Ухвала
від 11.03.2020 по справі 328/3069/19
ТОКМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№328/3069/19

11.03.2020

У Х В А Л А

Іменем України

11 березня 2020 року м.Токмак

Токмацький районний суд Запорізької області в особі головуючого судді Гавілей М.М., за участю секретаря судового засідання Королькової К.М., розглянувши у підготовчому судовому засіданні справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Новомиколаївської сільської ради про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Токмацького районного суду Запорізької області з позовною заявою до Новомиколаївської сільської ради про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Позивач та представник позивача в підготовче засідання не з`явилися, від позивача та представника позивача надійшли заяви, відповідно до яких просять суд розглянути справу у її відсутність, позовні вимоги підтримують, просять витребувати з Токмацької районної державної нотаріальної контори спадкову справу після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та здійснити виклик свідків ОСОБА_3 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , які можуть підтвердити факт родинних відносин та вступу позивача в управління спадковим майном.

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явився, був повідомлений належним чином, надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

У відповідності до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 2 ст. 116 ЦПК України способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З метою остаточного визначення предмету спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, а також з метою правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне задовольнити вимоги позивача та витребувати з Токмацької районної державної нотаріальної контори спадкову справу після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , викликати та допитати свідків ОСОБА_3 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Згідно ч.1 ст. 91 ЦПК України передбачено, що виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі.

Згідно вимог ст.197 ЦПК України судом здійснено усі необхідні процесуальні дії для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.91, 198, 223, 247, 261, 353 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті на 13-30 годину 06.04.2020 року в залі суду за адресою: вул. Володимирська, буд. 28, м. Токмак, Запорізька область.

Про дату, час та місце проведення судового засідання у справі повідомити учасників справи.

Витребувати з Токмацької районної державної нотаріальної контори інформацію щодо відкриття спадкової справи (наявність або відсутність спадкоємців за заповітом і за законом, або усунення їх від права на спадкування, або не прийняття ними спадщини, або про відмову від її прийняття) після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , в строк до 05.04.2020 року надати копію спадкової справи та витяги зі спадкового реєстру щодо спадкової справи та складання заповіту.

Викликати в судове засідання, яке призначене на 06.04.2020 року на 13-30 годину свідків : ОСОБА_3 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Суд попереджає свідків: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Суддя:

СудТокмацький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення11.03.2020
Оприлюднено13.03.2020
Номер документу88152472
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —328/3069/19

Рішення від 30.04.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Гавілей М. М.

Рішення від 30.04.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Гавілей М. М.

Ухвала від 11.03.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Гавілей М. М.

Ухвала від 10.01.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Гавілей М. М.

Ухвала від 24.12.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Гавілей М. М.

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Курдюков В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні