Ухвала
від 18.03.2020 по справі 520/1670/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

18 березня 2020 року Справа № 520/1670/2020

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Ніколаєва О.В., розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) клопотання представника відповідача про передачу адміністративної справи до іншого суду в адміністративній справі

за позовомГоловного управління Державної податкової служби у Донецькій області доВідділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Донецькій області Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) проскасування постанови, В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної податкової служби у Донецькій області (далі по тексту - позивач, ГУ ДПС у Донецькій області, вул. Італійська, 59, м. Маріуполь, Донецька область, 87515, код ЄДРПОУ:43142826) 10.02.2020 звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) (далі по тексту - відповідач, вул. Ярослава Мудрого, 16, м. Харків, 61002, код ЄДРПОУ: 43315445), в якому просить:

- визнати протиправною та скасувати постанову головного державного виконавця Відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) Балдинюка М.Ю. про закінчення виконавчого провадження від 22.01.2020 №60627335.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 10.03.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження з повідомленням учасників справи. Розгляд справи призначено на 19.03.2020 о 16:00.

Відповідачем 16.03.2020 через канцелярію суду подано клопотання про передачу справи на розгляд до Донецького окружного адміністративного суду.

Клопотання мотивоване тим, що згідно даних офіційного сайту Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харкова), адреса відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків): бульвар Машинобудівників, 32/408, 410, м. Краматорськ, 84313.

Позивачем 18.03.2020 засобами електронного зв`язку надіслано клопотання в якому ДПС у Донецькій області заперечує проти клопотання відповідача про передачу адміністративної справи до іншого суду, обґрунтовуючи його тим, що відповідно до частини другої статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України позови до юридичних осіб пред`являються у суд за їхнім місцізнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Дослідивши матеріали справи та норми чинного законодавства, суд звертає увагу на наступне.

Відповідно до частини першої статті 25 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті (вчинені, допущені) стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи (їх об`єднань), вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

З витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань судом встановлено, що Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Харків) зареєстровано за адресою: вул. Ярослава Мудрого, місто Харків, 61002, відділ примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) є структурним підрозділом Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) , а тому судом відкрито провадження у справі з дотриманням правил територіальної підсудності визначеної Кодексом адміністративного судочинства України.

Посилання відповідача, що даний спір повинен розглядатися за місцезнаходженням структурного підрозділу, оскільки воно територіально знаходиться за адресою: бульвар Машинобудівників, 32/408, 410, м. Краматорськ, 84313, суд вважає безпідставними, оскільки адміністративні справи визначенні частиною першою статті 25 Кодексу адміністративного судочинства України вирішуються за вибором позивача, а тому позивач має право звертатися до адміністративного суду за місцезнаходженням відповідача.

За вказаних обставин, суд приходить до висновку, що клопотання відповідача про передачу справи на розгляд до іншого суду задоволенню не підлягає.

Керуючись статтями 4, 25, 26, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Харківський окружний адміністративний суд,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень у Донецькій області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про передачу справи на розгляд до іншого суду - відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Ніколаєва

Дата ухвалення рішення18.03.2020
Оприлюднено19.03.2020
Номер документу88268493
СудочинствоАдміністративне
Сутьпередачу адміністративної справи до іншого суду в адміністративній справі за позовомГоловного управління Державної податкової служби у Донецькій області доВідділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Донецькій області Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) проскасування постанови

Судовий реєстр по справі —520/1670/2020

Рішення від 21.07.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Ніколаєва О.В.

Ухвала від 09.04.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Ніколаєва О.В.

Ухвала від 18.03.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Ніколаєва О.В.

Ухвала від 17.03.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Ніколаєва О.В.

Ухвала від 10.03.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Ніколаєва О.В.

Ухвала від 11.02.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Ніколаєва О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні