Ухвала
від 03.04.2020 по справі 650/387/20
ВЕЛИКООЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Справа № 650/387/20

провадження № 2/650/159/20

УХВАЛА

про відкриття загального позовного провадження

та призначення підготовчого судового засідання

03 квітня 2020 року смт. Велика Олександрівка

Суддя Великоолександрівського районного суду Херсонської області Сікора О.О., розглянувши матеріали за позовом Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області до ОСОБА_1 , Державного підприємства Великоолександрівське лісомисливське господарство про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок використання земельної ділянки не за цільовим призначенням,

встановив:

04 березня 2020 року позивач звернувся до суду з вказаним позовом в якому просив стягнути з ОСОБА_1 шкоду, заподіяну внаслідок використання земельної ділянки не за цільовим використанням у розмірі 56346,96 грн на п/р: UA368999980314070611000021079, Казначейство України (ЕАП), Код ЄДРПОУ: 37920296, ККДБ 24062200, отримувач УК у Великоолександрівському/ с. Старосілля/24062200.

05 березня 2020 року ухвалою суду позов було залишено без руху, а 02 квітня 2020 року на адресу суду від представника позивача надійшла заява про усунення недоліків позову із відповідними роз`ясненнями та поясненнями.

Відповідно до вказаної заяви представник позивача, зокрема, уточнив позовну вимогу вказавши, що просить кошти в розмірі 56346,96 грн стягнути з ОСОБА_1 на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області на рахунок № 368999980314070611000021079, код класифікації доходів бюджету 24062200.

Отже, з урахуванням зазначеного позовна заява подана і оформлена у відповідності до вимог статей 175, 177 ЦПК України, підстав для відмови у відкритті провадження у справі (стаття 186 ЦПК України) та повернення позову (частина четверта статті 185 ЦПК України) не встановлено, підсудність не порушено, питання про відкриття провадження у справі вирішено з дотриманням порядку та строків встановлених частиною першою статті 187 ЦПК України.

Вказаний позов, з урахуванням обставин визначених пунктами 3, 4, 5 частини третьої статті 274 ЦПК України та зважаючи на позицію представника позивача, який не заявив про доцільність розгляду справи у спрощеному проваджені, підлягає розгляду в порядку загального провадження.

Крім того, зважаючи на визначення позивачем - третьою особою на стороні позивача, що не заявляє самостійних вимог - Старосільську сільську раду Великоолександрівського району Херсонської області, суд у порядку частини третьої статті 53 ЦПК України вирішує залучити до участі у справі вказану особу, оскільки зі змісту позову та доданих документів вбачається, що спірна земельна ділянка розташована на території Старосільської сільської ради, яка з огляду на вимоги податкового законодавства, є отримувачем коштів за її використання та є розпорядником даних коштів, а отже участь останньої сприятиме об`єктивному розгляду справи.

Керуючись вищенаведеними положеннями цивільного процесуального законодавства, суддя

постановив:

Залучити Старосільську сільську раду Великоолександрівського району Херсонської області, яка знаходиться за адресою: Херсонська область, Великоолександрівський район, с. Старосілля, вул. Миру, 46, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області (місце знаходження: м. Херсон, вул. Університетська, 136-а) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), Державного підприємства Великоолександрівське лісомисливське господарство (місце знаходження: Херсонська область, Великоолександрівський район, смт. Велика Олександрівка, вул. Заводська, 10) про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок використання земельної ділянки не за цільовим призначенням.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити підготовче судове засідання у справі на 18 травня 2020 року о 10.00 год. в залі судових засідань № 3 Великоолександрівського районного суду Херсонської області (Херсонська область, Великоолександрівський район, смт. Велика Олександрівка, вул. Ярмаркова, 11, І поверх).

Роз`яснити відповідачу право, не пізніше першого підготовчого засідання у справі, подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову (в разі їх наявності), одночасно направивши його копію та копії доданих до нього документів іншим учасникам справи. До відзиву направленого до суду, крім іншого, має бути додано документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позов не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

Роз`яснити учасникам справи право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, за для забезпечення чого останніми, за п`ять днів до судового засідання, має бути подана відповідна заява із зазначенням суду, в якому необхідно забезпечити її проведення, копія якої в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Інформацію щодо справи, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки якої - http://court.gov.ua/fair/.

Заяви по суті справи можуть бути подані як в паперовому виді безпосередньо до суду так і на електронну адресу суду за адресою: inbox@vo.ks.court.gov.ua з наступним наданням оригіналу відповідної заяви.

Ухвала про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів надсилається учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі іншим учасникам справи надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Херсонського апеляційного суду через Великоолександрівський районний суд Херсонської області. В іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:


О.О. Сікора

СудВеликоолександрівський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення03.04.2020
Оприлюднено06.04.2020
Номер документу88587501
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —650/387/20

Рішення від 08.07.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 03.06.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 03.04.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Сікора О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні