Ухвала
від 19.03.2020 по справі 321/3/20
МИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Михайлівський районний суд Запорізької області

Справа № 321/3/20

Провадження № 2/321/169/2020

У х в а л а

19.03.2020 смт Михайлівка

Михайлівський районний суд Запорізької області,

у складі: головуючого судді Кравченко Н.О.,

при секретареві Цаплі Г.В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , представник позивача - ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно за законом, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Михайлівського районного суду перебуває вказана цивільна справа.

Провадження по справі відкрито в порядку загального позовного провадження.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явились.

Відповідно до положень ст. 247 ЦПК України фіксування судового засідання технічними засобами не відбувається.

13 лютого 2020 року до Михайлівського районного суду Запорізької області надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Михайлівська державна нотаріальна контора Запорізької області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), про визнання права власності на обов`язкову частку у спадщині, на первісний позов ОСОБА_1 , представник позивача - ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Плодородненська сільська рада Михайлівського району Запорізької області, про визнання права власності на спадкове майно за законом.

Підготовче судове засідання, призначене на 03.03.2020 року, було відкладено на 19.03.2020 року для надання строку для ознайомлення з зустрічною позовною заявою.

Крім того, від позивача ОСОБА_1 11.03.2020 року надійшла уточнена позовна заява, згідно якої позивач просить визнати за нею право власності на ѕ частки земельної ділянки в порядку спадкування після ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 . Також, згідно поданої заяви, ОСОБА_1 та її представник адвокат Алексеєнко В.П. просили провести підготовче судове засідання без їх участі та призначити справу до судового розгляду.

Від відповідача ОСОБА_3 надійшла заява про відкладення розгляду справи у зв`язку з неможливістю прийняти участь в судовому засіданні через обмеження пасажирських перевезень між населеними пунктами.

Інших клопотань не надходило.

Згідно з положень ч.ч. 2-3 ст. 193 ЦПК зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним та зустрічним позовами взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогам ст.194 ЦПК України , суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов та об`єднати його в одне провадження з первісним.

Згідно ч. 3 ст. 189 ЦПК України, підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи вимоги ст.198 ЦПК України, з метою збереження строків проведення підготовчого провадження, суд вважає необхідним призначити справу до судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.53,189,197-198,260 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Михайлівська державна нотаріальна контора Запорізької області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), про визнання права власності на обов`язкову частку у спадщині прийняти до спільного розгляду із первісним позовом ОСОБА_1 , представник позивача - ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Плодородненська сільська рада Михайлівського району Запорізької області, про визнання права власності на спадкове майно за законом.

Прийняти до розгляду уточнену позовну заяву ОСОБА_1 по справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивача - ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно за законом та зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Михайлівська державна нотаріальна контора Запорізької області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), про визнання права власності на обов`язкову частку у спадщині.

Закрити підготовче провадження у справі та призначити до судового розгляду по суті.

Судовий розгляд провести 21 квітня 2020 року о 10 годині 30 хвилин.

Про час і місце судового засідання повідомити сторін у справі.

Учасникам справи надіслати копії цієї ухвали.

Встановити строк відповідачу за уточненим первісним та зустрічним позовом для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачам за уточненим первісним та зустрічним позовом, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третій особі для надання суду пояснень щодо позову або відзиву встановити строк протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Михайлівського районного суду

Запорізької області Н. О. Кравченко

Дата ухвалення рішення19.03.2020
Оприлюднено20.03.2020
Номер документу88312483
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно за законом

Судовий реєстр по справі —321/3/20

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Рішення від 15.07.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Рішення від 15.07.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 21.04.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 19.03.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

Ухвала від 28.01.2020

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Кравченко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні