Ухвала
від 01.04.2020 по справі 142/883/19
ПІЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 142/883/19

Номер провадження 2/142/105/20

У Х В А Л А

01 квітня 2020 року смт. Піщанка

Піщанський районний суд Вінницької області

в складі:

головуючого судді Гринишиної А.А.,

при секретарі Курасевич В.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом сільськогосподарського виробничого кооперативу пайовиків "Колос" до ОСОБА_1 про визнання дійсним договору найму (оренди), -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Піщанського районного суду Вінницької області знаходиться цивільна справа за позовом сільськогосподарського виробничого кооперативу пайовиків "Колос" до ОСОБА_1 про визнання дійсним договору найму (оренди), підготовче засідання в даній справ ухвалою суду від 04 березня 2020 року призначено на 15 годину 00 хвилин 01 квітня 2020 року.

В підготовче засідання 01 квітня 2020 року представник позивача СВКП КОЛОС не з`явився, на електронну адресу суду надійшла заява від адвоката Глівінської С.Й., в якій вказано, що між нею та СВКП Колос був укладений договір про надання юридичних послуг № 01/07-19 від 05 липня 2019 року та станом на 11 березня 2020 року договір між ними розірваний, у зв`язку з чим вона більше не представляє інтереси СВКП КОЛОС , крім того на 31 березня 2020 року електронну адресу суду надійшла заява від адвоката Гурби Михайла Васильовича, в якій він зазначив про надання можливості ознайомитись з матеріалами справи та відкладення судового засідання у зв`язку з його вступом в справу з боку позивача СВКП КОЛОС .

Представник відповідача, адвокат Аваєва Н.В. в підготовче засідання не з`явилась, подала на адресу суду клопотання в якому вказала про неможливість прибути в судове засідання в зв`язку з обмеженим рухом по м. Києву та введенням карантину, просила провести судове засідання призначене на 01 квітня 2020 року у її відсутності та наступне судове засідання провести з участю представника відповідача адвоката Аваєвої Н.В. в режимі відеоконференції з Києво-Святошинським районним судом Київської області.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України, не здійснювалося.

Суд, оглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.1 п.1 ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

На підставі викладеного, враховуючи неявку в підготовче засідання представника позивача, суд вважає, що визначені ч.2 ст.197 ЦПК питання не можуть бути вирішені в даному підготовчому засіданні, та приходить до переконання, що підготовче засідання по даній справі слід відкласти на підставі п.3 ч.2 ст.198 ЦПК України.

Крім того, у відповідності до ч. 1, ч. 2 ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно вимог ч. 8, ч. 9 ст. 212 ЦПК України, копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників.

Відповідно до вимог ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

А тому, враховуючи, що представник відповідача адвокат Аваєва Н. В. знаходиться на значній відстані від приміщення Піщанського районного суду Вінницької області, що викликає труднощі у її своєчасному прибутті до суду, суд, з метою забезпечення оперативного та своєчасного судового розгляду справи, вважає за необхідне провести наступне підготовче засідання з участю представника відповідача в режимі відеоконференції з Києво-Святошинським районним судом Київської області (вул. Мельниченка, 1, м. Київ, 03170), як з найближчим судом, до якого вона може прибути.

Керуючись ст.ст. 53, 212, 240, 259-261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкласти підготовче засідання в цивільній справі за позовом сільськогосподарського виробничого кооперативу пайовиків "Колос" до ОСОБА_1 про визнання дійсним договору найму на 16 годину 00 хвилин 20 травня 2020 року .

Судове засідання по цивільній справі № 142/883/19 за позовом сільськогосподарського виробничого кооперативу пайовиків "Колос" до ОСОБА_1 про визнання дійсним договору найму (оренди), призначене на 16 годину 00 хвилин 20 травня 2020 року, провести з участю представника відповідача адвоката Аваєвої Н.В. в режимі відеоконференції з Києво-Святошинським районним судом Київської області.

Доручити Києво-Святошинському районному суд Київської області (вул. Мельниченка, 1, м. Київ, 03170) забезпечити:

- проведення відеоконференції за участю представника відповідача адвоката Аваєвої Н.В. з Піщанським районним судом Вінницької області, яке призначене на 16 годину 00 хвилин 20 травня 2020 року , зал судового засідання № 1 (вул. Вишнева, 5, смт. Піщанка Вінницької області, 24700), перевірити документи для встановлення її особи та підтвердження повноважень;

- перебування службової особи (розпорядника або секретаря судового засідання) суду поряд із представником відповідача адвокатом Аваєвою Н.В.

- належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку, можливість учасникам судового процесу чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції повідомити сторони.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно направити Києво-Святошинському районному суд Київської області, іншим учасникам справи - надіслати в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.04.2020
Оприлюднено06.04.2020
Номер документу88579047
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —142/883/19

Рішення від 08.11.2022

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 13.04.2021

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 22.10.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 14.08.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 06.03.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 01.04.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

Ухвала від 04.03.2020

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Гринишина А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні