Ухвала
від 19.03.2020 по справі 566/44/20
МЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 566/44/20

№ провадження 1-кс/566/62/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до документів

19 березня 2020 року смт. Млинів Рівненської області

Слідчий суддя Млинівського районного суду Рівненської області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ МлинівськогоВП ДубенськогоВП ГУНПв Рівненськійобласті ОСОБА_3 в кримінальномупровадженні,відомості прояке внесенодо ЄРДР№ 42019181100000056від 27листопада 2019року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.358КК України,про наданнятимчасового доступудо документів,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Млинівського ВП Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області, капітан поліції ОСОБА_3 , у межах кримінального провадження, відомості про яке внесено до ЄРДР № 42019181100000056 від 27 листопада 2019 року, звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів шляхом вилучення оригіналів із особової справи ОСОБА_4 , а саме «Переліку питань, на які пропонується надати відповідь для оформлення допуску до державної таємниці» від 01.02.2019 року та проведення огляду особової справи на ОСОБА_4 , який перебував на посаді начальника ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться у режимно-секретному об`єкті ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , для старшого слідчого СВ Млинівського ВП Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 ; встановити строк дії ухвали 30 днів.

Клопотання слідчого погоджено прокурором Млинівського відділу Дубенської місцевої прокуратури ОСОБА_5 .

Клопотання обґрунтовується тим, що до Дубенської місцевої прокуратури надійшли матеріали з Дубенського МРВ Управління СБУ в Рівненській області, вивченням яких встановлено, що колишній начальник ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 , будучи службовою особою органу державної влади, вніс до офіційних документів неправдиві відомості.

17 березня 2020 року правову кваліфікацію змінено на ч. 1 ст. 358 КК України.

Відповідно до матеріалів, які надійшли із УСБУ в Рівненській області, а саме рапорт про виявлення кримінального правопорушення встановлено, що ОСОБА_4 у «Переліку питань, на які пропонується надати відповідь для оформлення допуску до державної таємниці» від 01.02.2019року вказав у пункті 7 неправдиву інформацію про факт здобуття ним вищої освіти у ІНФОРМАЦІЯ_3 за спеціальністю «Водопостачання, каналізація, раціональне використання і охорона водних ресурсів».

16.12.2019 року № 7814/210-2019 слідчим відділенням ІНФОРМАЦІЯ_4 надано запит до ІНФОРМАЦІЯ_5 про те, чи проходив навчання у ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_7 та чи отримував диплом спеціаліста серії НОМЕР_1 у 1997 році.

09 січня 2020 року із ІНФОРМАЦІЯ_5 надійшла відповідь № 1.10-3 про те, що згідно документів архівного університету ОСОБА_4 як випускник не значився, в університеті не навчався, диплома не отримував серії НОМЕР_1 .

Документи, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_8 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема, встановлення факту вчинення злочину і можуть бути використані як доказ у кримінальному провадженні.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задоволити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_9 належним чином повідомлявся про дату, час та місце розгляду клопотання, в судове засідання не з`явився, що відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, заслухавши думку слідчого, дослідивши надані докази, приходить до таких висновків.

Тимчасовий доступ до речей і документів це захід забезпечення кримінального провадження, який відповідно до ст.159КПК України полягає у наданні судом стороні кримінального провадження дозволу на доступ до речей чи документів, якими володіють фізичні чи юридичні особи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Виходячи із змісту клопотання та доводів слідчого під час його розгляду, існують підстави вважати, що зазначені у клопотанні документи знаходяться у володінні режимно-секретногооб`єкту ІНФОРМАЦІЯ_2 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Оскільки іншим шляхом отримати документи неможливо, у слідчого відсутні інші можливості доведення тих обставин, які мають бути встановлені з використанням документів, до яких бажає отримати тимчасовий доступ слідчий.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання слідчого та надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні документів.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 132, 159 164, 166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Млинівського ВП Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 вкримінальному провадженні,відомості прояке внесенодо ЄРДР№ 42019181100000056від 27листопада 2019року,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.358КК України,про наданнятимчасового доступудо документів, задоволити.

Надати тимчасовий доступ до документів шляхом вилучення оригіналів із особової справи ОСОБА_4 , а саме «Переліку питань, на які пропонується надати відповідь для оформлення допуску до державної таємниці» від 01.02.2019 року та проведення огляду особової справи на ОСОБА_4 , який перебував на посаді начальника ІНФОРМАЦІЯ_1 , що знаходиться у режимно-секретному об`єкті ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , для старшого слідчого СВ Млинівського ВП Дубенського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 .

Строк дії ухвали 30 (тридцять) днів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88302338
СудочинствоКримінальне
Сутьнаданнятимчасового доступудо документів

Судовий реєстр по справі —566/44/20

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Феськов П. В.

Ухвала від 19.03.2020

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Хомицька А. А.

Ухвала від 17.01.2020

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Хомицька А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні