Ухвала
від 12.03.2020 по справі 556/345/20
ВОЛОДИМИРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 556/345/20

Номер провадження 2-а/556/8/2020

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі 12 березня 2020 року смт. Володимирець

Суддя Володимирецького районного суду Рівненської області Закревського Л.В. розглянувши матеріали за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Волинської митниці Державної фіскальної служби України про скасування постанов, винесених у справах про порушення митних правил,-

В С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов подано з додержанням вимог, встановлених у ст.ст.160, 161, 172 КАС України.

Згідно із ч.2 ст.170 КАС України, підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, в зв`язку з чим провадження у вказаній справі підлягає відкриттю.

У відповідності до п.2 ч.1 ст.263 КАС України, даний адміністративний позов підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, але з повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Також до позовної заяви позивачем додано клопотання про поновлення пропущеного процесуального строку звернення до суду, яке мотивоване тим, що позивач не одержував оскаржуваних постанов оскільки проживає за іншою адресою та не знав про існування даних постанов, тому і не мав можливості їх оскаржити і тільки на даний час дізнався про існування даних постанов.

Згідно з частиною 1 статті 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

За таких обставин суд вважає, позивач з поважних причин пропустив строк на оскарження постанов про притягнення його до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, тому вважає можливим поновити йому пропущений строк на звернення до суду із позовом.

Керуючись ст.ст. 121, 170, 263, п.12 Перехідних положень КАС України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку на оскарження постанов про порушення митних правил - задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк для оскарження постанов в справі про порушення митних правил.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у вказаній справі.

Призначити справу до розгляду в судовому засіданні _10_ _квітня 2020 року на 11 годину 00 хв. в приміщенні Володимирецького районного суду за адресою: смт.Володимирець Рівненської області, вул.Вишнева, 11.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомлення сторін.

Заперечення проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження відповідач може подати у строк - п`ять днів з дня вручення даної ухвали.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та визначити строк для подання відзиву на позов та доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її вручення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://vl.rv.court.gov.ua

Суддя: Закревський Л.В.

СудВолодимирецький районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено13.03.2020
Номер документу88147680
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —556/345/20

Рішення від 30.07.2020

Адміністративне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Іванків О.В.

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Володимирецький районний суд Рівненської області

Закревський Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні