Ухвала
від 11.03.2020 по справі 361/5226/18
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 361/5226/18

провадження № 2/361/141/20

11.03.2020

УХВАЛА

11 березня 2020 року м. Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого-судді Дутчака І.М., за участю секретаря Зазимко А.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання позивача ОСОБА_1 про призначення у справі судової земельно-технічної експертизи,

в с т а н о в и в :

У провадженні Броварського міськрайонного суду Київської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Броварської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_3 , третя особа: державний нотаріус Броварського районного нотаріального округу Київської області Падучак-Коваль Любов Любомирівна про визнання незаконним і скасування розпорядження, визнання недійсним державного акта на право приватної власності на земельну ділянку, визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та скасування права власності на нерухоме майно.

Позивач ОСОБА_1 подав до суду клопотання, у якому, посилаючись на те, що для повного та всебічного з`ясування обставин справи необхідно провести у цій справі судову земельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити питання: чи має місце порушення землекористування, зокрема, порушення меж і накладення земельної ділянки площею 1,7296 га з кадастровим номером 3221281600:04:009:0015, яка належала ОСОБА_2 та належить на даний час ОСОБА_3 , на земельну ділянку площею 50 га, яка перебуває в довгостроковому користуванні ОСОБА_1 на підставі договору оренди від 03 березня 2003 року, що знаходяться за межами населеного пункту в адміністративних межах Гоголівської сільської ради Броварського району Київської області? Якщо так, то в якій частині чи повністю? Проведення експертизи просили доручити судовим експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_4 у судовому засіданні дане клопотання підтримали, просили суд його задовольнити.

Представник відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_5 та представник відповідача ОСОБА_3 - ОСОБА_6 у судовому засіданні проти задоволення цього клопотання заперечували, посилаючись на те, що дане клопотання є передчасним та для проведення судової земельно-технічної експертизи у справі недостатньо документів. Просили суд у задоволенні клопотання відмовити.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явилися, про дату, час і місце розгляду справи повідомлялися судом належним чином, про причини неявки суд не повідомили. Їхня неявка вирішенню судом клопотання про призначення у справі експертизи не перешкоджає.

За змістом п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно із ч. ч. 1, 4 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності. Питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом.

З`ясувавши думку сторін, перевіривши матеріали справи, з метою всебічного та повного з`ясування всіх обставин справи, ухвалення у справі законного та обґрунтованого рішення, суд вважає, що клопотання позивача ОСОБА_1 про призначення у справі судової земельно-технічної експертизи підлягає задоволенню, так як для з`ясування всіх обставин, що мають істотне значення для правильного вирішення справи, потрібні спеціальні знання.

За змістом п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Виходячи з наведеного, враховуючи, що для проведення експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі підлягає зупиненню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 5, 12, 13, 81, 103, 104, 182, 252, 259, 260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання задовольнити.

Призначити у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Броварської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_3 , третя особа: державний нотаріус Броварського районного нотаріального округу Київської області Падучак-Коваль Любов Любомирівна про визнання незаконним і скасування розпорядження, визнання недійсним державного акта на право приватної власності на земельну ділянку, визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та скасування права власності на нерухоме майно судову земельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

- чи має місце порушення землекористування, зокрема, порушення меж та накладення земельної ділянки площею 1,7296 га, кадастровий номер 3221281600:04:009:0015, яка належала ОСОБА_2 та належить на даний час ОСОБА_3 , що знаходиться за межами населеного пункту в адміністративних межах Гоголівської сільської ради Броварського району Київської області, на земельну ділянку площею 50 га, що знаходиться за межами населеного пункту в адміністративних межах Гоголівської сільської ради Броварського району Київської області, яка перебуває в довгостроковому користуванні ОСОБА_1 на підставі договору оренди земельної ділянки від 03 березня 2003 року? Якщо так, то в якій частині чи повністю?

Проведення експертизи доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (м. Київ, вул. Смоленська, 6).

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Надати у розпорядження експертів матеріали цивільної справи.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 .

Провадження у справі на час проведення експертизи зупинити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Київського апеляційного суду через Броварський міськрайонний суд Київської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення.

Учасник справи у разі постановлення ухвали за його відсутності має право оскаржити ухвалу в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Дутчак І. М.

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення11.03.2020
Оприлюднено12.03.2020
Номер документу88138551
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —361/5226/18

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 19.07.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 24.09.2020

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 24.07.2020

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 11.03.2020

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 30.10.2019

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 22.11.2018

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 20.11.2018

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні