Ухвала
від 02.03.2020 по справі 640/12183/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

02 березня 2020 року м. Київ № 640/12183/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Качура І.А., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) заяву про повернення судового збору

за позовом Народного депутата України ОСОБА_1

до Першого заступника Голови СБУ - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби Безпеки України Баканова І.Г.

про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ

До Окружного адміністративного суду м. Києва надійшла позовна заява Народного депутата України ОСОБА_1 до Першого заступника Голови СБУ - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби Безпеки України Баканова І.Г., про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 30.08.2019 року повернуто позовну заяву позивачеві. Вказана ухвала в апеляційному порядку не оскаржувалась.

До Окружного адміністративного суду м. Києва надійшла заява ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення, яким вирішити питання щодо судових витрат.

Розглянувши вказану заяву, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст. 252 КАС України суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувалися докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не визначив способу виконання судового рішення;

3) судом не вирішено питання про судові витрати.

Згідно ч.2 ст. 252 КАС України, заяву про ухвалення додаткового судового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання судового рішення.

Згідно ч.3 ст.252 КАС України суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може розглянути питання ухвалення додаткового судового рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Разом з тим, судом встановлено, що позивач в своїй заяві фактично просить повернути сплачений ним судовий збір при зверненні до адміністративного суду, а тому суд зазначає, що відповідно до частини другої статті 132 Кодексу адміністративного судочинства України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Частина друга статті 7 Закону України "Про судовий збір" встановлює, що у випадках, установлених пунктом 1 частини першої цієї статті, судовий збір повертається в розмірі переплаченої суми; в інших випадках, установлених частиною першою цієї статті, - повністю.

Відповідно до частини п`ятої статті 7 Закону України "Про судовий збір" повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

Судом встановлено, що судовий збір, що підлягав сплаті на час звернення позивача з позовною заявою до Окружного адміністративного суду м. Києва становив 768,40 грн.

При поданні адміністративного позову позивачем надано докази на підтвердження сплати судового збору: платіжний документ №36398 від 02.07.2019 року у розмірі 768,40 грн.

У зв`язку з викладеним, Окружний адміністративний суд міста Києва приходить до висновку про необхідність часткового задоволення в ухваленні додаткового судового рішення, а саме, відмови в ухваленні додаткового судового рішення та повернення сплаченого ОСОБА_1 судового збору.

Керуючись частиною другою статті 132 Кодексу адміністративного судочинства України , статтею 7 Закону України "Про судовий збір" , Окружний адміністративний суд міста Києва

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити частково.

Відмовити в ухваленні додаткового судового рішення в адміністративній справі №640/12183/19.

Повернути ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) здійснені ним витрати, щодо сплати судового збору у розмірі 768,40 грн. через відповідний орган Державної казначейської служби України.

Рішення суду набирає законної сили в строк і порядку, передбачені статтею 255 Кодексу адміністративного судочинства України.

Рішення суду може бути оскаржено за правилами, встановленими ст. ст. 293, 295 - 297 КАС України.

Суддя І.А. Качур

Дата ухвалення рішення02.03.2020
Оприлюднено11.03.2020
Номер документу88060533
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —640/12183/19

Ухвала від 01.10.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 02.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 30.09.2020

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 02.03.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 28.10.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 28.10.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 30.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 15.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Качур І.А.

Ухвала від 21.06.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні