Ухвала
від 04.03.2020 по справі 400/151/20
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

04 березня 2020 р. № 400/151/20 м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Брагар В. С., розглянувши клопотання про залучення третьої особи в адміністративній справі

за позовом:Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, вул. 2 Екіпажна, 1, м. Миколаїв, 54003

до відповідача:Веселинівської гуманітарної гімназії ім. Б.М. Мозолевського Веселинівської селищної ради Миколаївської області, вул. Мозолевського, 42, смт Веселинове, Веселинівський район, Миколаївська область, 57001

про:застосування заходу реагування у сфері державного нагляду,

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області звернулось до адміністративного суду з позовом до Веселинівської гуманітарної гімназії ім. Б.М. Мозолевського Веселинівської селищної ради Миколаївської області про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду.

30 січня 2020 року суд ухвалив відкрити провадження по справі. Призначив судове засідання на 04.03.2020 року.

Відповідач звернувся до суду із клопотанням про залучення до участі в справі в якості третьої особи на стороні відповідача відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради Миколаївської області. В обґрунтування зазначеного клопотання заявник зазначив, що розпорядником коштів серед навчальних закладів є відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради Миколаївської області.

Розглянувши клопотання суд зазначає таке.

Правовий статус третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору та які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, визначений ст. 49 КАС України.

Частиною другою статті 49 КАС України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до ч.5 ст.49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується.

На підставі викладеного, керуючись статтями 2, 44, 49, 248 КАС України суд,-

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у розгляді адміністративної справи №400/151/20 в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача відділ освіти, сім`ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради Миколаївської області.

2. Направити вказаній залученій особі копію даної ухвали та копію позовної заяви з додатками, для відому.

3. Розгляд справи відкласти на 25 березня 2020 р. - 11:00 год.

4. Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали для надіслання до суду письмових пояснень на позовну заяву.

5.Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В. С. Брагар

Дата ухвалення рішення04.03.2020
Оприлюднено06.03.2020
Номер документу88019369
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —400/151/20

Постанова від 28.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 20.08.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Ухвала від 12.08.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Градовський Ю.М.

Рішення від 22.06.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

Ухвала від 04.03.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

Ухвала від 30.01.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

Ухвала від 15.01.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні