Ухвала
від 05.03.2020 по справі 526/382/20
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/382/20

Провадження № 2-а/526/13/2020

У Х В А Л А

05 березня 2020 року суддя Гадяцького районного суду Полтавської області Максименко Л.В., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,

в с т а н о в и в:

04 березня 2020 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Гадяцькому районному суду, віднесена до предметної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається. Форма та зміст позовної заяви, додатки до неї дають підстави для відкриття провадження у справі.

Підставдля повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлених ст. 169, 170 Кодексу адміністративного судочинства України немає.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно приписів статті 12 та глави 10 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

В даному випадку, зважаючи на вищенаведені вимоги адміністративного судочинства України, суддя приходить до висновку, що адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення , має ознаки малозначної справи та підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 173-176, 248, 257-263, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

у х в а л и в:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 , який зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 до Гадяцького ВП ГУНП в Полтавській області, який знаходиться за адресою м. Гадяч вул. Гетьманська, 10 про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення .

Призначити справу в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін у судове засідання на 23 березня 2020 року о 09 год. 00 хв. в приміщенні Гадяцького районного суду за адресою: м. Гадяч, вул. Лесі Українки, 6.

Викликати для участі в судовому засіданні учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження направити сторонам по справі.

Відповідач у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження має право подати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст.162 КАС України, а в разі наявності заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - заяву разом із запереченнями - в той же строк.

Роз`яснити відповідачу, що у відповідності до вимог ч. 2 ст. 77 КАС України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дій чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Роз`яснити, що згідно ч. З ст. 162 КАС України, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Надати позивачу строк, який не може перевищувати п`яти днів з дня отримання відзиву, для подання відповіді на відзив, а саме міркувань та аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень мотивів їх визнання або відхилення.

Надати відповідачу строк, який не може перевищувати п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив, для подання заперечень, у яких відповідач викладає свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Інформацію по справі можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: : http://gd.pl.court.gov.ua.

Апеляційна скарга на ухвалу суду про відкриття провадженння може бути подана виключно з підстав порушення правил підсуднсті до Другого апеляційного адміністративного суду через Гадяцький районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л. В. Максименко

СудГадяцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення05.03.2020
Оприлюднено06.03.2020
Номер документу88031153
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —526/382/20

Постанова від 07.04.2020

Адміністративне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Рішення від 03.04.2020

Адміністративне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 05.03.2020

Адміністративне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні