Ухвала
від 04.03.2020 по справі 277/193/20
ЄМІЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 277/193/20

У Х В А Л А

"04" березня 2020 р. смт Ємільчине

Суддя Ємільчинського районного суду Житомирської області Прищепа Т.П., розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову,

В С ТА Н О В И Л А:

В провадженні судді Ємільчинського районного суду Житомирської області надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства Ємільчинської центральної районної аптеки № 19 Ємільчинської районної ради Житомирської області про компенсацію втрати частину заробітку, компенсацію за затримку розрахунку разом з заявою про забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно та грошові кошти Комунального підприємства Ємільчинської центральної районної аптеки № 19 Ємільчинської районної ради Житомирської області .

Суддя, ознайомившись та вивчивши матеріали цивільної справи, заяву про забезпечення позову вважає, що заява підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 149 ЦПК України, суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 150 ЦПК України, позов забезпечується шляхом накладення арешту на майно та (або) грошові кошти, що належать або підлягають передачі або сплаті відповідачеві і знаходяться у нього чи в інших осіб.

Забезпечення позову це заходи цивільного процесуального припинення дій, які можуть утруднити виконання майбутнього рішення суду чи зробити його виконання неможливим.

Пленум Верховного Суду України у постанові Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову № 9 від 22 грудня 2006 року у п. 4 роз`яснив, що розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, у тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Предметом позову є стягнення коштів у зв`язку з несвоєчасною виплатою заробітної плати. Заходи забезпечення позову носять тимчасовий характер і зберігають свою дію до фактичного виконання рішення суду, яким закінчується вирішення спору по суті.

Отже, в відповідності з зазначеними нормами процесуального права у суду є всі підстави для забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно та грошові кошти Комунального підприємства Ємільчинської центральної районної аптеки № 19 Ємільчинської районної ради Житомирської області , оскільки невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Беручи до уваги ту обставину, що неприйняття мір по забезпеченню позову може ускладнити чи зробити неможливим виконання рішення суду, враховуючи розмір заявлених позовних вимог, вважаю, що заява про забезпечення позову підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 149 - 152, 353 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИЛА:

Заяву про забезпечення позову задовольнити повністю.

Накласти арешт на майно та грошові кошти Комунального підприємства Ємільчинської центральної районної аптеки № 19 Ємільчинської районної ради Житомирської області, юридична адреса: 11201, смт Ємільчине, вул. Шевченка, буд. 6, Житомирської області, код ЄДРПОУ 01991665, в межах заявленої ціни позову (22591,13 грн.) .

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Копію ухвали направити на виконання в Ємільчинський районний відділ ДВС ГТУЮ у Житомирській області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подано протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Житомирського апеляційного суду через Ємільчинсьий районний суд Житомирської області.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Суддя: Т. П. Прищепа

Дата ухвалення рішення04.03.2020
Оприлюднено12.03.2020
Номер документу88109064
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —277/193/20

Рішення від 19.03.2020

Цивільне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Прищепа Т. П.

Ухвала від 06.03.2020

Цивільне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Прищепа Т. П.

Ухвала від 04.03.2020

Цивільне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Прищепа Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні