Ухвала
від 29.08.2011 по справі 2а-33582/08/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Донецький окружний адміністративний суд У Х В А Л А

про

29 серпня 2011 р. Справа № 2а-33582/08/0570

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Папазової Г.П.

при секретарі Нетреби А.Ю.

за участю

представника ВП Управління по

налагоджуванню випробуванню

та ремонту гірничошахтного

обладнання ДП Макіїввугілля Цуркан І.В. за дов. від 04.01.11р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ВП Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля про відстрочення виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 02 лютого 2009 року у справі за позовом прокурора Центрально-Міського району м. Макіївки в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до ВП Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Відокремлений підрозділ Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля звернувся до суду з заявою про надання відстрочки виконання постанови суду від 02 лютого 2009 року у справі за позовом прокурора Центрально-Міського району м. Макіївки в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до ВП Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля про стягнення заборгованості.

В обґрунтування заяви посилається на те, що на теперішній час підприємство не має можливості сплатити вказані суми у зв,язку з скрутним фінансовим становищем. В умовах фінансової кризи в країні в цілому й на підприємстві, зорема, недостатнє фінансування вугільної галузі у цілому. Також, з метою сприяння поліпшенню фінансового становища підприємств паливно - енергетичного комплексу ДП Макіїввугілля було внесено до Реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі погашення заборгованості згідно Закону України Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно - енергетичного комплексу від 23.06.05р. № 2711. Дію Закону продовжено до 01.01.2013р. Законом України від 13.01.2011р. № 2940-ІУ Про внесення змін у Закон України Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно - енергетичного комплексу щодо порядку погашення заборгованості . Просив відстрочити виконання постанови суду до 01.01.2016р.

У судовому засіданні представник ВП Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля підтримав заяву про відстрочення виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 02 лютого 2009 року строком до 01.01.2016р.

Представник Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області у судове засідання не з,явився, надав письмові заперечення, в яких посилається на наступне. Ненадходження коштів від сплати страхових внесків до Фонду та відстрочення погашення заборгованості у розстрочку не дає можливості своєчасно нарахувати та виплатити потерпілим належні страхові виплати, які є для потерпілих життєво важливим засобом до існування. Крім того, відстрочення виконання рішення суду та погашення заборгованості зі страхових внесків тягне за собою скорочення фінансування соціальних програм з організації та здійснення заходів, спрямованих на попередження нещасних випадків, усунення загрози здоров,ю працівників, викликано умовами праці на створення належних, безпечних умов праці, чим порушуються інтереси держави, яка гарантувала своїм громадянам належні, безпечні та здорові умови праці.

Заслухавши пояснення представника ВП Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля , дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 02 лютого 2009 року позов прокурору Центрально-Міського району м. Макіївки в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до ВП Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля про стягнення заборгованості задоволений повністю. З ВП Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля стягнуто заборгованість у розмірі 10 410 грн. 70 хв.

Відповідно до ч. 1 ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий лист, що видав виконавчий лист, із поданням, а особа, яка бере участь у справі, та сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

З наданої ВП Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля заяви та доданих до неї документів вбачається, що підприємство знаходиться у тяжкому фінансово - економічному стані. Відповідно до виписки з реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі погашення заборгованості згідно Закону України Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств паливно - енергетичного комплексу від 23.06.05р. № 2711 ДП Макіїввугілля було внесено до цього реєстру. Згідно аналізу фінансово - господарської діяльності ДП Макіїввугілля за І квартал 2011р., станом на 31.03.2011р. підприємство має дебіторську заборгованість у розмірі 128981 тис. грн.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає можливим частково задовольнити заяву ВП Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля та відстрочити виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 02 лютого 2009 року до 01 вересня 2012р.

Керуючись статями 160, 165, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву ВП Управління по налагоджуванню випробуванню та ремонту гірничошахтного обладнання ДП Макіїввугілля про відстрочення виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 02 лютого 2009 року задовольнити частково.

Відстрочити виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 02 лютого 2009 року про стягнення заборгованості в розмірі 10 410 грн. 70 хв. до 01 вересня 2012р.

Ухвала може бути пред`явлена до виконання разом із постановою. Ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п,яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому проваджені або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п,яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Папазова Г.П.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.08.2011
Оприлюднено10.03.2020
Номер документу88048885
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-33582/08/0570

Ухвала від 27.11.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 05.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 03.09.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 20.07.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 23.06.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 11.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 29.08.2011

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Папазова Г.П.

Ухвала від 26.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабаш Г.П.

Ухвала від 15.09.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Дяченко С.П.

Ухвала від 15.09.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Дяченко С.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні