Ухвала
від 25.03.2020 по справі 420/2456/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/2456/20

УХВАЛА

25 березня 2020 року суддя Одеського окружного адміністративного суду Бжассо Н.В., дослідила матеріали позовної заяви Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Опорного закладу Шабівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району, Одеської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю)

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Опорного закладу Шабівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району, Одеської області, за результатом розгляду якого, позивач просить суд:

Застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Опорного закладу Шабівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району, Одеської області (ЄДРПОУ: 34254466, юридична адреса: 67770, Одеська обл., Білгород-Дністровський р-н., с. Шабо, вул. Шанцера, 1) :

- у спосіб: у вигляді повного зупинення експлуатації приміщень Софіївської філії І-ІІ ступенів Опорного закладу Шабівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району, Одеської області за адресою: 67791, Одеська обл., Білгород-Дністровський р-н., с. Софіївкка, вул. 28 Червня, 75;

- у порядок: шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель Софіївської філії І-ІІ ступенів Опорного закладу Шабівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району, Одеської області від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків зазначених в акті перевірки № 697 від 18.12.2019 року, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки № 697 від 18.12.2019 року за номерами: 1-13, 15, 16.

Відповідно до п.п.3,5,6 ч.1 ст.171 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 цього Кодексу; чи позов подано у строк, установлений законом (якщо позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч. 3 ст. 161 КАС України, до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Підпунктом 1 п.3 ч.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір" встановлено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано суб`єктом владних повноважень, юридичною особою або фізичною особою - підприємцем встановлюється ставка судового збору становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до Закону України Про Державний бюджет України на 2020 рік розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1 січня 2020 року становить 2102 гривні.

Таким чином, за звернення до суду із вказаним позовом, позивач має сплатити судовий збір у сумі 2102,00 грн.

Згідно з ч. 2 ст. 161 КАС України, суб`єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

В порушення вимог вказаної норми, позивач не надає суду доказів на підтвердження факту направлення копії адміністративного позову з додатками на адресу відповідача.

Згідно з ч. 1 ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суддя дійшов висновку, що позовну заяву слід залишити без руху, встановивши позивачу строк для усунення недоліків.

Виявлені недоліки повинні бути усунені шляхом: надання доказів на підтвердження сплати судового збору у сумі 2102,00 грн., надання доказів на підтвердження факту направлення копії позову з додатками на адресу відповідача.

Керуючись ст.ст. 160,161, 169 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Залишити без руху адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області до Опорного закладу Шабівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району, Одеської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Повідомити позивача про необхідність у термін протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про залишення адміністративного позову без руху усунути недоліки та роз`яснити, що у разі не усунення у визначений судом термін недоліків, позов буде повернуто позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо від рішення суду не належить до оскарження.

Суддя Н.В. Бжассо

Дата ухвалення рішення25.03.2020
Оприлюднено26.03.2020
Номер документу88404093
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —420/2456/20

Ухвала від 09.12.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шляхтицький О.І.

Ухвала від 04.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шляхтицький О.І.

Рішення від 21.09.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н.В.

Ухвала від 01.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н.В.

Ухвала від 25.03.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні