Ухвала
від 24.03.2020 по справі 2а-7831/08
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про виправлення помилки у виконавчому листі

24 березня 2020 р. Справа №2а-7831/08

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Кониченка Олега Миколайовича ознайомившись з заявою про виправлення помилки у виконавчому листі Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Донецькій області, поданій в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області до Відокремленого підрозділу «Шахта ім. Бажанова» Державного підприємства «Макіївугілля» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків

ВСТАНОВИВ:

Згідно відомостей Автоматизованої системи документообігу Діловодство спеціалізованого суду свідчать, що в провадженні Донецького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа № 2а-7831/08 за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області до Відокремленого підрозділу «Шахта ім. Бажанова Державного підприємства «Макіївугілля»про стягнення заборгованості.

15.05.2008 року постановою Донецького окружного адміністративного суду позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області до Відокремленого підрозділу «Шахта ім. Бажанова» Державного підприємства «Макіївугілля» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків задоволено, стягнуто з Державного підприємства Макіїввугілля в особі Відокремленого підрозділу Шахтоуправління ім. Бажанова на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Центрально-Міському районі міста Макіївки заборгованість по сплаті страхових внесків в розмірі 882803,13 грн. за період з 01.10.2007 року по 31.01.2008 року, з яких:

- заборгованість зі сплати страхових внесків (недоїмку) у розмірі 808335 грн. 80 коп.;

- пеня за прострочення сплати страхових внесків у розмірі 74467 грн. 33 коп.

12.05.2016 року через канцелярію суду представником позивача було надано заяву від 12.05.2016 року про видачу дублікату виконавчого листа.

30.06.2016 судом винесено ухвалу про відновлення втраченого судового провадження в частині постанови Донецького окружного адміністративного суду від 15.05.2008 року, ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 15.07.2014 року та видачу дублікату виконавчого листа на виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 15.05.2008 року року за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області до Відокремленого підрозділу «Шахта ім. Бажанова» Державного підприємства «Макіївугілля» про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків.

10.08.2016 року позивачу видано дублікат виконавчого листа.

10.10.2017 року до суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Кіровському районі м. Макіївки Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Донецькій області.

18.10.2017 року суд задовольнив заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Донецькій області та замінив сторону виконавчого провадження у справі № 2а-7831/08.

19.03.2020 року до суду звернулось Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Донецькій області з заявою про виправлення помилки у виконавчому листі.

Дослідивши наявні матеріали відновленого судового провадження та заяву стягувача (позивача) суд встановив, що у виданому судом дублікаті виконавчого листа помилково зазначено код ЄДРПОУ 26553082 замість коду ЄДРПОУ 32442295.

Відповідно до ст.15 Закону України Про виконавче провадження , боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов`язок щодо виконання рішення. У виконавчому документі зазначається ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стягувана та боржника (для юридичних осіб- за наявності). Згідно даних ЄДР ідентифікаційний код юридичної особи Державне підприємства Макіїввугілля - 32442295.

Відповідно до ст. 374 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви. До розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити виконання за виконавчим документом або заборонити приймати виконавчий документ до виконання.

Така ухвала підлягає внесенню до Єдиного державного реєстру виконавчих документів не пізніше наступного дня з дня її постановлення.

Про виправлення помилки у виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу. Ухвалу суду за результатами розгляду заяви може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про задоволення заяви про виправлення помилки у виконавчому листі.

На підставі викладеного, керуючись статтею 374 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Виправити помилку в дублікаті виконавчого листа №2а-7831/08, виданого Донецьким окружним адміністративним судом 10.08.2016 року, шляхом зазначення правильного коду ЄДРПОУ 32442295.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо справу було розглянуто в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя О.М. Кониченко

Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено25.03.2020
Номер документу88377200
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по сплаті страхових внесків

Судовий реєстр по справі —2а-7831/08

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

Ухвала від 30.06.2016

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Козаченко А.В.

Постанова від 26.11.2008

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні