Ухвала
від 12.03.2020 по справі 552/4700/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м.ПОЛТАВИ

Справа №552/4700/18

Провадження № 1-кс/552/595/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.03.2020 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі - ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області капітан податкової міліції ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області капітан податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням погодженим прокурором відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про проведення обшуку.

Своє клопотання обґрунтовує тим, що службові особи ТОВ «Укрроснафта» (код ЄДРПОУ 37845151), ТОВ «Мірол» (код ЄДРПОУ 34837546), ФОП ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 ) у період часу з 01.01.2016 по теперішній час видали завідомо неправдиві офіційні документи щодо постачання товарно-матеріальних цінностей в адресу ТОВ «Діамант Опт Групп»(код ЄДРПОУ 41442939), ТОВ «Дніпро Оіл Груп» (код ЄДРПОУ 41197480), ТОВ «Транзіт Сталь» (код ЄДРПОУ 41305168), ТОВ «Октпродукт» (код ЄДРПОУ 41442552), ТОВ «Дзабана» (ЄДРПОУ 41623879), ТОВ «Арлін Трейд» (код ЄДРПОУ 41568609), ТОВ «Бероуз» (код ЄДРПОУ 41621185), ТОВ «Імгаз» (код ЄДРПОУ 41498144) ТОВ «Прайтекс Плюс» (код ЄДРПОУ 41498144), ТОВ «Мірандо Лімітед»(код ЄДРПОУ 41614801), ТОВ «Фекір» (код ЄДРПОУ 41620600), ТОВ «Кембрій Трейд» (код ЄДРПОУ 41569377), ТОВ «Канте» (код ЄДРПОУ 41364841), ТОВ «Агрогрупп К» (код ЄДРПОУ 41465391), ТОВ «Ен Ті Груп» (код ЄДРПОУ 41448355), ТОВ «ТК Енерджи» (код ЄДРПОУ 41448402), ТОВ «Ефект Сістем» (код ЄДРПОУ 40106020), які фактично місця не мали та відобразили їх у бухгалтерському обліку та податковій звітності підприємств, що спричинило тяжкі наслідки.

Також встановлено, що на території Полтавської області здійснюється незаконне виготовлення паливно-мастильних матеріалів шляхом змішування хімічних домішок, присадок з паливно-мастильними матеріалами з метою підвищення октанового числа, якості пального. В подальшому пальне реалізується за готівкові кошти без відображення в податковому та бухгалтерському обліку, при цьому підроблюючи документи про проходження та якість паливно-мастильних матеріалів, наступним суб`єктам господарської діяльності: ТОВ «Мірол» (код ЄДРПОУ 34837546), ТОВ «Укрроснафта» (код ЄРДПОУ 37845151), ФОП ОСОБА_5 . Організаторами вищевказаної протиправної діяльності по реалізації та виготовленню неякісних паливно-мастильних матеріалів з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів є ОСОБА_5 та ОСОБА_6 . Для здійснення протиправної діяльності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 створено ряд підконтрольних платників податків, а саме: ТОВ «Мірол» (код ЄДРПОУ 34837546), ТОВ «Укрроснафта» (код ЄРДПОУ 37845151), ФОП ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , через які в подальшому здійснюють реалізацію незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів.

Окрім цього встановлено, що службові особи ТОВ «Радіалгруп» протягом 2017-2019 років здійснювали відображення безтоварних фінансово-господарських операцій з ТОВ «Іновейшен Груп», ТОВ «Білдінг Сіті Груп», ТОВ «Будсоюз Консалт», ТОВ «Астек Лімітед», ТОВ «Орлітекс», ТОВ «Алекс- Петрол» з метою приховування незаконного виробництва та реалізації товарів підакцизної групи паливно-мастильних матеріалів.

Матеріалами кримінального провадження встановлено, що ОСОБА_5 використовується мережа автозаправних станцій, які згідно дозвільних документів використовуються ТОВ «Мірол», ТОВ «Укрроснафта». На автозаправних станціях здійснюється реалізація палива А-92, А-95, ДТ та скрапленого газу.

Також матеріалами кримінального провадження встановлено, що реалізація пального на АЗС та АГЗС ТОВ «Мірол» здійснювалась лише з частковим відображенням вказаних операцій в РРО за вказівкою керівника ТОВ «Мірол», ОСОБА_5 . Останній здійснював транспортування нафтопродуктів автомобілями марок «MAЗ» та «МАН».

Окрім того, в ході досудового розслідування встановлено, що транспортування нафтопродуктів згідно вилучених товарно-транспортних накладних на транспортування нафтопродуктів для ТОВ «Укрроснафта» не здійснювалось.

Детальним аналізом фінансово-господарської діяльності ТОВ «Укрроснафта» за період часу з 2016 року по теперішній час встановлено, що підприємством відображається придбання товарно-матеріальних цінностей («Газовий конденсат», «Газ нафтовий скраплений», «Паливо дизельне ДП-Л-Євро5-В0», «Суміш ациклічних вуглеводнів стабілізована», «Сировина вуглеводнева», «Бензин автомобільний А-92-Євро 5-Е5», «Бензин автомобільний А-76 ФОРСАЖ», «Бензин автомобільний Forward А-80 Євро 4» та «Бензин неетильований АИ-95-К5-Евро») та реалізація вищевказаної продукції, як платникам реального сектору економіки, так і підприємствам «транзитно-конвертаційної» спрямованості.

Подальшими проведеними заходами встановлено, що ОСОБА_5 , здійснюється придбання палива низької якості у ТОВ «Радіалгруп» (код ЄДРПОУ 37238075), за готівкові кошти без обов`язкового проведення вказаних операцій по податкових обліках підприємств. Засновником та фактичним власником ТОВ «Радіалгруп» є ОСОБА_7 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3 ).

Детальним аналізом діяльності ТОВ «Радіалгруп» за період з 01.01.2016 по теперішній час встановлено, що службовими особами вказаного підприємства відображається придбання товарно-матеріальних цінностей («Бензин А-92», «Сировина вуглеводнева», «Розчинник органічний», «Компонент добавки антидетонаційної для бензинів «КДА», «Суміш вуглеводнів. Бензино-лігроїнова фракція», «Паливо моторне альтернативне «ЛЮКС» А-95Е літнє», «Конденсат газовий стабілізований природний») та реалізація вищевказаних товарно-матеріальних цінностей, в тому числі і в адресу підприємств «транзитно-конвертаційної» спрямованості.

Також встановлено, що ТОВ «Радіалгруп» використовує виробничу ділянку розташовану за адресою: Полтавська область, м.Кременчук, вул.Свіштовська, 1-д на якій знаходиться обладнання для виробництва бензинів та використовується у виробничій діяльності ТОВ «Радіалгруп», яке є платником акцизного податку. На вказаному обладнанні здійснюється незаконне виготовлення паливно-мастильних матеріалів шляхом змішування хімічних домішок, присадок з паливно-мастильними матеріалами, з метою підвищення октанового числа, якості пального.

Службові особи ТОВ «Радіалгруп» з метою приховування незаконного виробництва та реалізації паливно-мастильних матеріалів підакцизної групи низької якості, по бухгалтерському та податковому обліках відображають лише документальне оформлення фінансово-господарських операцій з придбання бензину від ТОВ «Алекс-Петрол» (код ЄДРПОУ 43167311) та в подальшому під вказаними документами реалізовують незаконно виготовлений бензин неналежної якості, власного виробництва.

Дані обставини вказують на те, що службовими особами ТОВ «Радіалгруп» організовано протиправну діяльність з виробництва палива низької якості, шляхом змішування придбаних компонентів палива та подальшою їх не облікованою реалізацією за готівковий розрахунок. З метою прикриття протиправної діяльності, до офіційних документів податкової звітності вносяться недостовірні дані щодо реалізації компонентів палива, що дає змогу ухилятись від сплати податків, в тому числі і акцизного податку з виробництва палива підакцизної групи.

Вказував, що на даний час в органу досудового розслідування виникла необхідність у вилученні оригіналів, а у разі їх відсутності копій документів і предметів, які стосуються господарської діяльності ТОВ «Радіалгруп» (код ЄДРПОУ 37238075), ТОВ «Укрроснафта» (код ЄДРПОУ 37845151), ТОВ «Мірол» (код ЄДРПОУ 34837546), ФОП ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 ), ТОВ «Алекс-Петрол» (код ЄДРПОУ 43167311) за період з січня 2016 року по теперішній час.

Крім цього, існує необхідність у відібранні зразків нафтопродуктів, паливно-мастильних матеріалів, які зберігаються на території за вказаною вище адресою та транспортних засобах на вказаній території, які в подальшому будуть необхідні для проведення криміналістичних експертиз для доказування фактів виробництва та реалізації підакцизної групи товарів.

В судовому засіданні слідчий своє клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши слідчого, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

За змістом ст.ст.234-236 КПК України проведення обшуку в рамках кримінального провадження здійснюється на підставі ухвали слідчого судді. Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи виконується слідчим або прокурором. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку мають право запросити спеціалістів, однак це не звільняє їх від обов`язку особистого виконання обшуку.

Надані до слідчого судді матеріали містять дані, які дають достатні підстави вважати, що дійсно було вчинено кримінальне правопорушення, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018170000000209 від 14.08.2018, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.204, ч.2 ст.204, ч.2 ст.366 КК України.

Указані документи та речі необхідні для проведення документальних перевірок підприємств, судово-економічної, судової почеркознавчої, комп`ютерно-технічної та криміналістичної експертиз.

В матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи та речі являються джерелом доказів, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені, які неможливо встановити іншим способом, а їх вилучення можливе лише на підставі ухвали суду.

У інший спосіб, окрім вилучення оригіналів документів, речей та подальшого їх використання для проведення судових експертиз, довести факт вчиненого кримінального правопорушення у слідства немає можливості.

Спроба вилучення вищезазначених документів та предметів у спосіб відмінний від обшуку може призвести до їх знищення, переховування або втрати, оскільки службові особи вказаних вище підприємств усвідомлюють про свою протиправну діяльність.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №201466636 від 24.02.2020, право власності на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_8 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_4 ).

Також, у зв`язку з тим, що за адресою: Полтавська область, м.Кременчук, вул.Свіштовська, 1-д, знаходяться легкозаймисті речовини (паливно-мастильні матеріали різних фракцій, нафтопродукти) поводження з якими потребує спеціальних знань та навичок, необхідно залучити в якості спеціалістів працівників підрозділів Головного управління ДСНС в Полтавській області.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що є достатні обґрунтовані підстави вважати, що вказані речі знаходяться за зазначеною в клопотанні адресою, а тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщень та території за адресою: АДРЕСА_1 , що належить ОСОБА_8 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_4 ), з метою виявлення та вилучення оригіналів, а у разі їх відсутності копій усіх фінансово-господарських та первинних бухгалтерських документів, у т.ч. договорів та додатків до них, додаткових угод та додатків до них, документів, що стосуються проведення конкурсних торгів, тендерної документації, технічної документації, специфікацій, сертифікатів, рахунків, рахунків-фактур, накладних, у т.ч. податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних; актів, у т.ч. приймання-здачі виконаних робіт (послуг), актів звірки; довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, декларацій, у т.ч. вантажно-митних, платіжних доручень, касових ордерів та платіжних квитанцій до них, документів бухгалтерського обліку, головних книг, журналів-ордерів, оборотно-сальдових відомостей, відомостей по бухгалтерським рахункам, виписок по рахункам в установах банків, реєстрів бухгалтерського обліку, карток складського обліку, журналів складського обліку, журналів виїзду та в`їзду автотранспорту, складських книг, документів про відвантаження продукції, переміщення, реалізацію та використання товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг), документів і предметів, які стосуються господарської діяльності ТОВ «Радіалгруп» (код ЄДРПОУ 37238075), ТОВ «Укрроснафта» (код ЄДРПОУ 37845151), ТОВ «Мірол» (код ЄДРПОУ 34837546), ФОП ОСОБА_5 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 ), ТОВ «Алекс-Петрол» (код ЄДРПОУ 43167311) за період з січня 2016 року по теперішній час, інших документів підприємств, магнітні носії інформації, USB флеш-накопичувачі інформації, печаток, штампів, бланків документів з реквізитами підприємств, що мають ознаки фіктивності, чорнових записів щодо такої діяльності, наказів на призначення службових осіб підприємств, у т.ч. директора, головного бухгалтера, всіх інших працівників бухгалтерії, заяв, у т.ч. про прийняття на роботу, надання відпусток, виплати матеріальної допомоги, відомостей про перебування на лікарняних та лікарняних листів, посадових інструкцій директора, головного бухгалтера та працівників бухгалтерії; підакцизних товарів (у т.ч. паливно-мастильних матеріалів, бензинів, дизельного пального, газойлу, сумішей вуглеводневих, компоненту автомобільного бензину, абсорбенту (компоненту дизельних палив), сировини, нафтопродуктів, обладнання, засобів, предметів та речей, а також які використовуються та можуть використовуватись для їх незаконного придбання, виготовлення, транспортування, зберігання та збуту, транспортних засобів, ємностей, рідини, шлангів, двигунів, сумішей, лійок, пристроїв для вимірювання підакцизних товарів та рідин, інших засобів, які використовуються для незаконного придбання, виготовлення, транспортування, зберігання та збуту підакцизних товарів, інших документів, предметів та речей, які підтверджують ведення незаконної господарської діяльності та мають значення для досудового розслідування; відібрання зразків паливно-мастильних матеріалів, нафтопродуктів, які зберігаються на території за адресою: АДРЕСА_1 , та ємностях транспортних засобів на вказаній території.

Дозвіл на проведення обшуку надати надати старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , заступнику начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_9 , слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_10 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_11 , заступнику начальника управління начальнику першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_12 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_13 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_14 , заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_15 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_16 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_17 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_18 , заступнику начальника управління начальнику відділу організації досудового розслідування слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_19 , заступнику начальника відділу організації досудового розслідування слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_20 , старшому слідчому з ОВС відділу організації досудового розслідування слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_21 , старшому слідчому з ОВС відділу організації досудового розслідування слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_22 ; прокурорам відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні, аналізу інформації та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 , ОСОБА_23 , іншим особам за дорученням (постановою) слідчого, із залученням співробітників оперативного управління ГУ ДФС у Полтавській області, співробітників Управління СБУ в Полтавській області, понятих, спеціалістів, експертів та працівників підрозділів Головного управління ДСНС в Полтавській області.

Строк дії ухвали 20 днів з дня її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено08.02.2023
Номер документу88184526
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/4700/18

Ухвала від 19.04.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 25.03.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

Ухвала від 30.10.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 12.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

Ухвала від 06.05.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні