Ухвала
від 31.03.2020 по справі 947/20932/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/20932/19

Провадження № 1-кс/947/3507/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.03.2020 року

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі с/з ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають охоронювану законом таємницю, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018160000000711 від 04.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 КК України

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання слідчого, Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Одеській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018160000000711 від 04.10.2018 за фактами замаху на незаконнезаволодіння бюджетних коштів службовими особами підприємств.

В ході досудового розслідування встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснювалась перевірка поданої ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) заяви про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість та/або врахування реєстраційної суми платника податку, що реорганізується, в обрахунку реєстраційної суми правонаступника на загальну суму 23360231 гривень.

Причиною виникнення відємного значення ПДВ є залишки імпортованих протягом січня-лютого 2017 року з Китаю, Тайваню та Кореї товарно-матеріальних цінностей на складах.

При цьому, платник з березня 2017 року відображає відсутність господарської діяльності. Згідно з наявними базами даних ГУ ДФС в Одеській області відсутня інформація щодо наявності у платника власних основних засобів, також у платника відсутні трудові ресурси.

Окрім цього, аналогічну перевірку здійснювалось поданої ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) заяви про повернення суми бюджетного відшкодування та/або суми коштів на рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість та/або врахування реєстраційної суми платника податку, що реорганізується, в обрахунку реєстраційної суми правонаступника на загальну суму 26225412 гривень.

Причиною виникнення від`ємного значення ПДВ є залишки імпортованих протягом квітня-вересня 2016 року з Китаю, Туреччини, Кореї та Тайваню товарно-матеріальних цінностей на складах, а саме тканин синтетичних, синтетичного полотна, швацької фурнітури, взуття чоловічого та жіночого на підошві та з верхом з полімерних матеріалів та інших товарів.

При цьому ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з березня 2017 року відображає відсутність господарської діяльності. Згідно з наявними базами даних ІНФОРМАЦІЯ_1 відсутня інформація щодо наявності у платника власних основних засобів, також у платника відсутні трудові ресурси.

Відповідно до акта №2277/15-32-12-02 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за період перевірки, щодо правомірності відшкодування ПДВ, мало рахунок відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » МФО НОМЕР_3 № НОМЕР_4 .

З відкритих джерел встановлено, що ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » в процесі ліквідації з 17.09.2016 року.

Відповідно до Рішення №2 ІНФОРМАЦІЯ_5 від 05.07.2012 «Про затвердження Положення про виведення неплатоспроможного банку з ринку» передбачено, що уповноважена особу Фонду на ліквідацію банку забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання усіх, у тому числі фінансово-господарських документів, а також до завершення ліквідації неплатоспроможного банку зобов`язана забезпечити збереженість архівних документів неплатоспроможного банку і передати їх на зберігання до НБУ.

Згідно ст. 162КПК України до відомостей, які містять охоронювану законом таємницю віднесено відомості, віднесено відомості, що становлять банківську таємницю.

Враховуючи вищевикладене, в органу досудового розслідування виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до речей і документів з правом вилучення копій документів, що відповідно до ст. 162 КПК України відносяться до охоронюваним законом таємниці, а саме:

- Роздруківку руху грошових коштів в паперовому та електронному виді з розшифровкою контрагентів (найменування, код ЄДРПОУ), призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також з вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунках на початок і кінець кожного дня по рахунку№ НОМЕР_4 , відкритогов ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » МФО НОМЕР_3 за період з 03.03.2016 по 27.04.2017.

- Документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), у тому числі анкети, реєстраційні документи підприємства, накази про призначення службових осіб, копії паспортів, засновників та службових осіб, довіреностей на ім`я особи, яка має право на відкриття і розпорядження рахунком, здійснення дій від імені директора або керівника підприємства, заяв на відкриття рахунку, договору на розрахункове-касове обслуговування.

Зазначені документи перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_6 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий надав до суду заяву, згідно якої просив провести розгляд клопотання за його відсутності. Вимоги викладені у клопотанні підтримує в повному обсязі та просить суд задовольнити, посилаючись на доводи, викладені в останньому.

За клопотанням слідчого на підставі ч.2 ст.163 КПК України, слідчий суддя вважає за доцільне здійснити розгляд вказаного клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться зазначені документи.

Згідно ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що вказані речі та документи як самі по собі, так і в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, мають обмежений термін зберігання, та їх не вилучення може призвести до знищення у зв`язку із закінченням строку зберігання, а також не досягнення мети отримання доступу до них, з метою дієвості зазначеного досудового розслідування кримінального провадження, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.93, 98, 110, 156-160, 163-166, 309, 369-372, КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотаннястаршого слідчого відділу СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають охоронювану законом таємницю, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018160000000711 від 04.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 КК України задовольнити.

Надати старшому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_5 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_6 старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_7 , старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_8 , старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_9 , старшому слідчому СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_10 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_11 , слідчим слідчої групи, слідчим слідчої групи, або за відповідною постановою про проведення процесуальний дій на іншій території, в порядку ч. 6 ст. 218 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення (виїмки) копій документів, (в т.ч. роздруківка документів з електронних баз даних)які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 розташованогоза адресою: АДРЕСА_1 . а саме:

- Роздруківку руху грошових коштів в паперовому та електронному виді з розшифровкою контрагентів (найменування, код ЄДРПОУ), призначенням платежу, датою платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, а також з вказівкою вхідного і вихідного залишків коштів на рахунках на початок і кінець кожного дня по рахунку№ НОМЕР_4 , відкритого в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » МФО НОМЕР_3 за період з 03.03.2016 по 27.04.2017.

- Документів юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), у тому числі анкети, реєстраційні документи підприємства, накази про призначення службових осіб, копії паспортів, засновників та службових осіб, довіреностей на ім`я особи, яка має право на відкриття і розпорядження рахунком, здійснення дій від імені директора або керівника підприємства, заяв на відкриття рахунку, договору на розрахункове-касове обслуговування.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити строк дії ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів в 30 (тридцять) днів дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів набирає законної сили з моменту її оголошення. Ухвала є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Ухвала слідчого судді оскарженню в порядку ст.309 КПК України не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.03.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу88514398
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які мають охоронювану законом таємницю, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018160000000711 від 04.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —947/20932/19

Ухвала від 31.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 31.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 31.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 31.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 31.03.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 01.11.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні