Ухвала
від 26.03.2020 по справі 490/6887/19
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Центральний районний суд м. Миколаєва

Справа № 490/6887/19

1-кс/490/1398/2020

У Х В А Л А

26 березня 2020 року м. Миколаїв

Слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заступника начальника ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївській області ОСОБА_3 погоджене із прокурором прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 про арешт майна, -

В С Т А Н О В И В:

До Центрального районного суду м. Миколаєва надійшло клопотання заступника начальника ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївській області ОСОБА_3 погоджене із прокурором прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 про арешт майна, яке було вилучено під час проведення санкціонованого судом обшуку за адресою: Миколаївська область, Братський район, с. Братське, вул. Вороніна, .

В поданому клопотанні слідчий зазначив, що в провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївській області перебувають матеріали кримінального провадження № 32019150000000024 від 19.06.2019р. за фактом незаконного зберігання та транспортування з метою збуту, а також збут незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів невстановленими особами на території м. Миколаєва та Миколаївської області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1ст. 204 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Mir-Нафта» (код ЄДРПОУ 40778316, юридична адреса: Миколаївська область, Братський район, смт. Братське, вул. Вороніна 1/2, основний вид діяльності - роздрібна торгівля пальним, є платником акцизного податку засновник та директор ОСОБА_5 ) організували незаконне виготовлення та зберігання з метою збуту за адресою АДРЕСА_1 , а також збут незаконно виготовлених паливно- мастильних матеріалів за вказаною адресою, та за адресами АЗС:

Відповідно до рапорту оперативного співробітника ОУ ГУ ДФС у Миколаївській області від 13.01.2020 встановлено, що ТОВ «Mir-Нафта» в червні-липні 2018 року придбано устаткування для змішування та розчинення рідин «УЗР-01М» вартістю 352,3 тис. грн., а також апарат для визначення фракційного складу нафтопродуктів «АРНС-1М» (апарат для розгонки нафтопродуктів застосовується в якості лабораторного обладнання при виконанні робіт з визначення фракційного складу рідких нафтопродуктів) вартістю 48,7 тис. грн., октанометри, аерометри, термометри та інше супутнє обладнання. Відповідно до відомостей податкової звітності ТОВ «Міг-Нафта» реалізацію вищевказаного обладнання не здійснювало, що свідчить про використання його у власній діяльності, крім того з червня 2019 року товариство діяльність щодо придбання/реалізації паливно-мастильних матеріалів не здійснює (остання реєстрація акцизної накладної здійснювалась підприємством у травні 2019 року).

Крім того, ТОВ «Mir-Нафта» в березні 2019 року здійснило придбання суміші вуглеводнів - бензино-лігроїнову фракцію в кількості 44,7 тон (суміш вуглеводнів - бензино-лігроїнова фракція, використовується як сировина для подальшого фракціонування на легкі і середні дистиляти, фактично сировина тля отримання високооктанового компонента автомобільних бензинів). Відповідно до відомостей податкової звітності ТОВ «Міг-Нафта» реалізацію вищевказаної сировини не здійснювало, що також свідчить про використання його у власній діяльності.

Таким чином, керівником та засновником ТОВ «Міг-Нафта» ОСОБА_5 , з використанням належного підприємству устаткування та сировини, налагодили протиправну діяльність з незаконного виготовлення з метою реалізації паливно-мастильних матеріалів, виготовлених суб`єктами господарювання, що не входять до визначеного Кабінетом міністрів України переліку підприємств, які мають всі стадії технологічного процесу з виготовлення нафтопродуктів, шляхом змішування не облікованих на підприємстві компонентів продуктів нафто перегонки та паливо-мастильних матеріалів, придбаних за готівкові кошти.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що з метою уникнення кримінальної відповідальності за незаконне виготовленім, зберігання та транспортування з метою збуту, а також збут незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів на території Миколаївської області керівником та засновником ТОВ «Міг-Нафта» ОСОБА_5 зареєстровано 4 суб`єкти господарювання на своє ім`я, а також на родичів, які на протязі липня-вересня 2019 року отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним через АЗС, а саме:

ПП «Д-Голд» (код ЄДРПОУ 42820830), засновник та директор ОСОБА_5 , юридична та фактична адреса: Миколаївська область, Братський район, с. Братське, вул. Вороніна, (АЗС);

ПП «Біг-Ресурс» (код ЄДРПОУ 42830173), засновник та директор ОСОБА_6 , юридична та фактична адреса: АДРЕСА_1 (АЗС та склад незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів);

ПП «Мустанг-СД» (код ЄДРПОУ 42819280), засновник та директор ОСОБА_7 , юридична та фактична адреса: Миколаївська область, Арбузинський район, с. Панкратове, вул. Потьомкіна, 1-Б (АЗС).

ПП «M-Кредо» (код ЄДРПОУ 42818491), засновник та директор ОСОБА_8 , юридична та фактична адреса: АДРЕСА_2 (АЗС).

Проведеним оглядом місця події від 24.02.2020 за адресою: Миколаївська область, Братський район, с. Братське, вул. Вороніна, встановлено, що дійсно за вказаною адресою розміщена діюча АЗС з інформаційною стелою з назвою «МИГ НАФТА» з цінами на пальне нижчими ніж середньоринкові, на території розміщена будівля 2-х поверхова, на першому поверсі якої перебуває приміщення касира- оператора АЗС та перебувають 3 паливно- роздавальні колонки та підземні резервуари для зберігання паливно-мастильних матеріалів (об`єм встановити не є можливим).

В подальшому, на підставі ухвали слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва, 11.03.2020 проведено обшук території, будівель та споруд, на якій розміщено АЗС за адресою: Миколаївська область, Братський район, с. Братське, вул. Вороніна, . В результаті проведеного виявлено та вилучено речі, документи та товарно-матеріальні цінності.

Враховуючи вищевикладене, в матеріалах кримінального провадження містяться дані, які дають достатні підстави вважати, що вилучені 11.03.2020 лід час проведення обшуку рідина з чітким запахом нафтопродукту (паливно- мастильних матеріалів), відео реєстратор, паливно-роздавальні колонки з пістолетами та ємкості для зберігання є знаряддям та предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним транспортуванням, зберіганням з метою збуту та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів і паливно-мастильних матеріалів) у зв`язку з чим таке майно, відповідно до вимог п.1,3 ч.2ст. 167 КПК України, підпадає під ознаки речей відповідно до ч.1,2ст. 170 КПК України.

Враховуючи викладене, вищевказані речі та документи можуть бути використані як докази вчинення злочину, передбаченого ч. 1ст. 204 КК України.

Дослідивши подане клопотання, вислухавши доводи слідчого, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Пунктом 3 частини 2статті 171 КПК України, встановлено, що у клопотанні слідчого, прокурора про арешт майна повинно бути крім іншого зазначено: документи, які підтверджують право власності на майно, що належить арештувати, або конкретні факти і докази, що свідчать про володіння, користування чи розпорядження підозрюваним, обвинуваченим, засудженим, третіми особами таким майном.

В поданому слідчим клопотання не зазначено, кому належить або у володінні якої особи перебуває майно, що підлягає арешту. В судовому засіданні слідчий також не зміг вказати зазначені дані.

Таким чином, в поданому клопотанні слідчим не дотримано вимогст. 171 КПК України.

Частиною 3статті 172 КПК України, встановлено, що слідчий суддя, суд, встановивши, що клопотання про арешт майна подано без додержання вимогстатті 171 цього Кодексу, повертає його прокурору, цивільному позивачу та встановлює строк в сімдесят дві години або з урахуванням думки слідчого, прокурора чи цивільного позивача менший строк для усунення недоліків, про що постановляє ухвалу.

На підставі вищевикладеного та враховуючи, що клопотання про арешт майна подано без додержання вимогстатті 171 цього Кодексу, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність його повернення прокурору. З огляду на наведене надати прокурору строк в сорок вісім годин для усунення недоліків.

Керуючись ст. ст.170,171,172 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання заступника начальника ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Миколаївській області ОСОБА_3 погоджене із прокурором прокуратури Миколаївської області ОСОБА_4 про арешт майна, яке було вилучено під час проведення санкціонованого судом обшуку за адресою: Миколаївська область, Братський район, с. Братське, вул. Вороніна, . - повернути прокурору.

Встановити прокурору строк в 72 години для усунення недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.03.2020
Оприлюднено06.02.2023
Номер документу88608695
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —490/6887/19

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Скрипченко С. М.

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Скрипченко С. М.

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Скрипченко С. М.

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Скрипченко С. М.

Ухвала від 30.04.2020

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Скрипченко С. М.

Ухвала від 21.07.2020

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Медюк С. О.

Ухвала від 15.06.2020

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Медюк С. О.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 10.04.2020

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 26.03.2020

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Скрипченко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні