Ухвала
від 10.03.2020 по справі 320/1853/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

10 березня 2020 року м. Київ №320/1853/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Брагіна О.Є., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Княжицької сільської ради Броварського району Київської області , про визнання протиправною відмову,

у с т а н о в и в:

до суду звернулась ОСОБА_1 з позовом про визнання протиправною відмову Княжицької сільської ради Броварського району Київської області у наданні інформації на запит від 06.11.2019 щодо наявності усіх вільних земельних ділянок державної та комунальної форми власності у межах с. Княжичі Броварського району Київської області, що можуть бути використані під забудову та зобов`язання надати таку інформацію.

Дослідивши позов та приєднані до нього документи на предмет дотримання вимог положень ст.ст. 160, 161 КАСУ, суд дійшов висновку про необхідність залишення його без руху із наданням заявниці десятиденного строку для усунення недоліків шляхом подання позовної заяви у новій редакції із зазначенням у ній: РНОКПП представника позивача; належного відповідача (уповноважений органи з питань містобудування та архітектури та/або центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, що забезпечують відкритість та доступність інформації); офіційної поштової адреси належного відповідача, коду ЄДРПОУ засобів зв`язку та адреси електронної пошти; викладення обставин, якими обґрунтовані позовні вимоги з посиланням на докази, що підтверджують заявлені обставини, в тому числі, конкретизації позовних вимог в частині виду та характеру витребуваних документів.

Водночас, суд звертає увагу заявниці, що інформація про наявність вільних земельних ділянок не відноситься до містобудівної документації, а Закон Про регулювання містобудівної діяльності на таку інформацію не розповсюджується. Відтак позивачці необхідно вказати, яка сама містобудівна документація підлягає оприлюдненню та визначити бажаний спосіб забезпечення такого доступу до інформації; обґрунтувати порушення прав, свобод та інтересів заявниці бездіяльністю відповідача з розкриттям змісту порушених прав; зазначити місцезнаходження оригіналів документів копії яких долучено до справи.

Крім того, за приписами ч. 3 ст. 161 КАС України, до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно ч.3 ст. 6 Закону України "Судовий збір", у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

З позовної заяви вбачається, що у прохальній частині позивачкою об`єднано дві немайнові вимоги: визнання протиправної відмови у наданні інформації та зобов`язання надати інформацію.

Однак, з матеріалів, доданих до позовної заяви, вбачається, що позивачкою сплачений судовий збір лише за одну вимогу немайнового характеру.

Частиною 2 ст. 132 цього Кодексу встановлено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Частиною 1 ст. 4 Закону України від 08.07.2011 р. № 3674-VI "Про судовий збір" передбачено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до пп. 1 п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України від 08.07.2011 р. № 3674-VI "Про судовий збір" за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру фізичною особою становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, позивачці необхідно сплатити судовий збір за другу вимогу немайнового характеру у розмірі 840,80 грн. та надати суду оригінал квитанції.

Керуючись ст.ст. 161, 169, 171 КАС України, суд -

у х в а л и в:

позовну заяву ОСОБА_1 до Княжицької сільської ради Броварського району Київської області про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії, - залишити без руху.

Встановити позивачці десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду .

Суддя Брагіна О.Є.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.03.2020
Оприлюднено16.03.2020
Номер документу88201680
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —320/1853/20

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні