Ухвала
від 20.03.2020 по справі 947/1014/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/1014/20

Провадження № 1-кс/947/2825/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.03.2020 року

Слідчий суддя Київського районного суду міста Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Одесі клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Одеській області ОСОБА_6 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в рамках кримінального провадження № 12019160000001033 від 10.11.2019 року відносно

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Роздільна Одеської області, громадянина України, з вищою освітою, одруженого, маючого на утриманні неповнолітніх дітей, працюючого на посаді заступника начальника вагонного депо з ремонту станції Каховка філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця», зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

підозрюваного у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Як вбачаєтьсяз клопотання,слідчим управлінням ГУНП в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному проваджені внесеного до ЄРДР за №12019160000001033 від 10.11.2019 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що згідно наказу виробничого підрозділу «Пасажирське вагонне депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Українська залізниця» № 964/ОС від 01.08.2017 року начальником даного підрозділу призначено ОСОБА_4 .

Згідно посадової інструкції начальник виробничого підрозділу «Пасажирське вагонне депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Українська залізниця»: належить до категорії керівників.

У своїй діяльності начальник виробничого підрозділу керується посадовою інструкцією, Положенням про виробничий підрозділ Пасажирське вагонне депо станції Одеса-Головна, рішеннями Філії, рішеннями органів Товариства, Конституцією України, указами Президента України, законами України, постановами та розпорядженнями Верховної ради України, Кабінету Міністрів України, іншими законодавчими, нормативними і правовими актами, наказами, вказівками і розпорядженнями органів вищого рівня, які визначають основні напрями розвитку залізничного транспорту, і таких, що стосуються діяльності виробничого підрозділу пасажирське вагонне депо станції Одеса-Головна.

Начальник депо відповідно до посадової інструкції має зокрема наступні повноваження:

П. 2.2. Діє на підставі довіреності та у межах своїх повноважень.

П. 2.3. Має право, у межах повноважень, діяти від імені Товариства, представляти інтереси Товариства з питань діяльності Філії у всіх підприємствах, установах, організаціях незалежно від форми власності, державних і громадських організаціях, органах державної влади, органах місцевого самоврядування (їх виконавчих органах) у тому числі фіскальних та митних органах, у органах державної реєстрації з правом підписання заяв та форм…»

П. 2.5. Вчиняє правочини, укладає, змінює та розриває будь-які договори (в т.ч. внутрішні зобов`язання) в межах своєї компетенції.

П. 2.6. Розпоряджається коштами на поточних рахунках, відкритих Філією, у межах повноважень.»

П. 2.13 Підписує довідки (акти) перевірок державних контролюючих органів, акти прийому-передачі, акти звірки взаєморозрахунків, акти виконаних робіт, акти наданих послуг, накладні, товарно-транспортні накладні, інші документи, що підтверджують виконання зобов`язань згідно договорів, укладених від імені Товариства в межах діяльності депо.

П. 2.14 Підписує фінансово-господарські документи, пов`язані з укладанням та виконанням договорів.»

П. 2.28 Проводить роботу щодо надання послуг стороннім організаціям згідно укладених угод.»

Відповідно до положення про виробничий підрозділ «Пасажирське вагонне депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Українська залізниця» (далі підрозділ) затвердженого наказом філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Українська залізниця» від 03.04.2017 № 008 керівництво підрозділом здійснює начальник Підрозділу, якого призначає начальник Філії за погодженням з начальниками відповідних департаментів, управлінь апарату управління ПАТ «Українська залізниця» (далі Товариство), згідно з розподілом функціональних повноважень, відповідно до встановленого порядку.

Начальник підрозділу:

Вирішує питання діяльності Підрозділу за винятком тих, які належать до компетенції Філії та Товариства.

Діє за довіреністю від імені Товариства, представляє Товариство, Філію та Підрозділ в усіх установах та товариствах.

Розпоряджається за погодженням із Філією коштами та майном відповідно до чинного законодавства.

Укладає за довіреністю договори, угоди, видає доручення.

Несе відповідальність за виконання своїх обов`язків згідно з чинним законодавством, належне дотримання вимог нормативних документів у сфері експлуатаційної діяльності.

Несе повну відповідальність за фінансово-господарську діяльність Підрозділу, за формування та виконання планових показників фінансово-господарської діяльності Підрозділу.

Відповідно до довіреності від 27.10.2017 № 3861, посвідченої приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_7 , ПАТ «Українська залізниця» (код ЄДРПОУ 40075815) в особі директора філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_8 , та в особі заступника директора філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_9 строком до 26.10.2018 уповноважило начальника виробничого підрозділу пасажирське вагонне депо станції Одеса-Головна філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Українська залізниця» ОСОБА_4 представляти інтереси Довірителя, пов`язані з діяльністю виробничого підрозділу пасажирське вагонне депо станції Одеса-Головна філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Українська залізниця», а саме:

«3. Діяти від імені Довірителя, представляти інтереси Довірителя в межах діяльності виробничого діяльності у всіх підприємствах, установах, організаціях, незалежно від форми власності, державних і громадських організаціях, органах державної влади, органах місцевого самоврядування (їх виконавчих органах), у томі числі правоохоронних органах, органах прокуратури, СБУ фіскальних та митних органах, у органах державної реєстру, у відносинах з державними і приватними нотаріусами, банками, у відносинах з фізичними особами, з приводу будь-яких питань, що пов`язані з представництвом інтересів довірителя як на території України так і за кордоном…»;

«5. Розпоряджатися коштами на поточних рахунках, відкритих Філією у межах діяльності виробничого підрозділу, у межах повноважень, визначених Положеннями про Філію, підписувати платіжні доручення, чеки, інші розрахункові та касові документи, проводити акцепт рахунків, у т.ч. із правом першого підпису...»;

«11. Підписувати акти перевірок державних, контролюючих органів, акти перевірок виробничого підрозділу, акти приймання-передачі, акти звірки взаєморозрахунків, акти виконаних робіт, акти наданих послуг, накладні, товарні накладні, товарно-транспортні накладні, інші документи, що підтверджують виконання зобов`язань згідно договорів, укладених від імені Довірителя в межах діяльності Виробничого підрозділу; підписувати фінансово-господарські документи, пов`язані з укладанням та виконанням договорів, засвідчувати кількість аркушів у касових книгах Філії…»

Правочини та інші вихідні документи від імені Філії, вважаються належним укладеними (вчиненими) та мають юридичну силу виключно у разі, коли вони укладені (вчинені) з дотриманням правила двох підписів, а також з урахування обмежень, передбачених пунктами 5.6 та 5.7 Положення про Філію.

Так, 01.12.2017 року між ПАТ «Українська залізниця» філія «Пасажирська компанія» (ЄДРПОУ 41022900) (далі за змістом Замовник), в особі начальника виробничого підрозділу «Пасажирського вагонного депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_4 та заступника начальника виробничого підрозділу пасажирського вагонного депо станції Одеса-Головна філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_10 , які діяли на підставі довіреності від 27.10.2017 року № 3861, та Положення про філію «Пасажирська компанія» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Мастер-Кар Сервіс» (ЄДРПОУ 37100212) (далі за змістом Виконавець), в особі директора ОСОБА_11 укладено договір № ПК/ВЧД-3од.Гол/93.

Відповідно до умов зазначеного договору передбачено:

П. 1.1. Виконавець, за завданням Замовника, на свій ризик, за рахунок власних сил і коштів у відповідності до умов цього договору зобов`язується виконати послуги з ремонту 3-х електрокарів ЕП 006.2 і здати результат Замовнику, а Замовник зобов`язується прийняти результат й оплатити його.

П. 1.2. Обсяг послуг з ремонту 3-х електрокарів ЕП 006.2, що надаються згідно п. 1.1. Договору визначений в Додатку №1 до Договору.

П. 2.1. Якість наданих «ВИКОНАВЦЕМ», за цим Договором, послуг повинна відповідати встановленим нормам та стандартам для відповідного виду послуг.

Якість матеріалів, що використовується, під час надання послуг, повинна відповідати діючим нормам і стандартам для даного виду матеріалів. Відповідальність за якість матеріалів несе Сторона, яка надала ці матеріали.

П. 2.3. «ЗАМОВНИК» зобов`язаний забезпечити «ВИКОНАВЦЯ» інформацією (матеріалами), необхідними для надання послуг, відповідно до цього договору, нормативною та технічною документацією.

П. 2.4. «ВИКОНАВЕЦЬ» зобов`язаний у точності виконати усі вимоги «ЗАМОВНИКА» з приводу надання послуг.

П. 2.6. «ВИКОНАВЕЦЬ» зобов`язаний надати, передбачені в Договорі послуги й особисто здати результати «ЗАМОВНИКУ».

П. 2.8. «ВИКОНАВЕЦЬ» гарантує протягом 12 місяців працездатність обладнання, якому виконувався капітальний ремонт, при дотриманні технічних умов його експлуатації.

П. 3.1. Сума договору складає 293164,33 грн. (двісті дев`яносто три тисячі сто шістдесят чотири грн 33 коп.), ПДВ 20% -58632,87 грн, (п`ятдесят вісім тисяч шістсот тридцять дві грн, 87 коп.), загальна сума договору в тому числі ПДВ складає 351797,20 грн, (триста п`ятдесят одна тисяча сімсот дев`яносто сім гривень, 20 коп.) яка включає всі витрати Виконавця і визначається на підставі Додатку №1 до Договору.

П. 4.1. Розрахунки за надані послуги здійснюються у безготівковій формі.

П. 4.2. Розрахунки за надані послуги здійснюються ЗАМОВНИКОМ протягом 30 календарних днів з дати підписання акту про здачу-приймання наданих послуг, але не раніше дати реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування з операцій по наданню послуг, які підлягають оплаті, в Єдиному реєстрі податкових накладних у встановлених чинним законодавством порядку та строки.

П. 4.3. Днем надання послуг вважається дата підписання акту про здачі-приймання наданих послуг.

П. 5.2. Послуги надаються ВИКОНАВЦЕМ згідно письмової заявки ЗАМОВНИКА, в термін не більше 30 робочих днів з дня отримання замовки ВИКОНАВЦЕМ.

П. 6.3. Здача-приймання результату наданих послуг здійснюється Сторонами за місцем надання, на протязі 10 днів з моменту отримання повідомлення Замовником про готовність до здачі результату надання послуг і оформлюється актом здачі-приймання.

Згідно додатку № 1 до договору № ПК/ВЧД-3од.Гол/93 від 01.12.2017 послуги з ремонту повинні були проведенні електрокарам ЕП 006.2 з інвентарними №№ 538047, 422084, 1570403000166.

В грудні 2017 року, більш точний час в ході досудового розслідування не встановлено, у начальника виробничого підрозділу «Пасажирське вагонне депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_4 винник злочинний намір, спрямований на розтрату чужого майна, шляхом зловживання своїм службовим становищем.

З метою реалізації свого злочинного наміру, ОСОБА_4 вступив у злочину змову з невстановленою на даний час службовою особою ТОВ «Мастер-Кар Сервіс» з метою розтрати грошових коштів.

Приступивши до реалізації свого злочинного наміру, ОСОБА_4 після невиконання вимог договору № ПК/ВЧД-3од.Гол/93 від 01.12.2017 та в порушення його умов, діючи з корисливих мотивів в інтересах представників ТОВ «Мастер-Кар Сервіс», 28.12.2017, більш точний час в ході досудового розслідування встановити не вдалося, знаходячись на робочому місці у виробничому підрозділу «Пасажирського вагонного депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» за адресою: м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 26, не перевіряючи об`єми виконаних послуг за договором, прийняв роботи з капітального ремонту з ремонту 3-х електрокарів ЕП 006.2 інвентарні №, № 538047, 422084, 1570403000166, шляхом підписання актів надання послуг №, № 1955, 1960, 1961 на загальну суму 351797,19 грн з урахуванням ПДВ, в яких зазначені завідомо неправдиві відомості по об`єму виконаних робіт, а саме сума завищення вартості робіт по електрокару: ЕП 006.2 інвентарний № 538047 в акті надання послуг № 1955 з врахуванням ПДВ складає 112 551,50 грн, в акті надання послуг № 1960 по електрокару: ЕП 006.2 інвентарний № 1570403000166 з урахуванням ПДВ складає 28 317,55 грн, в акті надання послуг № 1961 по електрокару: ЕП 006.2 інвентарний № 422084 з врахуванням ПДВ складає 50 951,86 грн.

З метою доведення свого умислу до кінця та в подальшому отримання корисливої вигоди, акти надання послуг №, № 1955, 1960, 1961 були передані до бухгалтерії виробничого підрозділу пасажирського вагонного депо станції Одеса-Головна філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця», для здійснення розрахунку ПАТ «Укрзалізниця» за виконанні роботи, відомості про який були внесені в автоматизовану систему АТ «Укрзалізниця» «Фобос» в результаті чого у акціонерного товариства перед ТОВ «Мастер-Кар Сервіс» виникла кредиторська заборгованість в розмірі 351797,19 грн з врахування ПДВ та в послідуючому здійснений розрахунок на зазначену суму.

У подальшому, на підставі актів надання послуг № 1955, 1960, 1961 до вимог договору № ПК/ВЧД-3од.Гол/93 від 01.12.2017 на банківський рахунок ТОВ «Мастер-Кар Сервіс» перераховано кошти в розмірі 351797,19 грн.

Внаслідок злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальних збитків ПАТ «Укрзалізниця» на загальну суму 191820,91 грн

Крім цього, 28.12.2017 року, більш точний час встановити не надалося можливим, у начальника виробничого підрозділу «Пасажирське вагоне депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_4 виник злочинний умисел, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого офіційного документу з метою вчинення майнового службового злочину.

Приступивши до реалізації свого злочинного наміру, 28.12.2017 року, більш точний час встановити не надалося можливим, знаходячись на своєму робочому місці у виробничому підрозділі «Пасажирський вагонне депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» за адресою: м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 26, діючи умисно з корисливих мотивів, розуміючи, що роботи з ремонту електрокара: ЕП 006.2 інвентарний № 422084 виконані не в повному обсязі, власноруч підписав та завірив печаткою підрозділу акт надання послуг № 1961 від 28.12.2017 року, в якому зазначено завідомо неправдиві відомості щодо об`єму та вартості виконаних робіт, а саме: сума завищення вартості робіт з врахування ПДВ складала 50951,86 грн, який він в подальшому передав до бухгалтерії підрозділу з метою здійснення оплати за умовами виконаного договору.

Крім цього, 28.12.2017 року, більш точний час встановити не надалося можливим, у начальника виробничого підрозділу «Пасажирське вагоне депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_4 виник злочинний умисел, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого офіційного документу з метою вчинення майнового службового злочину.

Приступивши до реалізації свого злочинного наміру, 28.12.2017 року, більш точний час встановити не надалося можливим, знаходячись на своєму робочому місці у виробничому підрозділі «Пасажирський вагонне депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» за адресою: м.Одеса, вул.Середньофонтанська, 26, діючи умисно з корисливих мотивів, розуміючи, що роботи з ремонту електрокара: ЕП 006.2 інвентарний № 1570403000166 виконані не в повному обсязі, власноруч підписав та завірив печаткою підрозділу акт надання послуг № 1960 від 28.12.2017 року, в якому зазначено завідомо неправдиві відомості щодо об`єму та вартості виконаних робіт, а саме: сума завищення вартості робіт з врахування ПДВ складала 28317,55 грн, який він в подальшому передав до бухгалтерії підрозділу з метою здійснення оплати за умовами виконаного договору.

Крім цього, 28.12.2017 року, більш точний час встановити не надалося можливим, у начальника виробничого підрозділу «Пасажирське вагоне депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_4 виник злочинний умисел, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого офіційного документу з метою вчинення майнового службового злочину.

Приступивши до реалізації свого злочинного наміру, 28.12.2017 року, більш точний час встановити не надалося можливим, знаходячись на своєму робочому місці у виробничому підрозділі «Пасажирський вагонне депо станції Одеса-Головна» філії «Пасажирська компанія» ПАТ «Укрзалізниця» за адресою: м.Одеса, вул.Середньофонтанська, 26, діючи умисно з корисливих мотивів, розуміючи, що роботи з ремонту електрокара: ЕП 006.2 інвентарний № 538047 виконані не в повному обсязі, власноруч підписав та завірив печаткою підрозділу акт надання послуг № 1955 від 28.12.2017 року, в якому зазначено завідомо неправдиві відомості щодо об`єму та вартості виконаних робіт, а саме: сума завищення вартості робіт з врахування ПДВ складала 112551,50 грн, який він в подальшому передав до бухгалтерії підрозділу з метою здійснення оплати за умовами виконаного договору.

Слідчий звертається з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, обґрунтовуючи його наступним.

Так, ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, який карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відповідно до ч.2 ст.181 КПК України домашній арешт може бути застосовано до особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі.

Так, під час досудового розслідування встановлена ??наявність ризиків, передбачених в п.1, п.2, п.3, п.4 ч.1 ст.177 КПК України, а запобіжний захід не пов`язаний з триманням під вартою, не може запобігти вказаним ризикам.

В судовому засіданні прокурор клопотання про застосування відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту підтримав у повному обсязі.

Захисник підозрюваного адвокат ОСОБА_12 подала клопотання про обрання запобіжного заходу, яке фактично є запереченнями проти клопотання прокурора, та в судовому засіданні зазначила, що ризики на які посилається орган досудового розслідування не доведені, а підозра є необґрунтованою. На підставі зазначених доводів та викладених в запереченнях обставин, захисник просить відмовити в задоволенні клопотання слідчого.

Підозрюваний підтримав думку свого захисника.

Вивчивши клопотання та долучені в його обґрунтування матеріали, вислухавши думку учасників судового провадження, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно доч.1,ч.2ст.181КПК України,домашній арештполягає взабороні підозрюваному,обвинуваченому залишатижитло цілодобово або у певний період доби. Домашній арешт може бути застосовано до особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі.

Відповідно до ч.1 ст.194 КПК України, під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу слідчий суддя, суд зобов`язаний встановити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про: 1) наявність обґрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним, обвинуваченим кримінального правопорушення; 2) наявність достатніх підстав вважати, що існує хоча б один із ризиків, передбачених статтею 177 цього Кодексу, і на які вказує слідчий, прокурор; 3) недостатність застосування більш м`яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні.

Згідно ч.5 ст.194 КПК України, якщо під час розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу, не пов`язаного з триманням під вартою, прокурор доведе наявність всіх обставин, передбачених частиною першою цієї статті, слідчий суддя, суд застосовує відповідний запобіжний захід, зобов`язує підозрюваного, обвинуваченого прибувати за кожною вимогою до суду або до іншого визначеного органу державної влади, а також виконувати один або кілька обов`язків, необхідність покладення яких була доведена прокурором.

Як вбачається з досліджених в судовому засіданні матеріалів клопотання, слідчим 13.03.2020 року ОСОБА_4 вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України.

Згідно п.32 рішення Європейського суду з прав людини у справі «Фокс, Кембелл і Гартлі проти Сполученого Королівства» від 30.08.1990 року, термін «обґрунтована підозра» означає, що існують факти або інформація, які можуть переконати об`єктивного спостерігача в тому, що особа, про яку йдеться, могла вчинити правопорушення.

Дослідивши долучені до клопотання матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до переконання про обґрунтованість підозри у вчиненні ОСОБА_4 кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України.

Щодо зазначених стороною обвинувачення ризиків, слідчий суддя зазначає наступне.

Так, в судовому засіданні не доведено жодними доказами існування таких ризиків, як переховування від органів досудового розслідування і суді, та спроби незаконно впливати на свідків у кримінальному проваджені.

Проте, слідчий суддя вважає, що існує ризик можливого перешкоджання кримінальному провадженню іншим чином, зважаючи специфічний характер злочину, який пов`язаний із великим об`ємом специфічних документів, в тому числі фінансових, окрім того підозрюваний свою вину не визнає, та з метою уникнення кримінальної відповідальності, у разі підтвердження наявності в його діях ознак кримінального правопорушення, може вчиняти інші дії, спрямовані не перешкоджання встановленню істини у справі.

Таким чином, дослідивши матеріали клопотання, вислухавши думку сторін кримінального провадження, слідчий суддя, за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, приходить до переконання, що клопотання слідчого підлягає задоволенню в повному обсязі, та вказаний запобіжний захід є достатнім для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного.

Враховуючи обставини інкримінованого підозрюваному ОСОБА_4 злочину, а також беручи до уваги характеризуючи дані підозрюваного, слідчий суддя приходить до переконання, що більш м`який запобіжний захід не здатний забезпечити належної процесуальної поведінки підозрюваного та запобігти ризикам, встановленим слідчим суддею в судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.176, 177, 178, 181, 186, 193, 194, 196, 205 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Одеській області ОСОБА_6 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_3 про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в рамках кримінального провадження № 12019160000001033 від 10.11.2019 року відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , задовольнити.

Застосувати відносно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 13.05.2020 року, тобто в межах досудового розслідування за адресою: АДРЕСА_2 .

Зобов`язати підозрюваного ОСОБА_4 виконувати обов`язки, передбачені ч.5 ст.194 КПК України, а саме: прибувати до слідчого, прокурора чи суду за першим викликом у розумні терміни;в термін 2-х робочих днів з моменту обрання даного запобіжного заходу здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Контроль за виконанням запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту підозрюваного ОСОБА_4 покласти на співробітників СУ ГУ НП в Одеській області.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала може бути оскаржена у встановленому законом порядку.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88412481
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в рамках кримінального провадження № 12019160000001033 від 10.11.2019 року відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Роздільна Одеської області, громадянина України, з вищою освітою, одруженого, маючого на утриманні неповнолітніх дітей, працюючого на посаді заступника начальника вагонного депо з ремонту станції Каховка філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця», зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого, підозрюваного у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.191, ч.1 ст.366 КК України

Судовий реєстр по справі —947/1014/20

Ухвала від 02.04.2020

Кримінальне

Одеський апеляційний суд

Кравець Ю. І.

Ухвала від 20.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чаплицький В. В.

Ухвала від 20.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чаплицький В. В.

Ухвала від 21.01.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Чаплицький В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні