Ухвала
від 23.03.2020 по справі 523/4083/20
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №523/4083/20

Провадження №1-кс/523/1152/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

23.03.2020 року

Слідчий суддя Суворовського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_3 , розглянув клопотання прокурора Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_3 дозвіл на проведення у головного інженера ОНМедУ ОСОБА_4 , який фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , для виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, відшукання та вилученні документів, що стосуються протиправної діяльності та інших документів, що мають значення для досудового розслідування а також підроблених печаток підприємств, установ, організацій, комп`ютерна техніки, цифрові носії інформації, в яких може міститися інформація, яка має значення речового доказу у кримінальному провадженні, прокурору Одеської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , першому заступнику керівника Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_5 , прокурору Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_6 , прокурорам Одеської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , слідчим Суворовського ВП в місті Одеса ГУНП в Одеській області ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 та за їх дорученням згідно ст.ст. 36, 40, 41 КПК України відповідним оперативним працівникам Управління Служби Безпеки України й її підрозділів та Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції України та їх підрозділів, в матеріалах кримінальногопровадження відомостіпро якевнесено доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №42019162030000074від «19»грудня 2019року,за ознакамикримінального правопорушенняпередбаченого ч.5ст.191КК України

ВСТАНОВИВ:

З клопотання про надання дозволу на проведення обшуку вбачається, що В провадженні слідчого відділу Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області знаходиться кримінальне провадження № 42019162030000074 відомості про яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19 грудня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191 КК України, за фактом привласнення майна держави посадовими особами Одеського Національного Медичного університету, вчиненого в особливо великих розмірах.

В рамках розслідування кримінального провадження,встановлено, що відповідно до опрацювання сайту «ПРОЗЗОРО» встановлено що Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕДІНТЕГРАТОР» (ЄДРПОУ 38669709), уклало 4 договори із ОНМедУ на постання медичного обладнання на загальну суму 34 120 000,00гривень.

Відповідно до опрацювання сайту «ПРОЗЗОРО» встановлено що «МЕДТЕХНОТРЕЙД» (ЄДРПОУ 41632616) уклало 1 договір на закупівлю медичного обладнання: дослідницькі, випробувальні та науково-технічні симулятори ( Симулятори для відпрацювання навичок ультразвукового дослідження) з посадовими особами ОНМедУ на загальну суму 16 092 000,00 гривень.

Відповідно до опрацювання сайту «ПРОЗЗОРО» встановлено що ТОВ «Анна-Мед» уклали 3 договори на закупівлю обладнання за держані кошти з посадовими особами ОНМУ на загальну суму 45 158 000,00 гривень, зокрема Стимулятор пацієнта з 12- ти канальною ЕКГ симуляцією Стимулятор невідкладної допомоги HALS1020, мобільний дистанційний манекен жінки, стимулятор обстеження кардіологічного пацієнта «ХАРВІ».

Відповідно до опрацювання сайту «ПРОЗЗОРО» встановлено що Товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «МЕДІНОВА» (ЄДРПОУ 38669714), уклало 2 договори із посадовими особами ОНМедУ на постання медичного обладнання: на загальну суму 14 000 000,00гривень.

Відповідно до опрацювання сайту «ПРОЗЗОРО» встановлено що Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕАЛТОН» (ЄДРПОУ 33639198), уклало 2 договори із посадовими особами ОНМедУ на постання медичного обладнання: на загальну суму 18 200 000,00гривень: договір № 323 від 26.06.2017, щодо постачання/закупівлі серцево-легеневих симуляторів фізикального обстеження кардіологічного пацієнта на загальну суму 9817500,00 грн., та договір № 541 від 12.10.2017 , щодо постачання/закупівлі обладнання за державні кошти- Виправні матеріали та змінні частини до манекенів- 4 комплекті, на загальну суму 8 399 280,00 грн., та специфікацію № 1 до вказаного договору.

Відповідно до опрацювання сайту «ПРОЗЗОРО» встановлено що Товариства з обмеженою відповідальністю «РІМЕД» (ЄДРПОУ 38669693), уклало 4 договори із посадовими особами ОНМедУ на постання медичного обладнання: на загальну суму 38 000 000,00гривень.

З огляду на викладене, зметою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Крім того, в рамках розслідування кримінального провадження, встановлено, що посадовими особами Одеського національного медичного університету, було здійснено привласнення майна держави, через проведення тендерів на закупівлі медичних препаратів, в супереч встановленому Законом порядку, а також привласнення майна під час виконання ремонтно-будівельних робіт.

Зокрема встановлено, що на базі ОНМедУ (м. Одеса, пров. Валіховський, 2, ідентифікаційний код юридичної особи 02010801) створенні та функціонують медичні установи Центр реконструктивної та відновної медицини (м. Одеса, вул. Тініста, 8), Багатопрофільний медичний центр (м. Одеса, вул. Ольгіївська, 4), які надають, в тому числі, платні послуги медичної допомоги громадянам. Медична практика у вказаних державних установах здійснювалась на підставі ліцензії серії АГ №571420 виданої Міністерством охорони здоров`я України 17 січня 2011 року ОНМедУ.

Відповідно до п. 13.10 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, затверджених постановою КМУ від 02.03.2016 №285, ліцензіат зобов`язаний повідомляти органу ліцензування про всі зміни даних, які були зазначені в документах, що додавалися до заяви на отримання ліцензії. Повідомлення про зміни даних надсилається у будь-який зручний для ліцензіата спосіб (нарочно, поштовим відправленням або в електронному вигляді) у місячний строк з дня настання таких змін, із зазначенням тільки відомостей які змінилися.

В 2019 році відбулися зміни штатного розкладу Центру реконструктивної та відновної медицини, Багатопрофільного медичного центру та Офтальмологічного медичного центру, призначені нові керівники вказаних установ, а також проведені з`єднання окремих структур підрозділів даних медичних закладів.

За наявними даними у слідства, в порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, уповноваженими посадовими особами ОНМедУ не подавались впродовж 2019 року до Міністерства охорони здоров`я України інформація щодо змін даних, які були зазначені в документах, поданих із заявою на отримання ліцензії.

Отримано дані, що посадовими особами ОНМедУ можливо, з метою одержання неправомірної вигоди, використано службове становище всупереч інтересам служби та встановленим умовам ліцензування медичної практики, завдано було істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам громадян, а саме порушенні конституційного права громадян на охорону здоров`я та медичну допомогу.

Крім того, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що відповідно до глави III п. 1.5 Статуту ОНМедУ, затвердженого Наказом Міністерства охорони здоров`я України від 18.08.2016 року №863, Міністерство охорони здоров`я України, як орган управління Університету, за поданням ректора погоджує призначення та звільняє з посади проректорів з науково-педагогічної роботи.

Проте, на початку 2019 року громадянин України ОСОБА_20 , який зайняв посаду тимчасово виконуючого обов`язки ректора ОНМедУ, в порушення глави III п. 1.5 Статуту ОНМедУ, без погодження Міністерства охорони здоров`я України, прийняв рішення про призначення на посаду виконуючої обов`язки проректора з науково-педагогічної роботи ОСОБА_21 .

В подальшому ОСОБА_21 , усвідомлюючи факт незаконного перебування на посаді виконуючої обов`язки проректора з науково-педагогічної роботи ОНМедУ, використала надане займаною посадою службове становище всупереч інтересам служби, шляхом підписання та видачі студентам ОНМедУ дипломів спеціалістів про закінчення Одеського національного медичного університету про здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста і професійну кваліфікацію лікаря.

Таким чином, в діях перелічених осіб Одеського національного медичного університету, за вищевикладених обставин, вбачається наявність ознак вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України.

З урахуванням наведених обставин, є достатні підстави вважати, що в посадової особи ОНМедУ головного інженера ОСОБА_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 можуть зберігатися документи, які мають значення для досудового розслідування, а також підроблені печатки підприємств, установ, організацій, комп`ютерна техніка, цифрові носії інформації, в яких може міститися інформація, яка має значення речового доказу у кримінальному провадженні, у зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні обшукуу посадової особи головного інженера ОСОБА_4 .

Згідно опрацьованих відомостей з Держаного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, встановлено, що право власності на об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 зареєстрована за ОСОБА_4 на підставі договору купівлі-продажу, реєстраційний номер № 331, виданий 07.02.2019 приватним нотаріусом Одеського міського нотаріального округу ОСОБА_22 .

Прокурор в судовому засіданні підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Зазначена слідча (розшукова) дія має істотне значення для даного кримінального правопорушення, оскільки без її проведення неможливо буде, встановити осіб, які причетні до вчинення даного злочину, а також задокументувати їх протиправну діяльність.

На підставі ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Статтею 235 ч.1 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

З огляду на викладене, з метою повного, всебічного та неупередженого проведення розслідування по даному кримінальному провадженню, встановленні осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, а також виявлення можливих спільників, фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, на даному етапі досудового розслідування, виникла необхідність у проведені обшуку у головного інженера ОНМеДУ (код ЄРДПОУ 02010801) ОСОБА_4 , який фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , тому суд прийшов до висновку задовольнити клопотання та надати дозвіл на обшук.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 369, 372 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку у головного інженера ОНМедУ ОСОБА_4 , який фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , для виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, відшукання та вилученні документів, що стосуються протиправної діяльності та інших документів, що мають значення для досудового розслідування а також підроблених печаток підприємств, установ, організацій, комп`ютерна техніки, цифрові носії інформації, в яких може міститися інформація, яка має значення речового доказу у кримінальному провадженні, прокурору Одеської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , першому заступнику керівника Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_5 , прокурору Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_6 , прокурорам Одеської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , слідчим Суворовського ВП в місті Одеса ГУНП в Одеській області ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 та за їх дорученням згідно ст.ст. 36, 40, 41 КПК України відповідним оперативним працівникам Управління Служби Безпеки України й її підрозділів та Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції України та їх підрозділів, в матеріалах кримінального провадження відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019162030000074 від «19» грудня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191 КК України, задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у головного інженера ОНМедУ ОСОБА_4 , який фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , для виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, відшукання та вилученні документів, що стосуються протиправної діяльності та інших документів, що мають значення для досудового розслідування а також підроблених печаток підприємств, установ, організацій, комп`ютерна техніки, цифрові носії інформації, в яких може міститися інформація, яка має значення речового доказу у кримінальному провадженні, прокурору Одеської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , першому заступнику керівника Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_5 , прокурору Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_6 , прокурорам Одеської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , слідчим Суворовського ВП в місті Одеса ГУНП в Одеській області ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 та за їх дорученням згідно ст.ст. 36, 40, 41 КПК України відповідним оперативним працівникам Управління Служби Безпеки України й її підрозділів та Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції України та їх підрозділів.

Строк дії ухвали складає 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88364728
СудочинствоКримінальне
Сутьобставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, відшукання та вилученні документів, що стосуються протиправної діяльності та інших документів, що мають значення для досудового розслідування а також підроблених печаток підприємств, установ, організацій, комп`ютерна техніки, цифрові носії інформації, в яких може міститися інформація, яка має значення речового доказу у кримінальному провадженні, прокурору Одеської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , першому заступнику керівника Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_5 , прокурору Одеської місцевої прокуратури № 4 ОСОБА_6 , прокурорам Одеської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , слідчим Суворовського ВП в місті Одеса ГУНП в Одеській області ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 та за їх дорученням згідно ст.ст. 36, 40, 41 КПК України відповідним оперативним працівникам Управління Служби Безпеки України й її підрозділів та Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції України та їх підрозділів, в матеріалах кримінальногопровадження відомостіпро якевнесено доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №42019162030000074від «19»грудня 2019року,за ознакамикримінального правопорушенняпередбаченого ч.5ст.191КК України

Судовий реєстр по справі —523/4083/20

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 12.06.2020

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні