Ухвала
від 11.03.2020 по справі 203/2003/19
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/2003/19

1-кс/0203/422/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2020 року Кіровський районний суд м. Дніпропетровська в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступ до речей і документів, заявлене у рамках кримінального провадження №12019040000000082, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Кіровського районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання, складене слідчим за погодженням з прокурором, про надання тимчасового доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні Акціонерного товариства комерційний банк « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , а саме до інформації по рахункам, закріпленими за банківськими картками НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 .

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначає, що з пояснень свідка та за наслідками проведення санкціонованого обшуку 10 червня 2019 року за адресою АДРЕСА_1 встановлено, що в нежитловому приміщенні за вказаною адресою незаконно надавались послуги грального бізнесу через мережу Інтернет на комп`ютерному обладнанні, яке за наслідками обшуку було вилучено.

Проведеними слідчими діями, задокументовано факти зарахування грошових коштів, отриманих від надання послуг грального бізнесу на банківські картки « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які перебували у володінні ОСОБА_4 .

У ході здійснення досудового розслідування встановлено банківські картки, на які здійснювалось зарахування коштів, отриманих від надання послуг грального бізнесу, а саме банківські картки НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_5 .

Вказані картки було вилучено під час проведення обшуків у ОСОБА_4 на підставі ухвал слідчого судді Кіровського районного суду м. Дніпропетровська.

Клопотання в силу ч. 2 ст. 163 КПК України розглянуто без виклику представника АТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Таким чином, перевіривши викладені в клопотанні обставини, дослідивши документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

За змістом ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження, різновидом яких є тимчасовий доступ до речей і документів, застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів, полягає у наданні слідчому особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Надання тимчасового доступу до речей і документів під час досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе достатньо підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю ч. 5 ст. 163 КПК України.

На підставі п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, зокрема належить інформація, що містить відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Згідно із ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставі п. 7 ч. 2 ст. 160 КПК України, у клопотанні зазначається обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Враховуючи наведені положення кримінального процесуального законодавства та приймаючи до уваги, що матеріали кримінального провадження можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, а речі та документи, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, не є такими, доступ до яких заборонено законом, мають суттєве значення для встановлення та виключне значення для доведення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також досягнення його дієвості, оскільки наявні в них відомості можуть бути використані як докази, отримати які іншим способом неможливо, вважаю, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування кримінального провадження, його належної кваліфікації клопотання слідчого слід задовольнити шляхом надання тимчасового доступу до запитуваних слідчим речей і документів.

Керуючись ст. ст. 94, 110, 131, 132, 159, 160, 369-372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступ до речей і документів, заявлене у рамках кримінального провадження №12019040000000082, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до речей та документів, що містять банківську таємницю, з можливістю їх вилучення, по розрахунковим рахункам, закріпленими за банківськими картками НОМЕР_2 , НОМЕР_3 та НОМЕР_4 , які перебувають у володінні АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄДРПОУ НОМЕР_1 , МФО НОМЕР_5 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , а також отримати можливість вилучення документів із зазначеною нижче інформацією у відділенні в м. Дніпро, розташованому за адресою: АДРЕСА_3 , а саме:

- виписки про рух грошових коштів за період часу з 29.01.2019 до часу винесення ухвали на магнітних та паперових носіях з інформацією про точний час надходження, включаючи години, хвилини та секунди, та перерахування грошових коштів за вказаним рахунком; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів, розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб контрагентів та банківські установи, в яких вони відкриті, назви юридичних (фізичних) осіб контрагентів, їх коди ЄРДПОУ;

- інформацію про місця видачі готівки, заяв на отримання чекових книжок;

- договорів, платіжних доручень, інших фінансових документів, які стали підставою для руку коштів по зазначених рахунках з 29.01.2019 до часу винесення ухвали;

- інформацію з даних систем відео-спостереження і фото-фіксації в паперовому вигляді і на електронному носії при оформленні та одержані грошових коштів (у тому числі даних фото-відео фіксації з банкоматів) з 29.01.2019 до часу винесення ухвали;

- відомостей (прізвище, ім`я та по батькові), а також копії документів (паспорту, ідентифікаційного коду, довіреностей) щодо фізичної особи, яка отримувала готівкові грошові кошти з можливістю вилучення оригіналів вказаних документів, відомостей щодо номеру мобільного телефону, який використовувався для транзакції під час зняття грошових коштів з даних рахунків (оплата за терміналом, зняття з банкомату)..

В разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала підлягає виконанню протягом тридцяти днів.

Ухвала є остаточною й оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення11.03.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88159496
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —203/2003/19

Ухвала від 26.01.2022

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 27.07.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Колесніченко О. В.

Ухвала від 17.07.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Католікян М. О.

Ухвала від 22.04.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 11.03.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 28.08.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 22.08.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні