 січня 2020 року (а.с.71). На адресу суду від Шипуватського сільського голови надійшла заява, в якій просять розглядати справу за відсутності представника сільської ради (а.с.69).

Третя особа ОСОБА_5 та представник третьої особи Зінченко С.А. заявили, що ОСОБА_5 має самостійні вимоги щодо предмету спору.

ОСОБА_5 до суду подав позовну заяву третьої особи, яка заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, в якій просить суд прийняти його позовну заяву до ОСОБА_4 , територіальної громади Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в особі Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини до спільного розгляду з позовною заявою ОСОБА_4 до територіальної громади Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в особі Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, третя особа - ОСОБА_5 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та залучити ОСОБА_5 третьою особою, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору.

Суд, заслухавши думку сторін, вважає, що дана заява підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.52 ЦПК України треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, подавши позов до однієї або декількох сторін.

Згідно ч.ч.3,4 ст.52 ЦПК України треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, користуються усіма правами і несуть усі обов`язки позивача. Після вступу у справу третьої особи, яка заявила самостійні вимоги щодо предмета спору, справа за клопотанням учасника справи розглядається спочатку.

Відповідно до ч. 2 ст. 52 ЦПК України, про прийняття позовної заяви та вступ третьої особи у справу суд постановляє ухвалу.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне прийняти позовну заяву ОСОБА_5 та залучити його до участі у справі в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору.

Ознайомившись із заявленим клопотанням, дослідивши матеріали справи, суд находить, що рішення в справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_4 , оскільки позовні вимоги ОСОБА_4 та позовні вимоги ОСОБА_5 стосуються одного предмета позову. У зв`язку з чим, суд вважає за необхідне залучити ОСОБА_5 в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору по цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до територіальної громади Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в особі Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, третя особа - ОСОБА_5 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Згідно ч.1 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно з п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання у разі залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Дослідивши матеріали справи, з урахуванням особливостей даної цивільної справи, з метою забезпечення дотримання вимог ЦПК України та з метою забезпечення змагальності сторін, правильного, повного та всебічного встановлення обставин, забезпечення права сторін на справедливий і неупереджений розгляд справи, суд вважає підготовче засідання відкласти на іншу дату.

Згідно до ст.178 ЦПК України відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Відповідно до вимог ст.179 ЦПК України позивач має право надати відповідь на відзив.

Відповідь на відзив подається у строк, встановлений судом.

Згідно ч.6 ст.198 ЦПК України, у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви, підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Керуючись ст.ст.52, 198, 223, 260 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Відкласти проведення підготовчого засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до територіальної громади Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в особі Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, третя особа - ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини на 11 год. 00 хв. 23 березня 2020 року.

Залучити ОСОБА_5 до участі у справі за позовом ОСОБА_4 до територіальної громади Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в особі Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, третя особа - ОСОБА_5 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, в якості третьої особи з самостійними вимогами, щодо предмета спору.

Прийняти позовну заяву ОСОБА_5 до ОСОБА_4 , територіальної громади Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області в особі Шипуватської сільської ради Великобурлуцького району Харківської області, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини та об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Копію ухвали та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити позивачеві за первісним позовом ОСОБА_4 та відповідачеві - Шипуватській сільській раді Великобурлуцького районну Харківської області.

Запропонувати ОСОБА_4 та Шипуватській сільській раді Великобурлуцького районну Харківської області як відповідачам подати до суду у строк до 23 березня 2020 року відзив на позовну заяву ОСОБА_5 і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду) і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити третій особі, яка заявляє самостійні вимоги строк терміном в п`ять днів із дня отримання відзиву, протягом якого він має право подати відповідь на відзив.

Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачам одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачам строк терміном в п`ять днів із дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою ст.178 ЦПК України .

Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) третій особі, яка заявляє самостійні вимоги одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Учасники судового розгляду до початку розгляду справи по суті зобов`язані повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Якщо доказ не може бути поданий у такий строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч. 3, 4 ст.83 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

В судове засідання викликати учасників судового провадження.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади в мережі Інтернет за веб-адресою: https://vb.hr.court.gov.ua (https://court.gov.ua/fair/sud2007).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Головуючий - Суддя Великобурлуцького районного суду

Харківської області М.І.РИКОВ

Дата ухвалення рішення02.03.2020
Оприлюднено03.03.2020
Номер документу87938263
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —616/893/19

Рішення від 31.07.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 02.03.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні