Ухвала
від 12.03.2020 по справі 755/4058/20
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/4058/20

Провадження №: 2/755/2629/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"12" березня 2020 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва Марфіна Н.В., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю ВУТЕК-ІНВЕСТ (м. Харків, вул. Сумська, б. 47, офіс 14) треті особи: Приватний нотаріус Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчик Володимир Вікторович (Київська область, м. Бровари, вул. Грушевського, 15, офіс 6); Приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Русецька Оксана Олександрівна (м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 11, прим. 25, офіс 57), про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, -

у с т а н о в и л а:

10.03.2020 року до Дніпровського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю ВУТЕК-ІНВЕСТ (м. Харків, вул. Сумська, б. 47, офіс 14) треті особи: Приватний нотаріус Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчик Володимир Вікторович (Київська область, м. Бровари, вул. Грушевського, 15, офіс 6); Приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Русецька Оксана Олександрівна (м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 11, прим. 25, офіс 57), про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Ознайомившись зі змістом поданої позовної заяви та доданими до неї документами приходжу до висновку про те, що позовна заява не підсудна Дніпровському районному суду м. Києва і має бути передана на розгляд Дзержинського районного суду м. Харкова, з огляду на наступне.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Отже, за загальними правилами підсудності, з відповідним позовом позивачка має право звернутись до Дзержинського районного суду м. Харкова, оскільки місцезнаходження відповідача ТОВ ВУТЕК-ІНВЕСТ (м. Харків, вул. Сумська, б. 47, офіс 14), територіально відноситься до Дзержинського району м. Харкова, на який розповсюджується територіальна юрисдикція Дзержинського районного суду м. Харкова.

Підстави звернення з відповідним позовом до Дніпровського районного суду м. Києва позивачем жодним чином не мотивовано.

Положеннями ч. 12 ст. 28 ЦПК України передбачена альтернативна підсудність справ відповідної категорії де зазначено, що позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Однак, з матеріалів позовної заяви не вбачається жодних підстав вважати, що та території Дніпровського району м. Києва вчинялись або вчиняються будь-які виконавчі дії з виконання спірного виконавчого напису нотаріуса.

Згідно п. 1 ч. 1, ч. 3 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Враховуючи викладені обставини та зазначені норми чинного законодавства України приходжу до висновку про те, що позовна заява не підсудна Дніпровському районному суду м. Києва і відноситься до територіальної юрисдикції Дзержинського районного суду м. Харкова за загальними правилами підсудності.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 27, 28, 31, 32, 353-355 ЦПК України, -

п о с т а н о в и л а :

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю ВУТЕК-ІНВЕСТ (м. Харків, вул. Сумська, б. 47, офіс 14) треті особи: Приватний нотаріус Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчик Володимир Вікторович (Київська область, м. Бровари, вул. Грушевського, 15, офіс 6); Приватний виконавець виконавчого округу Дніпропетровської області Русецька Оксана Олександрівна (м. Дніпро, вул. Сімферопольська, 11, прим. 25, офіс 57), про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню - передати на розгляд Дзержинського районного суду м. Харкова.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Дніпровський районний суд міста Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: 1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; 2) на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

У відповідності до п/п 15.5) п/п 15 п. 1 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а саме Дніпровський районний суд м. Києва.

Повний текст ухвали складено 12.03.2020 року.

Суддя -

Дата ухвалення рішення12.03.2020
Оприлюднено15.03.2020
Номер документу88194683
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/4058/20

Ухвала від 09.02.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 08.11.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 10.11.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 19.05.2020

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Подус Г. С.

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні