Рішення
від 24.03.2020 по справі 126/79/20
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

Справа № 126/79/20

Провадження № 2-о/126/14/2020

"24" березня 2020 р. м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Хмель Р. В.

секретар Дончик О. А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бершадь цивільну справу за заявою ОСОБА_1 за участі заінтересованої особи Маньківської сільської ради про встановлення факту належності правовстановлюючого документа,

ВСТАНОВИВ:

Заявник, ОСОБА_1 , звернувся в суд з даною заявою, в якій просить встановити факт належності йому правовстановлюючого документа, а саме Державного акту серії ВН на право постійного користування земельною ділянкою площею 10.00 гектарів, що розташована на території Маньківської сільської ради Бершадського району Вінницької області.

Заява обґрунтована тим, що відповідно рішення 12 сесії 21 скликання Бершадської районної ради Вінницької області від 11.02.1993 року йому було надано у постійне користування земельну ділянку площею 10.00 гектарів на території Маньківської сільської ради для ведення селянського (фермерського) господарства. 10.02.1998 року Бершадською районною радою заявнику було видано Державний акт серії ВН на право постійного користування даною земельною ділянкою, проте при написанні анкетних даних заявника було допущено помилку в написанні його персональних даних, а саме: замість вірного по батькові " ОСОБА_1 " вказано " ОСОБА_1 ".

Допущені помилки позбавляють заявника можливості оформити належним чином всі правовстановлюючі документи на вказану земельну ділянку та отримати в законному порядку кадастровий номер на земельну ділянку.

Дані розбіжності виявились під час реєстрації договору оренди землі та викликали неможливість проведення даної реєстрації.

Дана заява надійшла до суду 13.01.2020 року, відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, була передана для розгляду судді Хмель Р.В. Ухвалою від 13.01.2020 року відкрито провадження у даній справі та призначено судове засідання на 27.02.2020 року.

Заявник ОСОБА_1 через канцелярію суду надав письмову заяву про підтримання заявлених вимог та розгляд справи у його відсутності.

Представник заінтересованої особи, сільський голова Маньківської сільської ради, через канцелярію суду подав заяву про підтримання заявлених вимог, справу просив слухати у його відсутність.

Враховуючи те, що відповідно до ч. 1 ст. 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею, суд не вбачає підстав для відкладення розгляду справи та проводить його в даному судовому засіданні на підставі доказів наявних у справі.

Оскільки розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та усі зібрані по справі докази, давши їм оцінку в сукупності, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ст. 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення фактів.

П. 6 ч. 1 вказаної статті визнає, що до таких фактів належить - належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Згідно ст. ст. 293, 315 ЦПК України та роз`яснень п. 1 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31 березня 1995 року "Про судову практику у справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення", із змінами та доповненнями, в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо згідно із законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення; заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення; встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

Так, згідно паспорту серії НОМЕР_1 , виданого 12.11.1996 року Бершадським РВУМВС України у Вінницькій області та свідоцтва про народження серії НОМЕР_2 , виданого Маньківською сільською радою Бершадського району Вінницької області, анкетні дані заявника по справі зазначаються як ОСОБА_1 .

Проте відповідно до Державного акта на право постійного користування земельною ділянкою серії ВН , виданого на підставі рішення 12 сесії 21 скликання Бершадської районної Ради Бершадського району Вінницької області, право постійного користування земельною ділянкою площею 10,00 га, розташованої на території Маньківської сільської ради для ведення селянського (фермерського) господарства надано ОСОБА_1 .

Зі змісту заяви вбачається, що у даному правовстановлюючому документі невірно вказано по батькові користувача, так замість вірного " ОСОБА_1 " вказано " ОСОБА_1 ", що позбавляє його можливості належним чином оформити вищезазначену ділянку.

З витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А01 в„– 286234, а також довідки АБ №555406 з єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, селянське (фермерське) господарство "Світанок", займається вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур, насіння олійних культур, керівником якого є заявник по справі ОСОБА_1 .

Факт належності правовстановлюючого документу, який просить встановити заявник підтверджується наявним в матеріалах справи рішенням Бершадської районної ради народних депутатів Вінницької області від 11.02.1993 року, з якого вбачається, що дійсно вищезгаданий Державний акт видано ОСОБА_1 , як голові селянського (фермерського) господарства під назвою " Світанок ".

Крім того, з довідки №1420 від 04.11.2019, виданої виконкомом Маньківської сільської ради Бершадського району Вінницької області року вбачається, що ОСОБА_1 та ОСОБА_1 дійсно є однією і тією ж особою.

Надані докази, суд визнає належними і допустимими, оскільки ці докази містять у собі інформацію щодо предмета доказування, вони логічно пов`язані з тими обставинами, які підтверджують факти, встановлення яких просить заявник. Відсутні дані, які б свідчили про наявність спору про право у даних правовідносинах. Отже, заява є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.264, 265, 315, 316, 318, 319 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_5 ) за участі заінтересованої особи Маньківської сільської ради (24422, с.Маньківка Бершадського району Вінницької області, вул. Шевченка, 2а, ЄДРПОУ:04326299) про встановлення факту належності правовстановлюючого документа - задовольнити.

Встановити факт, належності правовстановлюючого документа, а саме Державного акту серії ВН на право постійного користування земельною ділянкою площею 10.00 гектарів, що розташована на території Маньківської сільської ради Бершадського району Вінницької області для ведення селянського (фермерського) господарства, виданого Бершадською районною радою Вінницької області, 10.02.1998 року та зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею за №38-1 на ім`я ОСОБА_1 , дійсно належить ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до п. 15.5 перехідних положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя Р. В. Хмель

Дата ухвалення рішення24.03.2020
Оприлюднено26.03.2020
Номер документу88410855
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —126/79/20

Ухвала від 04.06.2020

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Рішення від 24.03.2020

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні