Ухвала
від 18.03.2020 по справі 300/333/20
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"18" березня 2020 р. справа № 300/333/20

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Грицюк П.П, розглянувши клопотання від 16.03.2020 про залучення співвідповідача у адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області до Комунального некомерційного підприємства "Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

В С Т А Н О В И В:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області звернулося до суду з адміністративним позовом до Комунального некомерційного підприємства "Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 17.02.2020 відкрито провадження у дані справі та зазначено, що її розгляд здійснюватиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

16.03.2020 відповідач, керуючись статтею 48 Кодексу адміністративного судочинства України, подав клопотання про залучення до даної адміністративної справи Калуську міську раду, як другого співвідповідача. Дане клопотання мотивоване тим, що приміщення Комунального некомерційного підприємства "Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради" є комунальною власністю та рахуються на балансі Калуської міської ради.

Розглянувши по суті заявлене клопотання, оцінивши в сукупності наявні в матеріалах справи докази, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 1 статті 42 Кодексу адміністративного судочинства України учасниками справи є сторони, треті особи.

Згідно з частиною 1 статті 46 Кодексу адміністративного судочинства України сторонами в адміністративному процесі є позивач та відповідач.

Відповідно до частини 3 статті 46 даного Кодексу відповідачем в адміністративній справі є суб`єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Відповідно до частини 3 статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно з частиною 5 статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Відповідно до пункту 4 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Як наслідок, враховуючи аналіз вказаних норм Кодексу адміністративного судочинства, оскільки в даних правовідносинах не заявлено позовних вимог до Калуської міської ради, тому немає підстав для залучення його як співвідповідача.

За таких обставин, у задоволенні клопотання відповідача про залучення до даної адміністративної справи Калуську міську раду як співвідповідача, відмовити.

Поряд з цим, судом встановлено, що у відповідності до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Калуська міська рада є засновником Комунального некомерційного підприємства "Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради" та згідно наданих пояснень представника відповідача, власником приміщень Комунального некомерційного підприємства "Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради".

Таким чином, суд зазначає, що частиною 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Беручи до уваги коментоване вище, та те, що судове рішення у розгляді даної справи може вплинути на права та інтереси Калуської міської ради, суд приходить до висновку про необхідність залучення її у якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 48, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. У задоволенні клопотання Комунального некомерційного підприємства "Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради" про залучення співвідповідача від 16.03.2020 - відмовити.

2.Залучити Калуську міську раду (місцезнаходження: вул. І. Франка, 1, м. Калуш, Івано-Франківська область, 77300, код ЄДРПОУ 33578261) , як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду прийнятого за результатом розгляду справи.

Суддя /підпис/ Грицюк П.П.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.03.2020
Оприлюднено19.03.2020
Номер документу88267365
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/333/20

Постанова від 02.12.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Матковська Зоряна Мирославівна

Ухвала від 18.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Матковська Зоряна Мирославівна

Ухвала від 23.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Матковська Зоряна Мирославівна

Ухвала від 21.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Матковська Зоряна Мирославівна

Рішення від 07.07.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 08.04.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Ухвала від 18.03.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Ухвала від 18.03.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Грицюк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні