Ухвала
від 17.03.2020 по справі 453/191/20
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/191/20

№ провадження 2/453/161/20

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

17 березня 2020 року Сколівський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Микитина В.Я. ,

секретаря судового засідання Корнута Т.Б. ,

без учасників справи,

провівши підготовче засідання у залі суду у м. Сколе Львівської області у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Сколівської районної державної адміністрації Львівської області, Орівської сільської ради Сколівського району Львівської області та Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області про визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування за законом,-

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 в особі уповноваженого представника - адвоката Демиденка Г.О. (ордер серія КВ № 409567 від 31.12.2019 року) 05.02.2020 року звернувся до суду із позовом (надійшов до суду 06.02.2020 року, сформований у системі Електронний суд ), в якому просить визнати за ним право на середню земельну частку (пай) площею 0,69 га в умовних кадастрових гектарах, яка знаходиться на території Орівської сільської ради Сколівського району Львівської області (сертифікат № 1550 від 18.04.1997 року), у порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою судді від 07.02.2020 року вказаний позов прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження із визначенням дати підготовчого засідання - 17.03.2020 року, 10.00 год..

Про дату, час та місце підготовчого засідання, котре було призначене на 17.03.2020 року о 10.00 год., усі учасники справи були повідомлені належним чином завчасно.

Позивач у підготовче засідання не з`явився, однак від його уповноваженого представника - адвоката Демиденка Г.О. 17.03.2020 року під вх. № ЕП-242 надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання за відсутності позивача. У такому клопотанні позивач також висловив позицію на підтримання позовних вимог з тих підстав, котрі викладені у позовній заяві.

Відповідачі у підготовче засідання явку уповноважених представників не забезпечили, відзиву на позовну заяву у запропоновані судом строки та порядку не подали.

Від відповідача Сколівської районної державної адміністрації Львівської області 16.03.2020 року під вх. № 1371 надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання та судового розгляду справи по суті без участі уповноваженого представника. У такому клопотанні зазначений відповідач також висловив позицію, згідно котрої не заперечує проти задоволення позовних вимог.

Від уповноваженого представника відповідача Орівської сільської ради Сколівського району Львівської області - сільського голови Сухроменда Т.П. 17.03.2020 року надійшла заява вх. № 1417 про проведення підготовчого судового засідання та судового розгляду справи по суті без її участі. У такому клопотанні зазначена представник відповідача також висловила позицію, згідно котрої не заперечує проти задоволення позовних вимог.

Від відповідача Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області 19.02.2020 року під вх. № 853 надійшло клопотання про проведення підготовчого судового засідання та судового розгляду справи по суті без участі уповноваженого представника. У такому клопотанні зазначений відповідач також висловив позицію, згідно котрої при вирішенні спору покладається на розсуд суду.

Оскільки у підготовче засідання не з`явилися усі учасники справи, то суд, в силу положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, ухвалив проводити таке засідання без його фіксування за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Згідно з ч. ч. 1, 6 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Уповноваженим представником позивача під час звернення до суду із даним позовом одночасно заявлено клопотання про витребування від Відділу у Сколівському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області примірника сертифіката серії 1505 від 18.04.1997 року на право приватної власності на землю (середню земельну частку) площею 0,69 га на території Орівської сільської ради Сколівського району Львівської області, виданого на ім`я ОСОБА_2 , а також про витребування від відповідача - Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області належно засвідченої копії спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у с. Орів Сколівського району Львівської області .

Таке клопотання підлягає задоволенню.

Інших клопотань від учасників справи не надходило.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є усі підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти непотрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи), для розгляду справи по суті.

Зважаючи на вищевикладене, суд дійшов висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 84, 189, 196-198, 200, 247 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження та призначити до розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Сколівської районної державної адміністрації Львівської області, Орівської сільської ради Сколівського району Львівської області та Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області про визнання права на земельну частку (пай) у порядку спадкування за законом , на 14 квітня 2020 року о 14 год. 00 хв. , у приміщенні Сколівського районного суду Львівської області (Львівська область, м. Сколе, вул. Д. Галицького, буд. 8 ).

Про судове засідання повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Демиденка Григорія Олександровича про витребування доказів, - задовольнити.

Витребувати від Сколівської державної нотаріальної контори Львівської області належно засвідчену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у с. Орів Сколівського району Львівської області .

Витребувати від Відділу у Сколівському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області примірник сертифіката № 1505 від 18.04.1997 року на право приватної власності на землю (середню земельну частку) площею 0,69 га на території Орівської сільської ради Сколівського району Львівської області, виданого на ім`я ОСОБА_2 .

Витребувані докази надати на адресу Сколівського районного суду Львівської області протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя В.Я. Микитин

Дата ухвалення рішення17.03.2020
Оприлюднено18.03.2020
Номер документу88256161
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —453/191/20

Рішення від 21.05.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Рішення від 21.05.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 14.04.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 17.03.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 07.02.2020

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні