Ухвала
від 27.02.2020 по справі 138/3263/19
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/3263/19

Провадження №:2-о/138/18/20

УХВАЛА

про призначення експертизи

27 лютого 2020 року м. Могилів-Подільський

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області в складі:

головуючого, судді: Цибульського О.Є.,

присяжних: Войціха П.Д., Следь В.Л.,

з участю: секретаря Спічко А.В.,

розглянувши в судовому засіданні в приміщенні Могилів-Подільського міськрайонного суду клопотання заявника ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки і піклування виконавчого комітету Немійської сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області, про визнання громадянина недієздатним, встановлення над ним опіки і призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся в Могилів-Подільський міськрайонний суд з заявою про визнання його брата ОСОБА_2 недієздатним, та встановлення над ним опіки, оскільки він хворіє на психічне захворювання, є особою з інвалідністю першої групи Б з 27.06.2013 безстроково і потребує стороннього нагляду та допомоги. В зв`язку із даним захворюванням не здатен усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

В судове засідання заявник ОСОБА_1 не з`явився, подав до суду клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи для визначення психічного стану його брата ОСОБА_2 . Просив розгляд клопотання проводити у його відсутність.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, де просив розгляд клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи провести у його відсутність, проти задоволення клопотання не заперечує.

Суд, дослідивши матеріали справи та клопотання, вважає за необхідне клопотання задовольнити та призначити по справі судово-психіатричну експертизу.

Згідно ч.1 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Суд вважає за необхідне, проведення експертизи доручити експертам міжобласного центру судово-психіатричного відділення № 9 Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І. Ющенка, поставивши відповідні питання, які необхідно дослідити в ході проведення експертизи.

На час проведення експертизи провадження в справі слід зупинити, у відповідності до п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України.

Керуючись ст. 103, 104, 108, 109, п.5 ч.1 ст.252, п.9 ч.1 ст.253, 258-261, 353-355 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Призначити судово-психіатричну експертизу по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки і піклування виконавчого комітету Немійської сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області, про визнання громадянина недієздатним, встановлення над ним опіки і призначення опікуна.

Проведення експертизи доручити експертам міжобласного центру судово-психіатричного відділення № 9 Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. акад. О.І. Ющенка (вул. Пирогова, 109, м. Вінниця).

На вирішення експертизи поставити наступні питання:

1. Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , на хронічне, стійке психічне захворювання?

2. Чи здатен ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

Попередити експерта про кримінальну відповідальність, передбачену ст. 384, 385 КК України.

Оплату за проведення експертизи покласти на заявника: ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ).

Зупинити провадження в даній цивільній справі до отримання висновку експерта.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення або складення. Учасник справи якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду .

Суддя: О.Є.Цибульський

Присяжні: П.Д.Войціх

В.Л.Следь

Дата ухвалення рішення27.02.2020
Оприлюднено04.03.2020
Номер документу87966934
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —138/3263/19

Рішення від 30.06.2020

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

Ухвала від 27.05.2020

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

Ухвала від 27.02.2020

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

Ухвала від 02.01.2020

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні