Ухвала
від 20.03.2020 по справі 724/123/20
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 724/123/20 Провадження № 2/724/130/20

У Х В А Л А

20 березня 2020 року Хотинський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді: Гураль Л.Л.

секретаря судового засідання: Рижак П.С.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального провадження в м. Хотині Чернівецької області справу за позовом ОСОБА_1 до Територіальної громади с.Шилівці в особі Шиловецької сільської ради Хотинського району Чернівецької області про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на житловий будинок ,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляді Хотинського районного суду Чернівецької області перебуває цивільна справа № 724/123/20, провадження № 2/724/130/20 за позовною заявою ОСОБА_1 до Територіальної громади с.Шилівці в особі Шиловецької сільської ради Хотинського району Чернівецької області про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на житловий будинок.

13.03.2020 року на адресу суду представник позивача ОСОБА_2 надав клопотання про залучення третьої особи, що не заявляє самостійних вимог відносно предмету спору - приватного нотаріуса Хотинського нотаріального округу Масловську І.Ю., оскільки згідно постанови про відмову у вчиненні нотаріальної дії неможливо встановити факт наявності чи відсутності правовстановлюючих документів на спадкове майно та витребувати від нотаріуса спадкову справу заведену після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ч.3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи вищенаведене, з метою повного та всебічного розгляду справи у даній справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору необхідно залучити приватного нотаріуса Хотинського нотаріального округу Масловську І.Ю.

Згідно з нормами ст.84 ЦПК України особи, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Оскільки невжиття заходів щодо витребування доказів перешкоджає ухваленню законного та обґрунтованого судового рішення у даній цивільній справі, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача про витребування доказів.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче судове засідання у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Враховуючи те, що судом залучено до участі у справі в якості третьої особи приватного нотаріуса Хотинського нотаріального округу Масловську І.Ю., суд вважає за необхідне відкласти підготовче судове засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 53, 84, 198, 258 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору приватного нотаріуса Хотинського районного нотаріального округу Чернівецької області Масловську Ірину Юріївну (вул.Незалежності, 56 а, м.Хотин, Чернівецької області).

Витребувати: у приватного нотаріуса Хотинського районного нотаріального округу Чернівецької області Масловської Ірини Юріївни (60000, Чернівецька область, м.Хотин, вул.Незалежності, 56 а ) засвідчену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані докази надати Хотинському районному суду Чернівецької області до 22 квітня 2019 року.

Відкласти підготовче засідання на 11:00 годину 22 квітня 2020 року у приміщенні Хотинського районного суду Чернівецької області (вул.Незалежності 25 А, м.Хотин, Чернівецька обл.).

Направити третій особі копію ухвали про залучення її як третю особу та копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали для подання пояснень щодо позову , копію яких одночасно з поданням до суду повинно бути надіслано іншим учасникам справи.

Копію цієї ухвали направити: сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л. Л. Гураль

СудХотинський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення20.03.2020
Оприлюднено23.03.2020
Номер документу88344512
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —724/123/20

Рішення від 22.04.2020

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

Ухвала від 20.03.2020

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

Ухвала від 04.03.2020

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

Ухвала від 24.01.2020

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Гураль Л. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні