Ухвала
від 26.03.2020 по справі 173/370/20
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/370/20

Провадження №1-кс/173/103/2020

У Х В А Л А

іменем України

26 березня 2020 р. м. Верхньодніпровськ

Слідчий суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області - ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Верхньодніпровську клопотання слідчого Верхньодніпровського ВП ЖВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про зняття арешту майна за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040430001012 від 11.12.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 246 КК України ,-

В С Т А Н О В И В :

25.03.2020 року до суду надійшло клопотання слідчого Верхньодніпровського ВП ЖВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про зняття арешту майна за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040430001012 від 11.12.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 246 КК України

В обґрунтування поданих вимог слідчий посилається на наступне: під час досудового розслідування встановлено, що до Верхньодніпровського ВП із повідомленням про вчинення кримінального правопорушення щодо незаконної вирубки лісових насаджень звернувся гр. ОСОБА_4 , про те, що невстановлені особи, неподалік від СТ «Машинобудівельник», на території Новомиколаївської територіальної громади, на відстані близько 4 км від м. Верхньодніпровськ та 1,5 км від готельного комплексу «Віват» здійснюють випилювання лісових насаджень.

Під час виїзду СОГ, при проведенні огляду місця події було встановлено, що земельна ділянка неподалік від СТ «Машинобудівельник», на території Новомиколаївської територіальної громади, на відстані близько 4 км від м. Верхньодніпровськ та 1,5 км від готельного комплексу «Віват» засаджена лісовими насадженнями, а саме деревами зовнішньо схожими на «Акацію білу», «Тополь» кущами та чагарниками. В середині даної земельної ділянки з лісовими насадженнями хаотично розташовані пеньки від випиляних дерев з діаметром від 20 до 60 см в загальній кількості понад 200 штуксвіжоспиляних пеньків дерев. На галявині було виявлено фрагменти розпиляних дерев на шматки розміром від 70 см до 1 метру, одну бензопилу «STIHL MS-260» з корпусом було-помаранчевого кольору та шиною «Winzor», три пластикових пляшки різного об`єму з рідиною рожевого кольору та коричневого кольору за запахом схожим на бензин та моторне мастило та металеву каністру синього кольору об`ємом 20 л з рідиною за запахом схожим на бензин. На під`їзді до вказаної ділянки із випиляними деревами на ґрунтовій дорозі було виявлено автомобіль ГАЗ-24 сірого кольору держ.знак НОМЕР_1 та вантажний автомобільГАЗ-66 держ.знак НОМЕР_2 зеленого кольору, кузов якого повністю заповнений деревиноюзовнішньо схожою на деревину Акації. При візуальному огляді при вирахуванні заповнення борту автомобіля деревиною встановлено приблизний об`єм 6,1 метри куб. деревини. Огляд салону та багажних відділень автомобілей не здійснювався.

17.12.2019 року вилучені під час огляду:одну бензопилу «STIHL MS-260» з корпусом було-помаранчевого кольору та шиною «Winzor», автомобіль ГАЗ-24 сірого кольору держ.знак НОМЕР_1 та вантажний автомобіль ГАЗ-66 держ.знак НОМЕР_2 зеленого кольору, кузов якого повністю заповнений деревиною зовнішньо схожою на деревину Акації об`ємом близько 6,1 метри куб. визнано у якості речових доказів та передано на зберігання до камери схову Верхньодніпровського ВП за адресою: м. Верхньодніпровськ, вул. Авраменка, 21.

В ході досудового розслідування під час допиту свідків було встановлено, що незаконно випиляну деревину із вказаного місця випилювання з використанням вантажного автомобіля ГАЗ-66 держ.знак НОМЕР_2 було вивезено та розвантажено на території домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем мешкання гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .Під час допиту свідків ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 встановлено, що останні не причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Разом з тим, в ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що користувачем вищезазначених автомобілів являється ОСОБА_9 на підставі усної домовленості з власниками, які передали останньому дані транспортні засоби та свідоцтво про їх реєстрацію.

У зв`язку із вказаним, та враховуючи клопотання власника тимчасово вилученого та арештованого майна гр. ОСОБА_9 (вх. Б-6 від 04.03.2020 року) про повернення тимчасово вилученого майна, минує потреба у накладенні арешту на автомобіль ГАЗ-24 сірого кольору держ.знак НОМЕР_1 та вантажний автомобіль ГАЗ-66 держ.знак НОМЕР_2 зеленого кольору просить зняти арешт зазначених транспортних засобів.

Вивчивши доводи клопотання та докази, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Слідчий суддя встановив,що ухвалою слідчого судді Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області від 19.12.2019 року в рамках кримінального провадження № 12019040430001021 за клопотанням слідчого накладено арешт на автомобілі ГАЗ-24 сірого кольору держ.знак НОМЕР_1 та вантажний автомобіль ГАЗ-66 держ.знак НОМЕР_2 зеленого кольору та визначене місцем зберігання зазначеного автомобіля капітальні споруди на території Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області у м. Верхньодніпровськ по вул. Авраменко, 21

Відповідно до ч. 1 ст. 174 КПК України -Підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом

Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

У відповідно до ст. 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав і основоположних свобод, який ратифікований Верховною радою України, 17.07.1997 року, кожна фізична або юридична особа має право володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права.

Враховуючи,що наданий час відпаланеобхідність у подальшомуіснуванні арешту майна, асаме:транспортних засобів,автомобіля ГАЗ-24сірого кольорудерж.знак НОМЕР_1 тавантажного автомобіляГАЗ-66 держ.знак НОМЕР_2 зеленогокольору, слідчий суддяприходить до висновкупро можливість частково скасувати арешт назазначені транспортні засобиу вигляді заборони користування ними,повернувши їхволодільцеві тазобов`язавшиостаннього надавати доступ до автомобілів за першою вимогою працівників органу досудового розслідування

Керуючись ст. ст. 170 -175 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого Верхньодніпровського ВП ЖВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , про зняття арешту майна за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040430001012 від 11.12.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 246 КК України - задовольнити.

Частковоскасувати арешт накладенийухвалою слідчогосудді Верхньодніпровськогорайонного судуДніпропетровської областівід 19.12.2019 року, на майно, яке було вилучене слідчим Верхньодніпровського ВП Жовтоводського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_10 , під час проведення огляду місця події 17.12.2019 року на земельній ділянці неподалік від СТ «Машинобудівельник», на території Новомиколаївської територіальної громади, на відстані близько 4 км від м. Верхньодніпровськ та 1,5 км від готельного комплексу «Віват» засаджена лісовими насадженнями, а саме деревами зовнішньо схожими на «Акацію білу», «Тополь» кущами та чагарниками, а саме :

- автомобіль ГАЗ-24 сірого кольору держ.знак НОМЕР_1 ;

- вантажний автомобіль ГАЗ-66 держ.знак НОМЕР_2 зеленого кольору

Повернути та дозволити користуватись ОСОБА_9 вищезазначеними автомобілями.

Зобов`язати ОСОБА_9 який являється користувачем даних транспортних засобів надавати доступ до автомобілів за першою вимогою працівників органу досудового розслідування.

Відповідно до ст. 309 КПК України ухвала оскарження не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого судового засідання.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення26.03.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу88457813
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про скасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —173/370/20

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 03.04.2020

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 02.04.2020

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 30.03.2020

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 26.03.2020

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 28.02.2020

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні