Ухвала
від 10.03.2020 по справі 682/427/20
СЛАВУТСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 682/427/20

Провадження № 2/682/406/2020

У х в а л а

"10" березня 2020 р. м. Славута

Суддя Славутського міськрайонного суду Хмельницької області Зеленська В.І., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ житлового будинку ,

в с т а н о в и в.

20 лютого 2020 р. року до Славутського міськрайонного суду Хмельницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ житлового будинку .

Відповідно ст. 175 ч. 3 п.8 ЦПК України позовна заява повинна містити перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

З позовної заяви вбачається, що справа підлягає розгляду в порядку спрощеного провадження. До позову не додано заяву позивача про розглдяд справи з участю сторін та про витребування доказів чи призначення експертизи. Суд при розгляді справи не може самостійно збирати докази, тим більше вирішити питання про призначення технічної експертизи для встановлення можливих варіантів поділу будинковолодіння, що є спільним сумісним майном подружжя, оскільки експертиза проводиться платно.

Позивачем не надані можливі варіанти поділу спірного житлового будинку з надвірними будівлями АДРЕСА_1 .

Відповідно ст. 81 ч.7 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом; суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин вважаю за необхідне надати позивачу строк для усунення недоліків і виконання вимог ст. 81 ч. 7 ЦПК України, а саме: для надання доказів про можливі варіанти поділу спільного сумісного майна подружжя.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 185 ЦПК України,

у х в а л и в.

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ житлового будинку - залишити без руху і надати ОСОБА_1 строк для усунення недоліків - десять днів днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Зеленська В. І.

СудСлавутський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення10.03.2020
Оприлюднено11.03.2020
Номер документу88098384
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —682/427/20

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Зеленська В. І.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Зеленська В. І.

Ухвала від 06.05.2020

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Зеленська В. І.

Ухвала від 06.04.2020

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Зеленська В. І.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Зеленська В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні