Ухвала
від 19.03.2020 по справі 321/317/20
МИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Михайлівський районний суд Запорізької області

Справа № 321/317/20

Провадження № 2/321/254/2020

У х в а л а

про відкриття провадження у справі

19.03.2020 рік смт Михайлівка

Суддя Михайлівського районного суду Запорізької області Кравченко Н.О. розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_4 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_5 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_6 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , про визнання осіб такими, що втратили право користування житлом, -

В С Т А Н О В И В:

До Михайлівського районного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 про визнання осіб такими, що втратили право користування житлом.

При зверненні до суду позивачем дотримано вимог щодо підсудності відповідно до ст.ст.26-30 ЦПК України, форма та зміст також відповідають вимогам ст.ст.175-177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви або для відмови у відкритті провадження у справі, визначені ст.ст.185-186 ЦПК України не встановленні, в зв`язку з чим слід відкрити провадження у даній справі.

Частиною 4 ст. 19 ЦПК України для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

Справу необхідно призначити до підготовчого судового засідання з викликом учасників справи.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи, що судове рішення може вплинути на права неповнолітніх ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідачів, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору, орган опіки та піклування Михайлівської районної державної адміністрації, з метою недопущення порушення прав та законних інтересів неповнолітніх.

Керуючись ст.ст.12, 81, 84, 184, 187 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_4 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_5 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_6 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , про визнання осіб такими, що втратили право користування житлом.

Залучити до розгляду справи в якості третьої особи на стороні відповідачі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Орган опіки та піклування Михайлівської районної державної адміністрації (Запорізька область, Михайлівський район, смт Михайлівка, вул. Центральна, 36).

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Проведення підготовчого засідання по справі за позовом ОСОБА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_4 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_5 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , ОСОБА_6 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , третя особа на стороні відповідачі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Орган опіки та піклування Михайлівської районної державної адміністрації, місцезнаходження: Запорізька область, Михайлівський район, смт Михайлівка, вул. Центральна, 36, про визнання осіб такими, що втратили право користування житлом, призначити на 21 квітня 2020 року о 10 годині 00 хвилин в приміщенні Михайлівського районного суду Запорізької області за адресою: Запорізька область, смт. Михайлівка, вул. Артезіанська, 6-а.

У підготовче судове засідання викликати сторони та третю особу по справі.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачам та третій особі додатково копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк відповідачам для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Відповідачі мають право в цей же строк надіслати позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачам право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Третій особі для надання суду пояснень щодо позову або відзиву встановити строк протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: https://mh.zp.court.gov.ua/sud0816/

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Михайлівського районного суду

Запорізької області Н.О. Кравченко

СудМихайлівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення19.03.2020
Оприлюднено20.03.2020
Номер документу88311960
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —321/317/20

Рішення від 28.10.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Рішення від 28.10.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 24.07.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 21.04.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 19.03.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні