Ухвала
від 21.02.2020 по справі 758/13085/17
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/13085/17

Категорія 26

У Х В А Л А

21 лютого 2020 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Васильченка О. В. ,

при секретарі - Поляновській О. І., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву представника ОСОБА_1 про вступ третьої особи у справі на стороні позивача по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк про визнання недійсним договору поруки,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Подільського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк про визнання недійсним договору поруки.

21.02.2020 року представник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_1 .

Заява обґрунтована тим, що між ОСОБА_1 та ПАТ УкрСиббанк був укладений договір про надання споживчого кредиту. В якості забезпечення виконання зобов`язань за кредитним договором між ОСОБА_2 та ПАТ УкрСиббанк був укладений договір поруки. Враховуючи, що рішення суду, яке буде винесено по цій справі безпосередньо вплине на виконання обов`язків за кредитним договором в частині, що стосується виконання обов`язків поручителя за договором поруки, а тому необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Дослідивши матеріали справи, беручи до уваги предмет спору та зміст заявлених вимог, враховуючи вимоги положень ст. 53 ЦПК України, вважає, що до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору необхідно залучити ОСОБА_1 , оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов`язки вказаної особи.

Керуючись ст. 53 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Заяву представника ОСОБА_1 про вступ третьої особи у справі на стороні позивача, задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк про визнання договору недійсним, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача ОСОБА_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяО. В. Васильченко

Дата ухвалення рішення21.02.2020
Оприлюднено12.03.2020
Номер документу88117703
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору поруки

Судовий реєстр по справі —758/13085/17

Постанова від 11.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Савченко Сергій Іванович

Ухвала від 02.11.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Савченко Сергій Іванович

Рішення від 20.06.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

Ухвала від 11.06.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

Ухвала від 21.02.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 20.10.2017

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Супрун Г. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні