Ухвала
від 09.04.2010 по справі 31/34-63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

09.04.10 р. № 31/34-63

Господарський суд Донець кої області у складі

Суддя господарського суду Донецької області Л.В. Ушенко , розглянувши позовну заяву

Фізичної особи - підприєм ця ОСОБА_1, м. Макіївка

до відповідача Виконавчо го комітету Макіївської мі ської ради, м. Макіївка

про визнання права власнос ті на самочинно реконструйов аний об' єкт - будівлю авто магазину з боксами для дрібн ого ремонту автомобілів, роз ташовану за адресою АДРЕСА _1, загальною площею 267,4м2

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа - підприєме ць ОСОБА_1, м. Макіївка звер нувся із позовом до Виконав чого комітету Макіївської міської ради, м. Макіївка про визнання права власності на самочинно реконструйований об' єкт - будівлю автомага зину з боксами для дрібного р емонту автомобілів, розташов ану за адресою АДРЕСА_1, за гальною площею 267,4м2.

Відповідно до вимог ст.57 ГПК України до позовної заяви по винні додаватись документи, які підтверджують зокрема в ідправлення відповідачеві к опії позовної заяви і додани х до неї документів.

При зверненні до господарс ького суду із позовом позива чем не були дотримані зазнач ені вимоги ГПК України.

Надана до позовної заяви кв итанція про відправлення коп ії позову не приймаються суд ом до уваги як докази в підтве рдження направлення копії по зовної заяви саме відповідач у, оскільки з наданої квитанц ії вбачається, що позов було н аправлено на адресу Макіївсь кої міської ради. Як вбачаєть ся із позовної заяви, відпові дачем по справі визначений - виконком Макіївської місько ї ради, а не міська рада, отже п озивач не надав доказів напр авлення копії позовної заяви і доданих до неї документів с аме відповідачу за позовом.

Відповідно до п.6 ст.63 ГПК Укр аїни суддя повертає позовну заяву та додані до неї докуме нти без розгляду, якщо не нада ні докази направлення відпов ідачу копії позовної заяви т а доданих до неї додатків.

Відповідно до ст.57 ГПК Украї ни до позовної заяви, підписа ної представником позивача, додається довіреність чи інш ий документ, що підтверджує п овноваження представника по зивача.

Статтею 244 ЦК України передб ачено, що довіреністю є письм овий документ, що видається о днією особою іншій особі для представництва перед третім и особами.

Громадяни можуть вести сво ї справи в господарському су ді особисто або через предст авників, повноваження яких п ідтверджуються нотаріально посвідченою довіреністю (ст .28 ГПК України).

Надана позовна заява підпи сана представником позивач а за довіреністю ОСОБА_2 В підтверд ження своїх повноважень пред ставник надав незасвідчену к опію довіреності від 04.12.2009р., от же повноваження особи, яка пі дписала позов не підтверджен і належним чином, що є підстав ою для повернення позовної з аяви без розгляду відповідно до п.1 ст.63 ГПК України.

Одночасно господарсь кий суд звертає увагу позива ча на те, що відповідно до Інфо рмаційного листа Вищого госп одарського суду України від 21.04.2008р. № 01-8/241 „ Про деякі питання п рактики застосування норм Го сподарського процесуальног о кодексу України” державне мито з позовної заяви про виз нання права власності визнач ається з урахуванням вартост і спірного майна та з огляду н а приписи пунктів 29 і 30 Інструк ції про порядок обчислення т а справляння державного мита , затвердженої наказом Голов ної державної податкової інс пекції України від 22.04.1993 № 15.

Статтею 3 Декрету Кабі нету Міністрів передбачено, що із заяв майнового характе ру, що подаються до господарс ьких судів встановлюється ро змір ставки - 1 відсоток ціни п озову, але не менше 6 неоподатк овуваних мінімумів доходів громадян і не більше 1500 неоп одатковуваних мінімумів дох одів громадян.

З урахуванням зазначеного , при повторному зверненні до суду необхідно надати оцінк у вартості спірного майна дл я правильного визначення ро зміру державного мита, виход ячи із розміру, встановленог о для звернення із заявами ма йнового характеру та сплатит и державне мито з урахування м такої оцінки.

Крім того, господарсь кий суд звертає увагу позива ча на те, що додані до позовної заяви копії документів пови нні бути засвідчені належним чином.

Враховуючи вище викл адені обставини, керуючись, п . 1, 6 ст. 63, ст. 86 ГПК України, госпо дарський суд

УХВАЛИВ:

Повернути позовну заяву Фі зичної особи - підприємця ОСОБА_1, м. Макіївка до Виконавчого комітету Ма кіївської міської ради, м. Мак іївка про визнання права вла сності на самочинно реконстр уйований об' єкт - будівлю автомагазину з боксами для д рібного ремонту автомобілів , розташовану за адресою АД РЕСА_1, загальною площею 267,4м2 - без розгляду.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному з верненню до суду з даним позо вом після усунення недоліків .

Ухвала може бути оскаржена через Господарський суд Дон ецької області в апеляційном у порядку протягом десяти дн ів або в касаційному порядку протягом одного місяця з дня її винесення.

Додаток (на адресу поз ивача): позовна заява з додатк ами на 63 аркушах, в тому числі к витанція №411_2 від 02.04.10р. на суму 236, 00грн., квитанція №411_1 від 02.04.10р. на суму 1566,16грн., меморіальний орд ер №1 від 02.04.10р. на суму 1566,16грн.

Суддя

Дата ухвалення рішення09.04.2010
Оприлюднено18.12.2010
Номер документу8849388
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власнос ті на самочинно реконструйов аний об' єкт - будівлю авто магазину з боксами для дрібн ого ремонту автомобілів, роз ташовану за адресою АДРЕСА _1, загальною площею 267,4м2

Судовий реєстр по справі —31/34-63

Ухвала від 09.04.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 23.04.2009

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

Ухвала від 29.08.2007

Господарське

Господарський суд Донецької області

Ушенко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні