Ухвала
від 05.03.2020 по справі 824/134/20-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про призначення справи до судового розгляду в режимі відеоконференції

05 березня 2020 р. м. Чернівці Справа № 824/134/20-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Григораша В.О., розглянувши в письмовому провадженні клопотання про призначення справи до судового розгляду в режимі відеоконференції у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Буковинська хвиля" до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про визнання протиправним та скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

31.01.2020 року до Чернівецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Буковинська хвиля" (позивач) до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (відповідач) з такими позовними вимогами:

визнати протиправним та скасувати Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №76 від 16.01.2020 року "Про заяву ТОВ "Буковинська Хвиля", м. Чернівці, щодо продовження строку дії ліцензії на мовлення (НР №01071-м від 01.02.2013 року) (ефірне, позивні: "Буковинська Хвиля").

Ухвалою суду суд від 10.02.2020 року відкрито провадження у даній справі та призначено її до судового розгляду за правилами спрощеного позовного провадження. Судове засідання по справі призначено на 10год.00хв. 10.03.2020 року.

05.03.2020 року від представника відповідача на адресу суду надійшла заява про розгляд справи в режимі відеоконференції в приміщенні одного із судів розташованих у м. Києві, а саме: Солом`янському районному суді м. Києва, Київському апеляційному суді, Святошинському районному суді м. Києва, Господарському суді Київської області, Голосіївському районному суді м. Києва, Дніпровському районному суді м. Києва, Дарницькому районному суді м. Києва, Оболонському районному суді м. Києва.

В обґрунтування поданої заяви, представник відповідача зазначив, що у зв`язку з обмеженим фінансуванням на відрядження в інші населені пункти, а також зі значним навантаженням представників відділу представництва в судах та супроводження судових проваджень юридичного управління Національної ради, зокрема, перебуванням працівників відділу представництва в судах та супроводження судових проваджень в інших судових засіданнях, відпустках, уповноважений представник не зможе прибути у судове засідання до Чернівецького окружного адміністративного суду.

Розглянувши заяву представника відповідача про розгляд справи у режимі відеоконференції, перевіривши матеріали адміністративної справи, проаналізувавши законодавство, яке регулює спірні правовідносини, суд приходить до наступних висновків.

У відповідності до ч.ч. 1-2 ст. 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до пункту 1.3 Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, під час судового засідання (кримінального провадження), затвердженої Наказом Державної судової адміністрації України від 15.11.2012 року N155, обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Згідно з частиною 8 статті 195 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Як вбачається із матеріалів справи, представник відповідача знаходиться в м. Київ, при цьому судовий розгляд справи проводиться Чернівецьким окружним адміністративним судом за адресою: вул. Садова 1-І, м. Чернівці, Чернівецька область, 58001.

Відповідно до інформації отриманої з Web-програми "Бронювання систем відеоконференцзв`язку" технічне забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції 10.03.2020 року о 10 год. 00 хв. можливе лише у приміщенні Дарницького районного суду м. Києва за адресою по вул. Севастопольській, 7/13, м. Київ.

Таким чином, з огляду на наведені представником відповідача обставини та з метою дотримання принципу рівності учасників адміністративного процесу та офіційного з`ясування усіх обставин справи, суд визнає заяву такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 195, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про проведення судового розгляду справи у режимі відеоконференції - задовольнити.

2. Розгляд адміністративної справи №824/134/10-а призначений на 10.03.2020 року о 10год.00хв. проводити в режимі відеоконференції.

3. Доручити Дарницькому районному суду м. Києва забезпечити проведення судового засідання в адміністративній справі №824/134/10-а в режимі відеоконференції.

4. Представнику Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з`явитись до Дарницького районного суду м. Києва для участі у судовому засіданні, яке відбудеться в режимі відеоконференції, у призначений судом час, за адресою вул. Севастопольська, 7/13, м. Київ, 02000, зал судових засідань №3.

5. Направити копію цієї ухвали сторонам та Дарницькому районному суду м. Києва (вул. Севастопольська, 7/13, м. Київ, 02000).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.О. Григораш

Дата ухвалення рішення05.03.2020
Оприлюднено06.03.2020
Номер документу88020185
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —824/134/20-а

Ухвала від 05.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Ухвала від 04.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стеценко С.Г.

Постанова від 22.09.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 01.09.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Рішення від 31.07.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 02.07.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 25.02.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Григораш Віталій Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні