Ухвала
від 10.03.2020 по справі 517/70/20
ФРУНЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 517/70/20

Провадження № 2-о/517/14/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 березня 2020 року смт. Захарівка

Фрунзівський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Тростенюка В.А.,

при секретареві Грабовій І.Г.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт. Захарівка цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , представник за ордером: адвокат Корой Іван Дмитрович, заінтересована особа: Мар`янівська сільська рада Захарівського району Одеської області про встановлення факту реєстрації шлюбу та факту належності правовстановлюючого документу, -

встановив:

Представник, заявника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернувся в суд з заявою про встановлення факту реєстрації шлюбу та факту належності правовстановлюючого документу, заінтересована особа: Мар`янівська сільська рада Захарівського району Одеської області.

Ухвалою Фрунзівського районного суду Одеської області від 31 січня 2020 року було відкрито окреме провадження у справі та витребувано докази зазначені в клопотанні представника заявника від 30 січня 2020 року.

06 березня 2020 року представник заявника звернувся до Фрунзівського районного суду Одеської області із заявою пророзгляд справи за відсутності та уточнення клопотання про витребування доказів, яка мотивована тим, що у зв`язку з уточненою інформацією Мар`янівської сільської ради, ОСОБА_3 був 12.10.1982 року зареєстрований в селі Первомайське за паспортом НОМЕР_1 , виданий 17.07.1951 року Роздільнянським РВВС Одеської області, тому просить витребувати від Роздільнянського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області (вул. Ярослава Мудрого, 5, м. Роздільна Одеської області, 67400) - копії усіх наявних заяв про видачу паспорту форми № 1 ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в Каларашському районі Молдовської РСР, померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Представник заявника у підготовче судове засідання не з`явився, але попередньо надавши суду заяву про відкладення підготовчого засідання у зв`язку витребуванням доказів.

Представник заінтересованої особи у підготовче судове засідання не з`явився, але попередньо надавши суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Таким чином враховуючи, що зазначені докази мають значення для правильного та об`єктивного розгляду справи, а у заявника виникають труднощі у їх отримані, тому суд вважає, що зазначені докази підлягають витребуванню.

Керуючись ст.ст. 84, 198, 200, 206 ЦПК України,

постановив:

Заяву про уточнення клопотання про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Роздільнянського районного відділу Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області (вул. Ярослава Мудрого, 5, м. Роздільна Одеської області, 67400) - копії усіх наявних заяв про видачу паспорту форми № 1 ОСОБА_3 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_1 в Каларашському районі Молдовської РСР, померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відкласти підготовче судове засідання цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , представник за ордером: адвокат Корой Іван Дмитрович, заінтересована особа: Мар`янівська сільська рада Захарівського району Одеської області про встановлення факту реєстрації шлюбу та факту належності правовстановлюючого документу.

Повідомити учасників справи про підготовче судове засідання, яке відбудеться у відкритому судовому засіданні в приміщенні Фрунзівського районного суду Одеської області на 09 годину 30 хвилин 01 квітня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудФрунзівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення10.03.2020
Оприлюднено11.03.2020
Номер документу88092455
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —517/70/20

Рішення від 07.04.2020

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Тростенюк В. А.

Ухвала від 01.04.2020

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Тростенюк В. А.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Тростенюк В. А.

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Тростенюк В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні