Ухвала
від 16.03.2020 по справі 620/6/19
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 620/6/19

УХВАЛА

16 березня 2020 року м. Київ

Шостий апеляційний адміністративний суд в складі: судді-доповідача Собківа Я.М., суддів - Ганечко О.М., Ключковича В.Ю., розглянувши в порядку письмового провадження питання про повернення судового збору в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Бахмацького об`єднаного управління Пенсійного фонду України про зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ

ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Бахмацького об`єднаного управління Пенсійного фонду України про зобов`язання вчинити певні дії.

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 07 березня 2019 року адміністративний позов задоволено повністю.

Не погоджуючись з даним рішенням Бахмацьке об`єднане управління Пенсійного фонду України подало апеляційну скаргу.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 12 червня 2019 року вказану апеляційну скаргу повернуто скаржнику у зв`язку з невиконанням вимог ухвали про залишення скарги без руху.

На адресу Шостого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області про повернення судового збору, сплаченого за подання апеляційної скарги, з тих підстав, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Розглянувши подану заяву, колегія суддів вважає її такою, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до частини 5 статті 296 КАС України до апеляційної скарги додається, зокрема, документ про сплату судового збору.

Питання, пов`язані із розміром ставок судового збору, порядком сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору регулюються Законом України Про судовий збір від 08 липня 2011 року № 3674-VI.

Так, статтею 7 цього Закону передбачено, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі відмови у відкритті провадження у справі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі.

Як вбачається з матеріалів справи, разом із клопотанням, скаржник подав платіжне доручення № 202 від 03 червня 2019 року, відповідно до якого судовий збір сплачено у сумі 1 152 грн.

Враховуючи те, що ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 12 червня 2019 року апеляційну скаргу повернуто скаржнику, колегія суддів дійшла висновку про необхідність задоволення заяви та повернення сплаченого судового збору, згідно з даними платіжних доручень.

Крім того, оскільки Відповідачем було заявлено клопотання про його заміну правонаступником, суд вважає за необхідне зазначити таке.

Відповідно до ст. 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року №628 Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України Бахмацьке об`єднане управління Пенсійного фонду України реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

З урахуванням суд вважає за можливе задовольнити заяву Відповідача та допустити заміну Бахмацького об`єднаного управління Пенсійного фонду України (код ЄДРПОУ 40378227) його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернігівській області (код ЄДРПОУ 21390940).

Керуючись ст. ст. 52, 132, 243, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ

Допустити заміну Бахмацького об`єднаного управління Пенсійного фонду України його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

Повернути Головному управлінню Пенсійного фонду України в Чернігівській області (код ЄДРПОУ 21390940) судовий збір в сумі 1 152 (тисяча сто п`ятдесят дві) грн. сплачений згідно платіжного доручення № 202 від 03 червня 2019 року, яке знаходиться в матеріалах справи № 620/6/19.

Це рішення є підставою для повернення судового збору з державного бюджету.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Я.М. Собків

суддя О.М. Ганечко

суддя В.Ю. Ключкович

СудШостий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.03.2020
Оприлюднено17.03.2020
Номер документу88238165
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —620/6/19

Ухвала від 16.03.2021

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Лобан Д.В.

Ухвала від 16.03.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 12.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 10.05.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Рішення від 07.03.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Ухвала від 08.01.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Соломко І.І.

Постанова від 03.01.2019

Адмінправопорушення

Зачепилівський районний суд Харківської області

Яценко Є. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні