Ухвала
від 20.02.2020 по справі 757/64798/19-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/64798/19-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 лютого 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , адвоката ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання заступника начальника першого відділу процесуального керівництва Першого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань, Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про арешт майна,

В С Т А Н О В И В :

11.12.2020 у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання заступника начальника першого відділу процесуального керівництва Першого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань, Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про арешт майна на тимчасово вилучене майно в ході проведення обшуку на території та у будівлях Державного підприємства «Завод 410 Цивільної авіації», цілісний майновий комплекс яких розташований за адресою: м. Київ, проспект Повітрофлотський 94, та яке належить ДП «Завод 410 ЦА».

У судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 вимоги зазначені у клопотанні підтримав в повному обсязі, просив задовольнити, посилаючись на обґрунтованість поданого клопотання та необхідності забезпечення кримінального провадження шляхом накладення арешту на майно вилучене під час обшуку.

У судовому засідані адвокат ОСОБА_4 заперечував проти задоволення клопотання, оскільки строк подачі клопотання про арешт майна було пропущений.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення прокурора, заперечення адвоката, дослідивши матеріали провадження за клопотанням, приходить до наступного висновку.

Статтею 22 КПК України передбачено, що кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом.

У відповідності до положень ст. 26 КПК України, сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та спосіб, передбачених цим Кодексом.

Зважаючи на ці положення закону та враховуючи принцип диспозитивності, суд визнав можливим прийняти рішення по суті скарги у відсутність не з`явившихся осіб, на підставі наданих доказів.

Частиною 1 статті 172 КПК України передбачено, що клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, неприбуття яких осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Майнові права захищаються в Україні, як Конституцією, так і іншими нормативно-правовими актами, зокрема частиною 1 і 5 статті 41 Конституції України передбачено, що кожен має право володіти користуватися і розпоряджатися своєю власністю. Ніхто не може бути позбавлений права власності. Право власності є непорушним. Дана стаття Конституції України визначає, що конфіскація майна може бути заснована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.

Разом з цим, статтями 7, 16 КПК України встановлено, що загальною засадою кримінального провадження є недоторканість права власності. Позбавлення або обмеження права власності під час кримінального провадження здійснюється лише на підставі вмотивованого судового рішення, ухваленого в порядку, передбаченим цим Кодексом.

Завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Судовим розглядом встановлено, що Третім слідчим відділом Першого управління організації досудових розслідувань Державного бюро розслідувань проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62019000000001039 від 12.07.2019, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що в рамках виконання державного оборонного замовлення з ремонту та модернізації повітряних суден типу «АН-26» ЗС України за результатами тендерної закупівлі, поставлено авіаційні вогнегасники та балони, які не відповідають стандартам, а тому не можуть використовуватись за призначенням.

Зокрема, 29.06.2017 через електронний торгівельний майданчик «SmartTender.biz» було проведено тендерну закупівлю за №1186410 щодо придбання авіаційних вогнегасників та балонів.

При цьому, лист виробника, на підставі якого було визначено переможцем іноземну компанію було надано у додатку до листа компанії «Vanem Skupina D.O.O.» від 11.07.2017, а зазначений додаток затверджений 24.07.2017 та не стосується постачання вогнегасників, а лише авіаційних балонів. Наявність різних дат може свідчити про підроблення вказаного документу.

За результатами опрацювання зазначених даних, відповідно до встановленої процедури тендерним комітетом ДП складено протокол про прийняття комерційної пропозиції та визначено переможцем компанію «Vanem Skupina D.O.O.».

В подальшому, директором ДП громадянином України ОСОБА_6 та Генеральним директором компанії «Vanem Skupina D.O.O.» громадянином ОСОБА_7 з незрозумілих причин було укладено додаток до Контракту №1 яким було продовжено строк виконання Контракту до 31.12.2018 та внесено зміни до специфікації №1. Зокрема, новою специфікацією передбачена комплектність виробів, які мають бути поставлені. Поряд із цим, зазначена комплектність передбачена технічною документацією (ймовірно ОСТ на виріб, встановити), яка знаходиться на ДП.

Таким чином, станом на 08.12.2017 ДП перераховано 50% від вартості контракту у якості передплати, як це передбачено договірними відносинами. Незважаючи на викладене, товар постачальником у передбачений Контрактом 60-ти денний термін з незрозумілих причин пославлений не був. При цьому, позовна робота щодо стягнення пені, як це передбачено Контрактом з незрозумілих причин не здійснювалася. Вказане можливо призвело до не отримання грошових коштів у розмірі 3% від вартості товару постачання, тобто 7 965, 36 доларів США.

За результатами аналізу матеріалів ВМД отримано дані, що ДП в порушення зовнішньоекономічного договору не було імпортовано 13 одиниць піроголовок до вогнегасників УБЦ 2-8-1.

Разом з тим, відповідно до листа ДП «Антонов» (вих.№704/14783-18 від 13.12.2018) манометри манометри МА-250М, піроголовки ПГКр та трійники до балонів типу УБШ 25/150М не виготовляються на азербайджанських підприємствах, як це зазначено у вантажно-митних деклараціях, які слугували підставою для митного оформлення, та поданих для цього документів до митниці, а встановлення окремих комплектуючих іншого виробника без погодження із розробником та внесення їх до відомості покупних виробів на літак типу «Ан-26» заборонене.

Таким чином, невстановлені посадові особи ДП «Завод 410ЦА», з метою заволодіння державними грошовими коштами у особливо-великих розмірах, в порушення умов тендерної закупівлі придбали складові частини до вогнегасників із супровідною документацією, яка має ознаки підробки що унеможливлює її використання на авіаційній техніці чим вчинили дії, які містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Вказані обставини підтверджуються матеріалами досудового розслідування, у тому копіями наступних документів: контракту № УМТЗ-17-202/2 від 19.09.2017 укладеного між ДП «Завод 410ЦА» та компанією «Vanem Skupina D.O.O.» додатків до нього, ВМД UA 100000/2018/808002 від 09.02.2018, UA 100150/2018/420583 від 15.02.2018, UA 100190/2018/428384 від 02.03.2018, UA 100150/2018/421522 від 05.04.2018, UA 100150/2018/420185 від 18.01.2018, копією паспорту на виріб № 7447К, відповідно до яких наявні розбіжності.

Разом з тим, відповідно до відповіді Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області № 51/1/3-7023 від 18.11.2019 ДП «Завод 410 ЦА» в рамках договору комісії із ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» (код ЄДРПОУ 30019335) здійснюється постачання (експорт) складових частин до літаків типу «АН-32» до Республіки Індія. При цьому, продукція, яка буде експортована придбалась посадовими особами ДП «Завод 410 ЦА» у суб`єктів господарювання із ознаками фіктивності за завищеними цінами.

05.12.2019, з метою виявлення та фіксації відомостей кримінального правопорушення, на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_8 від 21.11.2019 р. в ході проведення обшуку на території та у будівлях Державного підприємства «Завод 410 Цивільної авіації», цілісний майновий комплекс яких розташований за адресою: м. Київ, проспект Повітрофлотський 94, що розміщується на земельних ділянках з кадастровими номерами 8000000000:72:488:0003, 8000000000:72:488:0005, 8000000000:72:488:0001, виявлено та вилучено наступні документи та предмети:

Із них добровільно надані документи:

1. Паспорт на балон шаровий УБШ 25/150 М на виріб № 0970666 на 4 арк.;

2. Свідоцтво про приймання на балон кисневий в сборі БК-25/150Т на виріб № 0970666 на 4 арк.;

3. Свідоцтво про приймання на балон кисневий в сборі БК-25/150Т на виріб № 0970681 на 4 арк.;

4. Паспорт на балон шаровий УБШ 25/150 М на виріб № 0970681 на 4 арк.;

5. Паспорт на вогнегасник 2-8-1 на виріб № 0059 на 6 арк.;

6. Паспорт на балон 2-2-8-210 на виріб № 1080547 на 4 арк.;

7. Паспорт на манометр авіаційний МА-250М на виріб № 1276к на 6 арк.;

8. Етикетка про приймання на піроголовка клапанна ПГКр на виріб № 9827 на 4 арк.;

9.Паспорт на вогнегасник 2-8-1 на виріб № 0068 на 6 арк.;

10. Етикетка про приймання на піроголовка клапанна ПГКр на виріб № 9621 на 4 арк.;

11. Паспорт на балон 2-2-8-210 на виріб № 0210071 на 4 арк.;

12. Паспорт на манометр авіаційний МА-250М на виріб № 1791 на 6 арк.;

13. Паспорт на вогнегасник 2-8-1 на виріб № 0062 на 6 арк.;

14. Паспорт на манометр авіаційний МА-250М на виріб № 2235к на 6 арк.;

15. Паспорт на балон 2-2-8-210 на виріб № 0210028 на 4 арк.;

16. Етикетка про приймання на піроголовка клапанна ПГКр на виріб № 9468 на 4 арк.;

17. Паспорт на вогнегасник 2-8-1 на виріб № 0052 на 6 арк.;

18. Паспорт на манометр авіаційний МА-250М на виріб № 0829 на 6 арк.;

19. Паспорт на балон 2-2-8-210 на виріб № 0210048 на 4 арк.;

20. Етикетка на піроголовка клапанна ПГКр на виріб № 3261 на 4 арк.;

21. Паспорт на вогнегасник 2-8-1 на виріб № 0070 на 6 арк.;

22. Паспорт на балон 2-2-8-210 на виріб № 1080545 на 4 арк.;

23. Етикетка на піроголовка клапанна ПГКр на виріб № 9490 на 4 арк.;

24. Паспорт на манометр авіаційний МА-250М на виріб № 78 на 6 арк.;

25. Паспорт на вогнегасник 2-8-1 на виріб № 0048 на 6 арк.;

26. Паспорт на балон 2-2-8-210 на виріб № 0210005 на 4 арк.;

27. Етикетка на піроголовка клапанна ПГКр на виріб № 9888 на 4 арк.;

28. Паспорт на манометр авіаційний МА-250М на виріб № 77995 на 6 арк.;

29. Паспорт на вогнегасник 1-2-1 на виріб № 0026 на 6 арк.;

30. Етикетка на піроголовка клапанна ПГКр на виріб № 9584 на 4 арк.;

31. Паспорт на балон 1-2-2-210 на виріб № 0770010 на 4 арк.;

32. Паспорт на манометр авіаційний МА-250М на виріб № 0589к на 6 арк.;

33. Паспорт на вогнегасник 1-2-1 на виріб № 0033 на 6 арк.;

34. Паспорт на балон 1-2-2-210 на виріб № 0770018 на 4 арк.;

35. Етикетка на піроголовка клапанна ПГКр на виріб № 9488 на 4 арк.;

36. Паспорт на манометр авіаційний МА-250М на виріб № 1720 на 6 арк.;

37. Паспорт на вогнегасник 1-2-1 на виріб № 0024 на 6 арк.;

38. Паспорт на балон 1-2-2-210 на виріб № 0770001 на 4 арк.;

39. Етикетка на піроголовка клапанна ПГКр на виріб № 9805 на 4 арк.;

40. Паспорт на манометр авіаційний МА-250М на виріб № 6313 на 6 арк.;

41. Паспорт на манометр авіаційний МА-250М на виріб № 7679 на 6 арк.;

42. Етикетка на піроголовка клапанна ПГКр на виріб № 9465 на 4 арк.;

43. Завірена копія журналу № 32 вхідного контролю МТМ з квітня 2018 року на 3 арк.;

44. Звіт про приймання матеріала/компоненту/інструменту № 296с66 від 13.09.2018 на 1 арк.;

45. Звіт про приймання матеріала/компоненту/інструменту № 297с66 від 13.09.2018 на 1 арк.;

46. Копія митної декларації UA100190/2018/428277 на 1 арк.;

47. Копія повідомлення № 257 від 04.05.2018 на 1 арк.;

48. Копія акту від 04.06.2018 та документу ЕЕ002015419АZ на 1 арк.;

49. Лист (копія) від 04.05.2018 на 1 арк.;

50. Копія інвойсу № 12 від 03.05.2018 на 1 арк.;

51. Копія листа від 31.05.2018 № 01/173 на 1 арк.;

52. Рішення про призначення коду товару від 29.05.2018 № KT-UA100000-0068-2018 на 1 арк.;

53. Перелік реквізитів для складання вантажної митної декларації на експорт та імпорт товарів від 25.05.2018 на 1 арк.;

54. Акт про проведення огляду товарів від 29.05.2018 до митної декларації UA100190/2018/428261 на 1 арк.;

55. Фотографії ТМЦ на 9 арк.;

56. Копія митної декларації UA100190/2018/428384 на 1 арк.;

57. Повідомлення № 267 від 13.07.2018 на 1 арк.;

58. Копія декларації ЕЕ002012766АZ на 1 арк.;

59. Лист від 03.07.2018 на 1 арк.;

60. Копія інвойсу № 13 від 03.07.2018 на 1 арк.;

61. Копія доповнення № 1 до контракту № УМТЗ-17-202/2 від 19.09.2017 на 1 арк.;

62. Копія листа від 31.05.2018 № 01/173 на 1 арк.;

63. Перелік реквізитів для складання вантажної митної декларації на експорт та імпорт товарів від 23.07.2018 на 1 арк.;

64. Копія митної декларації UA100150/2018/420185 на 2 арк.;

65. Вантажно-митна декларація 566 GYD 13344251 на 1 арк.;

66. Копія інвойсу № 47 від 25.12.2017 на 1 арк.;

67. Сертифікат про походження товару АА №227820 на 1 арк.;

68. Копія специфікації № 1 на 1 арк.;

69. Копія доповнення № 1 до контракту № УМТЗ-17-202/2 від 19.09.2017 на 1 арк.;

70. Лист від 18.01.2018 № 21-09/75 на 1 арк.;

71. Копія митної декларації UA100000/2018/801870 на 2 арк.;

72. Документ щодо перетину пункту пропуску ЕЕ100000/2018/801870 на 1 арк.;

73. Упаковочний лист від 25.12.2017 № 33 на 1 арк.;

74. Перелік реквізитів для складання вантажної митної декларації на експорт та імпорт товарів від 18.01.2018 на 1 арк.;

75. Копія митної декларації UA100150/2018/420863 на 1 арк.;

76. Вантажно-митна декларація 501 GYD 04563565 на 1 арк.;

77. Інвойс № 09 від 15.02.2018 на 1 арк.;

78. Сертифікат про походження товару АА №231710 на 1 арк.;

79. Копія декларації на 1 арк.;

80. Документ щодо перетину пункту пропуску ЕЕ100150/2018/655248 на 1 арк.;

81. Копія митної декларації UA100150/2018/655248 на 1 арк.;

82. Копія специфікації № 1 на 1 арк.;

83. Єдиний уніфікований документ на розміщення та тимчасове зберігання товарів від 01.03.2018 на 1 арк.;

84. Пакувальний лист № 10 від 14.02.2017 на 1 арк.;

85. Копія митної декларації UA100150/2018/421522 на 2 арк.;

86. Вантажно-митна декларація 566 GYD 13344063 на 1 арк.;

87. Копія інвойсу № 11 від 16.03.2018 на 1 арк.;

88. Копія листа про оформлення інвойсу на 1 арк.;

89. Копія специфікації № 1 на 1 арк.;

90. Копія митної декларації UA100150/2018/655405 на 2 арк.;

91. Документ щодо перетину пункту пропуску ЕЕ100150/2018/655405 на 1 арк.;

92. Єдиний уніфікований документ на розміщення та тимчасове зберігання товарів від 05.04.2018 № /0211/z/00/14 на 1 арк.;

93. Перелік реквізитів для складання вантажної митної декларації на експорт та імпорт товарів від 29.03.2018 на 1 арк.;

94. Копія митної декларації UA100150/2018/420583 на 1 арк.;

95. Копія інвойсу № 2 від 07.02.2018 на 1 арк.;

96. Копія листа про оформлення інвойсу на 1 арк.;

97. Документ щодо перетину пункту пропуску ЕЕ UA100000/2018/808002 на 1 арк.;

98. Лист від 14.02.2018 № 21-09/255 на 1 арк.;

99. Копія митної декларації UA100000/2018/808002 на 1 арк.;

100. Перелік реквізитів для складання вантажної митної декларації на експорт та імпорт товарів від 14.02.2018 на 1 арк.;

101. Копія декларації № 501-04145492 на 1 арк.;

102. Копія митної декларації UA100150/2018/420185 на 3 арк.;

103. Копія митної декларації UA100190/2018/428384 на 2 арк.;

104. Копія митної декларації UA100190/2018/428277 на 2 арк.;

105. Копія митної декларації UA100150/2018/421522 на 3 арк.;

106. Копія митної декларації UA100150/2018/420863 на 2 арк.;

107. Копія митної декларації UA100150/2018/420583 на 2 арк.;

108. Службова записка від 21.06.2017 до тендеру № 1186410 на 2 арк.;

109. Порівняльна таблиця за результатами тендеру № 306513 від 15.09.2016 на 1 арк.;

110. Порівняльна таблиця за результатами тендеру № 296076 від 09.09.2016 на 1 арк.;

111. Порівняльна таблиця за результатами тендеру № 531960 від 12.12.2016 на 1 арк.;

112. Протокол № 2546-ВТ від 19.09.2017 на 2 арк.;

113. Аналіз цін № 220-АУ від 07.09.2017 на 1 арк.;

114. Службова записка від 01.09.2017 на 1 арк.;

115. Порівняльна таблиця за результатами тендеру № 1186410 від 29.06.2017 на 1 арк.;

116. Копія листа від 11.07.2017 № 01/56 F на 1 арк.;

117. Копія листа від 24.07.2017 № 01/59 F на 1 арк.;

118. Копія листа від 11.07.2017 на1 арк.;

119. Копія листа від 10.07.2017 № 16/44.17 на 1 арк.;

120. Копія сертифікату відповідності № СДС ВС 01.069-2017 на 1 арк.;

121. Службова записка від 01.09.2017 на 1 арк.;

122. Копія службової записки від 21.06.2017 на 1 арк.;

123. Копія посадової інструкції № 1200 на 3 арк.;

124. Копія посадової інструкції № 827 на 4 арк.;

125. Копія сповіщення № 30-906-2018 від 23.10.2018 на 1 арк.;

126. Копія посадової інструкції № 906 на 6 арк.;

127. Копія посадової інструкції № 902 на 6 арк.;

128. Копія посадової інструкції № 842 на 4 арк.;

129. Копія посадової інструкції № 1068 на 4 арк.;

130. Копія посадової інструкції № 744 на 2 арк.;

131. Копія посадової інструкції № 965 на 3 арк.;

132. Копія сповіщення № 19-965-2017 від 21.08.2017 на 1 арк.;

133. Копія посадової інструкції № 956 на 4 арк.;

134. Копія посадової інструкції № 716 на 3 арк.;

135. Копія посадової інструкції № 1191 на 3 арк.;

136. Копія статуту ДП «ЗАВОД 410 ЦА» затвердженого наказом від 27.12.2017 № 446 на 15 арк.;

137. Матеріальні перепустки №1836, 5006, 1955, 1948, 5002, 5000 на 1 арк. кожна;

138. Матеріальна перепустка №192 на 1 арк.;

139. Службова записка від 14.02.2018 на 1 арк.;

140. Копія інвойса №2 від 07.02.2018 на 1 арк.;

141. Матеріальна перепустка №2927 на 1 арк.;

142. Службова записка від 16.01.2018 на 1 арк.;

143. Копія інвойса №47 від 25.12.2017 на 1 арк.;

144. Матеріальна перепустка №913 на 1 арк.;

145. Службова записка від 01.06.2018 на 1 арк.;

146. Копія декларації ЕЕ 002015419AZ на 1 арк.;

147. Матеріальна перепустка №318 на 1 арк.;

148. Службова записка від 01.03.2018 на 1 арк.;

149. Копія інвойсу №09 від 15.02.2018 на 1 арк.;

150. Матеріальна перепустка №439 на 1 арк.;

151. Службова записка від 04.04.2018 на 1 арк.;

152. Копія інвойсу №11 від 16.03.2018 на 1 арк.;

153. Матеріальна перепустка №1773 на 1 арк.;

154. Службова записка від 01.08.2018 на 1 арк.;

155. Копія інвойсу №13 від 03.07.2018 на 1 арк.;

156. Вантажно-митна декларація UA100190/2018/428384 на 1 арк.;

157. Разова перепустка на іноземця №92 на 1 арк.;

158. Копія програми проведення роботи ДП «ЗАВОД 410 ЦА» від 25.05.2018 на 1 арк.;

159. Рапорт від 29.05.2018 на 1 арк.;

160. Копія паспорта Насірова Айдіна на 2 арк.;

161. Копія журналу №46-15 обліку іноземних громадян на 3 арк.;

162. Копія журналу обліку відвідувачів за разовими перепустками КПП №2 на 4 арк.;

163. Копія журналу реєстрації відвідувачів по разовими перепустками КПП №1 на 1 арк.;

164. Копія журналу №32 вхідного контролю МТМ на 3 арк.;

165. Реєстр на оплату станом на 08.12.2017 на 1 арк.;

166. Платіжне доручення в іноземній валюті або банківських металах №26 від 07.12.2017 на 1 арк.;

167. Реєстр на оплату станом на 08.11.2017 на 1 арк.;

168. Платіжне доручення в іноземній валюті або банківських металах №17 від 08.11.2017 на 1 арк.;

169. Реєстр на оплату станом на 14.09.2018 на 1 арк.;

170. Платіжне доручення в іноземній валюті або банківських металах №14 від 14.09.2018 на 1 арк.;

171. Маршрутна карта №742-9 на 1 арк.;

172. Контракт №УМТЗ-17-202/2 від 19.09.2017 на 7 арк.;

173. Специфікація №1 до Контракту №УМТЗ-17-202/2 від 19.09.2017 на 2 арк.;

174. Маршрутна карта №1272-9 на 1 арк.;

175. Додаток №1 до Контракту №УМТЗ-17-202/2 від 19.09.2017 на 2 арк.;

176. Відомості по постачальнику на 3 арк.;

177. Корінець №2 від 25.12.2017 2 арк.;

178. Корінець №2 від 14.03.2018 на 2 арк.;

179. Корінець №2 від 28.12.2017 на 2 арк.;

180. Корінець №2 від 18.11.2019 на 2 арк.;

181.Журнал обладнання, виробів, матеріалів, що підлягають вхідному контролю під час проведення робіт з ремонту літака Ан-26№12-02 на 7 арк.;

182. Перелік виробів, складових частин, технологічних операцій, які підлягають пред`явленню ПЗ №615 під час виконання робіт з ремонту літака Ан-26 №55-07 згідно до умов Договору про закупівлю послуг від 10.12.2017 №411/17 на 3 арк.;

183. Перелік виробів, складових частин, технологічних операцій які пред`явленню ПЗ №615 під час виконання робіт з ремонту літака Ан-26 №12-02 на 9 арк.;

184. Рекламаційні вироби, що поставлені на ДП «ЗАВОД 410 ЦА» в 2019 на 4 арк.;

185. Акт № 56 від 01.08.2019 на арк.;

186. Акт №38 від 17.07.2019 на 1 арк.;

187. Акт №37 від 17.07.2019 на 1 арк.;

188. Акт №36 від 17.07.2019 на 1 арк.;

189. Акт №33 від 30.06.2019 на 1 арк.;

190. Акт №34 від 30.06.2019 на 1 арк.;

191. Акт №35 від 30.06.2019 на на 1 арк.;

192. Акт готовності №2 від 30.07.2018 на 1 арк. та накладна-вимога на 1 арк.;

193. Акт готовності 31 від 30.07.2018 на 1 арк. та накладна-вимога на 1 арк.;

194. Прибуткові ордери : №66/03/18-246 на 1 арк.; №68/02/18-840 на 1 арк.; №66/01/18-120 на 1 арк.; №66/04/18-347 на 1 арк.; №66/05/18-429 на 1 арк.; №66/07/18-568 на 1 арк.;

195. Накладні-вимоги: №030104/15-5329 на 1 арк.; №030104/15-4836 на 1 арк.; №25/1 на 1 арк.; №348/75 на 1 арк.; №030104/15-4884 на 1 арк.; №312/23 на 1 арк.; №030108/15-3034 на 1 арк.; №030108/15-3061 на 1 арк.; №030104/15-5014 на 1 арк.; №030104/15-5330 на 1 арк.; №030104/15-5013 на 1 арк.; №100036 на 1 арк.; №280/4 на 1 арк.; №269/12 на 1 арк.; №20914 на 1 арк.;

196. Копії паспортів на балони, манометри, піроголовки та етикеток, які прошито, пронумеровано на 80 арк.;

197. Копії паспортів на балони, манометри, піроголовки та етикеток, які прошито, пронумеровано на 79 арк.;

198. Службова записка № 16/191 від 01.07.2019, на 1-му арк.

199. Службова записка №16.26/2121-2019, на 1-му арк.

Та тимчасово вилучене майно.

1. Копії видаткових накладних від 26.11.2019 з №128 по № 141 на поставку качалок від ТОВ «АВІАБУДПРОГРЕС» на 1 арк. кожна, всього на 14 арк.;

2. Звіт про приймання № 298С68 від 27.11.2019 на 2 арк.;

3. Накладна вимога на відпуск (внутрішнє переміщення) матеріалів від 27.11.2019 № 97 на 1 арк.;

4. Звіт про приймання № 165С68 від 11.06.2019 на 2 арк.;

5. Звіт про приймання № 269С68 від 30.10.2019 на 2 арк.;

6. Звіт про приймання № 229С68 від 12.08.2019 на 2 арк.;

7. Звіт про приймання № 221С68 від 06.08.2019 на 2 арк.;

8. Бирка кондиційного компоненту /1 (на качалки) № 32.02.3615.112.001, на 1 арк.;

9. Бирка кондиційного компоненту /2 (на качалки) № 32.02.3615.112.002, на 1 арк.;

10. Бирка кондиційного компоненту /3 (на качалки) № 32.02.3615.122.001, на 1 арк.

11. Бирка кондиційного компоненту /4 (на качалки) № 32.02.3615.122.002, на 1 арк.;

12. Бирка кондиційного компоненту /5 (на качалки) № 32.02.3615.132.001, на 1 арк.;

13. Бирка кондиційного компоненту /6 (на качалки) № 32.02.3615.132.002, на 1 арк.;

14. Бирка кондиційного компоненту /7 (на качалки) № 32.02.3625.105.001, на 1 арк.;

15. Бирка кондиційного компоненту /8 (на качалки) № 32.02.3625.105.002, на 1 арк.;

16. Бирка кондиційного компоненту /9 (на качалки) № 32.02.3625.106.001, на 1 арк.;

17. Бирка кондиційного компоненту /10 (на качалки) № 32.02.3625.106.002, на 1 арк.;

18. Бирка кондиційного компоненту /11 (на качалки) № 32.02.3625.107.001, на 1 арк.;

19. Бирка кондиційного компоненту /12 (на качалки) № 32.02.3625.107.002, на 1 арк.;

20. Бирка кондиційного компоненту /13 (на качалки) № 32.02.3625.112.001, на 1 арк.;

21. Бирка кондиційного компоненту /14 (на качалки) № 32.02.3625.112.002, на 1 арк.;

22. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3615.112.001, на 1 арк.;

23. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3615.112.002, на 1 арк.;

24. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3615.122.001, на 1 арк.;

25. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3615.122.002, на 1 арк.;

26. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3615.132.001, на 1 арк.;

27. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3615.132.002, на 1 арк.;

28. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3625.105.001, на 1 арк.;

29. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3625.105.002, на 1 арк.;

30. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3625.106.001, на 1 арк.;

31. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3625.106.002, на 1 арк.;

32. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3625.107.001, на 1 арк.;

33. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3625.107.002, на 1 арк.;

34. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3625.112.001, на 1 арк.;

35. Бирка коричневого кольору (на качалки) № 32.02.3625.112.002, на 1 арк.;

36. Протокол тендерного комітету № 5108-ВТ від 27.02.2019 на 3 арк.;

37. Аналіз цін до тендеру № 3505207 від 24.01.2019 на 1 арк.;

38. Службова записка № 433 від 05.02.2019 на 1 арк.;

39. Службова записка № 74 від 15.01.2019 на 3 арк.;

40. Порівняльна таблиця за результатами тендеру № 2841068 від 23.08.2018 на 2 арк.;

41. Запит на комерційну пропозицію № 3505207 на 1 арк.;

42. Порівняльна таблиця за результатами тендеру № 3505207 від 24.01.2019 на 1 арк.;

43. Лист від 01.02.2019 № 19-01/02 на 1 арк.;

44. Лист від 05.02.2019 № 01/02 на 1 арк.;

45. Копія Службова записка № 74 від 15.01.2019 на 1 арк.;

46. Лист від 30.01.2019 № 001-3001/Л на 1 арк.;

47. Договір № УМТЗ 19-140/1 від 15.04.2019 з додатком № 1 на 6 арк.;

48. Договір № УМТЗ 19-172/1 від 13.05.2019 з додатком № 1 на 6 арк.;

49. Додаткова угода № 1 від 29.07.2019 до договору № УМТЗ 19-46/1 від 08.02.2019 на 1 арк.;

50. Специфікація до договору № УМТЗ 19-46/1 від 08.02.2019 на 1 арк.;

51. Додаткова угода № 2 від 11.04.2019 до договору № УМТЗ 19-56/1 від 08.02.2019 на 1 арк.;

52. Специфікація № 3 до договору № УМТЗ 19-56/1 від 01.03.2019 на 1 арк.;

53. Договір купівлі продажу № УМТЗ 19-46/1 від 08.02.2019 з додатком на 5 арк.;

54. Додаткова угода № 1 від 20.03.2019 до договору № УМТЗ 19-56/1 від 01.03.2019 на 1 арк.;

55. Договір № УМТЗ 19-56/1 від 01.03.2019 з додатком № 1 (специфікацією), на 6 арк.;

56. Додаткова угода № 1 19-125/1 від 05.04.2019 з додатком № 2 (специфікацією №2), на 2 арк.;

57. Договір № УМТЗ 19-330/1 від 08.10.2019 з додатком № 1 (специфікацією №1), на 6 арк.;

58. Договір № УМТЗ 19-330/1 від 08.10.2019 з додатком № 1 (специфікацією №1), на 6 арк.;

59. Договір № УМТЗ 19-177/1 від 25.06.2019 з додатком № 1 (специфікацією №1), на 8 арк.;

60. Договір № УМТЗ 19-188/1 від 08.07.2019 з додатком № 1 (специфікацією №1), на 6 арк.;

61. Договір № УМТЗ 19-122/1 від 08.04.2019 з додатком № 1 (специфікацією №1), на 6 арк.;

62. Договір № УМТЗ 19-71/1 від 15.04.2019 з додатком № 1 (специфікацією №1), на 6 арк.;

63. Протокол №5274-ВТ від 19 квітня 2019 року. Номер журналу: 193;

64. Службова записка №166 УМТЗ від 12.02.2019;

65. Порівняльна таблиця за результатами тендеру №3703830 від 04.03.2019.

66. Протокол №5303-ВТ від 6 травня 2019 року. Номер журналу: 262;

67. Службова записка №298 УМТЗ від 27.03.2019 року;

68. Протокол №5297-ВТ від 25 квітня 2019 року. Номер журналу: 261;

69. Службова записка №299 УМТЗ від 27.03.2019;

70. Протокол №5203-ВТ від 25 березня 2019 року. Номер журналу: 183;

71. Службова записка №180 УМТЗ від 18.02.2019;

72. Протокол №5086-ВТ від 1 лютого 2019 року. Номер журналу: 45;

73. Службова записка №91 УМТЗ від 21.01.2019;

74. Протокол №5236-ВТ від 1 квітня 2019 року. Номер журналу: 195;

75. Службова записка №187 УМТЗ від 18.02.2019;

76. Протокол №5154-ВТ від 4 березня 2019 року. Номер журналу: 104;

77. Службова записка №130 УМТЗ від 05.02.2019;

78. Протокол №5272-ВТ від 19 квітня 2019 року. Номер журналу: 260;

79. Службова записка №297 УМТЗ від 27.03.2019 року;

80. Протокол №5262-ВТ від 9 квітня 2019 року. Номер журналу: 182;

81. Службова записка №179 УМТЗ від 18.02.2019;

82. Протокол №5107-ВТ від 11 лютого 2019 року. Номер журналу: 44;

83. Службова записка №89 УМТЗ від 17.01.2019;

84. Протокол №5155-ВТ від 4 березня 2019 року. Номер журналу: 115;

85. Службова записка №151 УМТЗ від 11.02.2019;

86. Протокол №5566-ВТ від 13 вересня 2019 року. Номер журналу: 546;

87. Службова записка №496 УМТЗ від 07.08.2019 року;

88. Протокол №5220-ВТ від 27 березня 2019 року. Номер журналу: 192;

89. Службова записка №182 УМТЗ від 18.02.2019.

90. Вогнегасник № 0024 з балоном № 0770001, піроголовкою № 9805 та манометром № 6313 1 шт.;

91. Вогнегасник № 0033 з балоном № 0770018, піроголовкою № 9488 та манометром № 1720 1 шт.;

92. Вогнегасник № 0026 з балоном № 0770010, піроголовкою № 9584 та манометром № 0589к 1 шт.;

93. Вогнегасник № 0048 з балоном № 0210005, піроголовкою № 9888 та манометром № НОМЕР_1 1 шт.;

94. Вогнегасник № 0070 з балоном № 1080545, піроголовкою № 9490 та манометром № 78 1 шт.;

95. Вогнегасник № 0052 з балоном № 0210048, піроголовкою № 3261 та манометром № НОМЕР_2 1 шт.;

96. Вогнегасник № 0062 з балоном № 0210028, піроголовкою № 94684 та манометром № 2235к 1 шт.;

97. Вогнегасник № 0068 з балоном № 0210071, піроголовкою № 9621 та манометром № НОМЕР_3 1 шт.;

98. Вогнегасник № 0059 з балоном № 1080547, піроголовкою № 9827 та манометром № 1276 1 шт.;

99. Балон шаровий синього кольору шаровий №0970681 1 шт;

100. Балон шаровий синього кольору шаровий №0970666 1 шт;

101. Кронштейн № Е24101259-2 у кількості 4 шт. та бирки ТОВ «КОНТИНЕНТ АВІА» 4 шт.;

102. Кронштейн № Е24101259-1 у кількості 4 шт. та бирки ТОВ «КОНТИНЕНТ АВІА» 4 шт.;

103. Фітінг № Є32-10-1246-2 у кількості 4 шт. та бирки ТОВ «КОНТИНЕНТ АВІА» 4 шт.;

104. Кронштейн з роликом № 32-025.710.050.000 у кількості 4 шт. та бирки ТОВ «КОНТИНЕНТ АВІА» 4 шт.;

105. Повітрозаборники № 32.02.6806.140.001 у кількості 4 шт. та бирка ТОВ «КЕРРТА» без дати 1 шт.;

106. Повітрозаборники № 32.02.6806.140.002 у кількості 4 шт. та бирка без дати та підприємства 1 шт.;

107. Качалка 32.02.3615.112.001 - 9 шт.;

108. Качалка 32.02.3615.112.002 - 9 шт.;

109. Качалка 32.02.3615.122.001 - 9 шт.;

110. Качалка 32.02.3615.122.002 - 9 шт.;

111. Качалка 32.02.3615.132.001 - 9 шт.;

112. Качалка 32.02.3615.132.002 - 9 шт.;

113. Качалка 32.02.3625.105.001 - 9 шт.;

114. Качалка 32.02.3625.105.002 - 9 шт.;

115. Качалка 32.02.3625.106.001 - 9 шт.;

116. Качалка 32.02.3625.106.002 - 9 шт.;

117. Качалка 32.02.3625.107.001 - 9 шт.;

118. Качалка 32.02.3625.107.002 - 9 шт.;

119. Качалка 32.02.3625.112.001 - 9 шт.;

120. Качалка 32.02.3625.112.002 - 9 шт.;

Під час обшуку, залученим спеціалістом ОСОБА_9 , який має свідоцтво, що підтверджує кваліфікацію судового експерта, надано попередній висновок експерта щодо недопустимості використання в авіаційній сфері за призначенням виробів, перелічених вище у п. 90 120. Так, наприклад, складові частини вогнегасників не відповідають супровідній документації на вироби, що відповідно є ознакою підробки, а тому не можуть бути використані за призначенням. В той же час, інші вироби не мають нажалено оформленої супровідною документації від виробника. Разом з тим, під час обшуку залученими представниками ДП «Завод 410 ЦА», з відділу вхідного контролю ОСОБА_10 не зміг пояснити, відсутність печатки відділу технічного контролю на бирці виробу та зазначив, що виріб без належно оформленої бирки до виробу не може пройти вхідний контроль.

В той же час, начальник управління матеріально-технічного забезпечення видав документи, на підставі яких здійснювалась закупівля виробів, які згідно попереднього висновку експерта не можуть бути використані за призначенням в авіаційній сфері. Відповідно до наданих документів, постачальником виробів були ТОВ «Континент Авіа», ТОВ «Керрта», ТОВ «АвіаБудПрогрес».

Допитаний як свідок начальник цеху № 18 ДП «Антонов» ОСОБА_11 вказав, що номенклатурні номери, які вказані на виробах належать до літаків «Антонов», та виробництво їх може здійснювати виключно ДП «Антонов» та ліцензовані підприємства, яких немає серед вищеперелічених. Однак дані вироби з великою вірогідністю не виготовлялись на ДП «Антонов».

06.12.2019 у даному кримінальному провадженні, з метою встановлення фактів, які підлягають доказуванню в рамках даного кримінального провадження, призначено судову експертизу.

Відповідно до ч. 5 ст. 9 КПК України, кримінальне процесуальне законодавство України застосовується з урахуванням практики Європейського суду з прав людини, а саме у рішенні по справі «Жушман проти України» зазначається - «Кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності».

Європейський суд з прав людини через призму своїх рішень неодноразово акцентував увагу на тому, що володіння майном повинно бути законним (див. рішення у справі "Іатрідіс проти Греції" [ВП], заява N 31107/96, п. 58, ECHR 1999-ІІ). Вимога щодо законності у розумінні Конвенції вимагає дотримання відповідних положень національного законодавства та відповідності принципові верховенства права, що включає свободу від свавілля (див. рішення у справі "Антріш проти Франції", від 22 вересня 1994 року, Series А N 296-А, п. 42, та "Кушоглу проти Болгарії", заява N 48191/99, пп. 49 - 62, від 10 травня 2007 року). Будь-яке втручання державного органу у право на мирне володіння майном повинно забезпечити "справедливий баланс" між загальним інтересом суспільства та вимогами захисту основоположних прав конкретної особи. Необхідність досягнення такого балансу відображена в цілому в структурі статті 1 Першого протоколу. Необхідного балансу не вдасться досягти, якщо на відповідну особу буде покладено індивідуальний та надмірний тягар (див., серед інших джерел, рішення від 23 вересня 1982 року у справі "Спорронг та Льонрот проти Швеції", пп. 69 і 73, Series А N 52). Іншими словами, має існувати обгрунтоване пропорційне співвідношення між засобами, які застосовуються, та метою, яку прагнуть досягти (див., наприклад, рішення від 21 лютого 1986 року у справі "Джеймс та інші проти Сполученого Королівства", п. 50, Series А N 98).

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно, зокрема, є доказом злочину. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Частиною 2 ст. 170 КПК України визначено, що арешт майна допускається з метою збереження речових доказів, спеціальної конфіскації, конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи та відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно ч. 3 частини другої цієї статті у випадку, передбаченому пунктом 1, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу.

Статтею 98 КПК України, визначено, що речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Положення даної норми КПК України узгоджуються із ст. 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав та основоположних свобод, відповідно до якої будь-яке обмеження власності повинно здійснюватися відповідно до закону, а отже суб`єкт, який ініціює таке обмеження повинен обґрунтувати свою ініціативу в контексті норм закону.

Відповідно до ч. 1 ст. 173 КПК України, слідчий суддя, суд відмовляють у задоволенні клопотання про арешт майна, якщо особа, що його подала, не доведе необхідність такого арешту.

Згідно ч.2ст.173КПК України,при вирішенніпитання проарешт майнаслідчий суддя,суд повиненвраховувати: 1)правову підставудля арештумайна; 2)достатність доказів,що вказуютьна вчиненняособою кримінальногоправопорушення; 3)розмір можливоїконфіскації майна,можливий розміршкоди,завданої кримінальнимправопорушенням,та цивільногопозову; 4) наслідки арешту майна для інших осіб;5) розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

06.03.2018 вищевказані вилучені грошові кошти постановою слідчого були визнані речовими доказами по даному кримінальному провадженню.

Вимогами ч.5 ст. 110 КПК України, передбачено, що мотивувальна частина рішення слідчого, викладеного у формі постанови повинна містити відомості про мотиви прийняття постанови, їх обґрунтування та посилання на положення цього Кодексу, однак слідчим при винесенні постанови вказані вимоги проігноровані.

Так, при дослідження постанови про визнання вилученого майна речовим доказом, вставнолено, що у мотивувальній частині слідчий не вказав жодних очевидних та достатніх підставах вважати, що вилучене майно відповідає критеріям визначеним речовим доказам, що як наслідок спротостовує доводи сторони обвинувачення щодо накладення арешту з метою збереження речових доказів.

Згідно положенням ч. 5 ст. 171 КПК України, клопотання слідчого, прокурора про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено.

У разі тимчасового вилучення майна під час обшуку, огляду, здійснюваних на підставі ухвали слідчого судді, передбаченої статтею 235 цього Кодексу, клопотання про арешт такого майна повинно бути подано слідчим, прокурором протягом 48 годин після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, в якої його було вилучено.

Так, при винесенні даного рішення слідчий суддя приймає до уваги, що обов`язок доведення існування, тієї обставини, яка вказує на відповідність вилученого майна критеріям, з якими законодавець пов`язує подальший його арешт, КПК України покладається на слідчого та/або прокурора, а обов`язок перевірки цих обставин на слідчого суддю при розгляді відповідного клопотання чи скарги.

Незважаючи на те, що досудове розслідування здійснюється на протязі тривалого проміжку часу, стороною обвинувачення не надано доказів, які б свідчили про будь-які логічні та об`єктивні підстави для накладення арешту на грошові кошти які буди вилучені під час обшуку.

Сторона обвинувачення не надала суду допустимих, в розумінні ст. 86 КПК України, доказів що вказують про прямий, або опосередкований зв`язок Державного підприємства «Завод 410 Цивільної авіації» та як наслідок, що вилучені речі та документи відповідають критеріям речових доказів у даному кримінальному провадженні.

Відтак, версія органу досудового розслідування, що речі та документи на арешті, яких останній наполягає, відповідає ознакам визначених ст. 98 КПК України, тобто відповідає критеріям речових доказів у кримінальному провадженні № 62019000000001039 від 12.07.2019, належним чином не досліджена та не підтверджена допустимими в розумінні ст. 86 КПК України доказами.

Враховуючи, вказане підстав вважати, що існує правова підстава для арешту майна взагалі спростовується, а також враховуючи ту обставину, що однією з засад кримінального провадження є принцип змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом, тоді як представник органу досудового розслідування в судовому засіданні не довів та не представив слідчому судді належних доказів для безспірного висновку щодо необхідності вжиття даного заходу забезпечення кримінального провадження, та принципу диспозитивності кримінального провадження, відповідно до якого сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом, а слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом, слідчий суддя приходить до висновку про відсутність в кримінальному провадженні даних, які б виправдовували втручання держави у право на мирне володіння власників належним йому майном, у зв`язку з чим вважає за доцільне відмовити у задоволенні клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 26, 98, 100, 107, 117, 131, 132, 171173, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання заступника начальника першого відділу процесуального керівництва Першого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань, Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про арешт майна відмовити.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.02.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу88012173
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —757/64798/19-к

Ухвала від 19.05.2020

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Ященко Микола Анатолійович

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 20.02.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні