Ухвала
від 11.03.2020 по справі 340/3412/19
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

11 березня 2020 року м. Кропивницький справа № 340/3412/19

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Жука Р.В., за участю секретаря Черної О.Ю. та представників:

позивача : не з`явились;

відповідачів : не з`явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовомУправління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області (вул. Пашутінська, 1, м. Кропивницький, 25015, код ЄДРПОУ - 38613719) до Гайворонського дошкільного навчального закладу №5 "Дзвіночок" (вул. Свободи, 92, м.Гайворон, Гайворонський район, Кіровоградська область, 26300, код ЄДРПОУ - 01118726) прозастосування заходів реагування, - В С Т А Н О В И В:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області звернулось до суду з адміністративним позовом в якому просить до повного усунення порушень вимог пожежної безпеки, зазначених у даному позові, застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Гайворонського дошкільного навчального закладу № 5 "Дзвіночок" (ЄДРПОУ 01118726) у вигляді заборони експлуатації будівлі дошкільного навчального закладу № 5 Дзвіночок , що розташована за адресою: Кіровоградська область, Гайворонський район, м. Гайворон, вул. Свободи, 92, шляхом заборони її використання (експлуатації) Гайворонським дошкільним навчальним закладом №5 Дзвіночок та опечатування (опломбування) вхідних дверей до вказаної будівлі.

Ухвалою Кіровоградського окружного адміністративного суду від 08 січня 2020 року відкрито провадження у справі та призначено розгляд у судовому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження.

Ухвалою від 21.01.2020 року клопотання сторін задоволено та зупинено провадження у справі до 11.03.2020 року з метою надання сторонам часу для примирення (а.с.45).

В судове засідання 11.03.2020 року представник відповідача не прибув подавши до суду заяву про продовження строку зупинення провадження у справі до 15.09.2020 року, яку розглянути у порядку письмового провадження без участі відповідача (а.с.63-64).

Представник позивача в судове засідання також не прибув подавши до суду клопотання про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримує у повному обсязі, порушення вимог пожежної безпеки, що створюють загрозу для життя і здоров`я людей відповідачем усунуто не у повному обсязі (а.с.65),

Фіксування судового засідання у відповідності до приписів статті 229 КАС України за допомогою технічного звукозаписувального засобу не здійснювались, що відображено у відповідному протоколі судового засідання (а.с.66).

Відповідно до ч. 3 ст. 194 КАС України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Розглянувши в судовому засіданні 11.03.2020 року клопотання представників сторін, суд зазначає наступне.

Водночас, згідно з ч. 6 ст. 47 КАС України, суд не приймає відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Відповідно до ч. 1 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Отже, законодавством регламентовано процесуальне право сторін врегулювати спір на будь-якій стадії судового розгляду шляхом примирення та повноваження суду затвердити умови їх примирення, якщо це не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Згідно з ч. 3 ст. 190 КАС України, умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

За приписами ч. 4 ст. 190 КАС України до ухвалення судового рішення у зв`язку з примиренням сторін суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Відповідно п.4 ч.1 ст.236 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Відповідно до ч.2 ст. 121 КАС України, встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Суд звертає увагу, що ухвалою від 21.01.2020 року сторонам вже надавався достатній час для примирення.

Станом на 11.03.2020 року заяв про примирення сторін суду не подано.

Крім того, суд зауважує, що суд зупиняє провадження у справі за п.4 ч.1 ст.236 КАС України на підставі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення.

Представником позивача відповідного клопотання до суду подано не було.

Враховуючи наведенні обставини, суд не вбачає підстав для задоволення клопотання представника відповідача про продовження строку зупинення провадження у справі.

Відповідно до пункт 10 частини першої статті 4 КАС України, письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Під час розгляду справи по суті були встановлені всі обставини та вчинені дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного та об`єктивного розгляду справи по суті.

Відтак, суд дійшов висновку про проведення подальшого розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Керуючись ст.ст.4, 47, 121, 190, 194, 236, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви Гайворонського дошкільного навчального закладу №5 "Дзвіночок" про продовження строку зупинення провадження у справі 340/3412/19 - відмовити

Подальший розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, встановленому ст.256 КАС України.

Суддя

Кіровоградського окружного

адміністративного суду Р.В. Жук

Дата ухвалення рішення11.03.2020
Оприлюднено23.03.2020
Номер документу88328524
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —340/3412/19

Постанова від 28.05.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 05.05.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 04.05.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 08.04.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Рішення від 19.03.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 11.03.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 08.01.2020

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні