Ухвала
від 13.03.2020 по справі 420/2048/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/2048/20

УХВАЛА

13 березня 2020 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Завальнюк І.В., розглянувши матеріали адміністративної позовної заяви ОСОБА_1 до Старостинської сільської ради Роздільнянського району Одеської області про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до суду із вказаним адміністративним позовом, в якому просить суд визнати протиправною відмову Старостинської сільської ради Роздільнянського району Одеської області згідно п. 4 рішення № 736 від 13.12.2019 у наданні йому дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність площею 2,00 га для ведення особистого селянського господарства на території села Надія Старостинської сільської ради Роздільнянського району Одеської області та зобов`язати відповідача надати позивачу такий дозвіл на підставі його заяви від 04.11.2019.

Вивчивши матеріали справи, суддя встановив, що позовну заяву подано без додержання вимог п. 2 ч. 5, ч. 6 ст. 160 КАС України, так у позовній заяві не зазначено реєстраційні номери облікових карток платників податків позивача та його представника.

Так, відповідно до п. 2 ч. 5 ст. 160 КАС України в позовній заяві зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України.

Згідно з ч. 6 ст. 160 КАС України якщо позовна заява подається представником, то у ній додатково зазначаються відомості, визначені у пункті 2 частини п`ятої цієї статті стосовно представника.

При цьому в позові, який підписано представником ОСОБА_1 - адвокатом Морозовим Олексієм Вікторовичем, не зазначено, чи наявні у позивача та його представника такі номери, чи вони через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційних номерів облікових карток платників податків. В той же час, до позовної заяви не додані копії паспортів позивача та його представника, а тому суд позбавлений можливості перевірити наявність відміток контролюючого органу про наявність у позивача та його представника права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта згідно з п. 63.6 ст. 63 Податкового кодексу України.

Згідно з ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху

Виявлені судом недоліки можуть бути усунуті шляхом зазначення позивачем та його представником реєстраційних номерів облікових карток платників податків позивача та його представника або надання до суду доказів про те, що позивач та його представник відмовилися від прийняття реєстраційних номерів облікових карток платників податків та набули права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта згідно з п. 63.6 ст. 63 Податкового кодексу України.

На підставі викладеного, враховуючи, що виявлені недоліки перешкоджають суду вирішити питання про відкриття провадження в адміністративній справі, керуючись ст. 169 КАС України, суд

УХВАЛИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Старостинської сільської ради Роздільнянського району Одеської області про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху, надавши п`ятиденний строк з дня отримання ухвали для усунення зазначених вище недоліків.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву повернути позивачеві зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Завальнюк

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.03.2020
Оприлюднено14.03.2020
Номер документу88173266
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/2048/20

Рішення від 22.05.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 23.03.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

Ухвала від 13.03.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Завальнюк І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні