Ухвала
від 19.03.2020 по справі 482/2071/19
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

19.03.2020

Справа № 482/2071/19

Номер провадження 2/482/188/2020

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 березня 2020 року м. Нова Одеса

Новоодеський районний суд Миколаївської області у складі головуючого судді Баранкевич В.О., за участю секретаря судового засідання Безкровної А.С.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Лущенкова С.А. про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Яснополянської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області про визначення додаткового строку для подання заяви прийняття спадщини,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Новоодеського районного суду Миколаївської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Яснополянської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області про визначення додаткового строку для подання заяви прийняття спадщини.

Ухвалою суду від 12.11.2019 р., провадження у справі було відкрито в порядку загального провадження та призначено підготовче судове засідання.

У підготовче судове засідання сторони не з`явилися, на адресу суду представником позивача - адвокатом Лущенковим С.В. подано клопотання про витребування у приватного нотаріуса Миколаївського районного нотаріального округу Миколаївської області Лактіонової Світлани Анатоліївни копій спадкових справ, заведених після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , що необхідно для з`ясування всіх обставин справи та встановлення кола спадкоємців.

На обґрунтування свого клопотання представник позивача вказав щодо неможливості самостійно надати вказані докази, просив розглянути клопотання без його участі та позивача.

Відповідач у підготовче судове засідання не з`явився, будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду справи, натомість від відповідача на адресу суду надійшла заява про розгляд справи у його відсутність.

Відповідно до вимог ч.1 статті 81 ЦПК України , кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України , учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання про витребування доказів слід задовольнити, оскільки у позивача є складнощі щодо отримання доказів у даній цивільній справі з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, оскільки вказані матеріали мають суттєве значення для вирішення даної цивільної справи.

Згідно ч. 6 ст.84 ЦПК України , будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Керуючись ст.ст. 81, 84, 197, 198, 259, 260 ЦПК України, суд,-

постановив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Лущенкова С.А. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Миколаївського районного нотаріального округу Миколаївської області Лактіонової Світлани Анатоліївни належним чином завірені копії спадкових справ, заведених після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Зазначені документи надати Новоодеському районному суду Миколаївської області в строк до 23 квітня 2020 р. до 09-30 год.

Направити копію ухвали до приватного нотаріуса Миколаївського районного нотаріального округу Миколаївської області Лактіонової Світлани Анатоліївни (місцезнаходження: 54036, м. Миколаїв, вул.. Весельнівська, 54) - для виконання.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або в установлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У підготовчому судовому засіданні оголосити перерву до 23 квітня 2020 року до 09.30 години.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://no.mk.court.gov.ua/sud1419/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

СудНовоодеський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення19.03.2020
Оприлюднено20.03.2020
Номер документу88317411
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —482/2071/19

Рішення від 12.01.2021

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 19.03.2020

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

Ухвала від 12.11.2019

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Баранкевич В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні