Ухвала
від 06.04.2020 по справі 906/328/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"06" квітня 2020 р. м. Житомир Справа № 906/328/20

Господарський суд Житомирської області у складі судді Маріщенко Л.О.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю "Камінський тімбер енд венірз"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ВВ Володар УА"

про стягнення 57 465,00 грн.,

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "Камінський тімбер енд венірз" звернулося до господарського суду Житомирської області з позовом до ТОВ "ВВ Володар УА" про стягнення 57 465,00 грн, з яких 50 000,00 основний борг, 7 465,00 грн пеня.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням ТОВ "ВВ Володар УА" обов`язків по сплаті наданих послуг за зберігання майна відповідно до укладеного між сторонами договору відповідального зберігання № 4 від 03.12.2018, в результаті чого утворилась заборгованість.

Дослідивши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до частин першої - п`ятої статті 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного). Наказне провадження призначене для розгляду справ за заявами про стягнення грошових сум незначного розміру, щодо яких відсутній спір або про його наявність заявнику невідомо. Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи - у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Згідно приписів частин першої, другої статті 247 ГПК України у спрощеному провадженні господарський суд розглядає малозначні справи, а крім того, у спрощеному порядку може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Частиною 5 статті 252 ГПК України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи вищевикладене, та те, що справа відповідає ознакам малозначної справи, наведеним у пункті 1 частини 5 статті 12 ГПК України, оскільки ціна позову складає 57 465,00 грн, суд дійшов висновку, що цей спір є незначної складності і його слід віднести до категорії малозначних, та розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 176, 234, 235, 247, 250, 251, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3.Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на "07" травня 2020 р. о 11:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м. Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 619.

4. Позивачу надати:

- оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги, для огляду судом;

- при наявності, додаткові докази по справі (у тому числі щодо врегулювання спору).

Роз`яснити позивачу, що відповідно до ч.2 ст. 251 ГПК України, до дня судового засідання, він має право подати до суду відповідь на відзив.

5. Відповідачу:

- відповідно до ст. 251 ГПК України, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву ;

- разом з відзивом подати всі необхідні докази, на його обґрунтування.

Роз`яснити відповідачу, що:

- відповідно до ч.2 ст. 251 ГПК України, він має право подати до суду заперечення на відповідь на відзив до дня судового засідання.

6. Повідомити сторони про час, місце та день розгляду справи по суті. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін мати при собі відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

7. Роз`яснити учасникам судового процесу, що відзив, відповідь на відзив, заперечення, пояснення третьої особи мають відповідати вимогам ст. ст. 165-168 Господарського процесуального кодексу України та мають бути подані в строк, визначений в ухвалі та направлені всім учасникам справи.

8. Будь-які заяви, пояснення, клопотання, заперечення мають бути оформлені відповідно до ст. 170 ГПК України і подаватись згідно ст. 169 ГПК України тільки в письмовій формі через канцелярію господарського суду Житомирської області.

З метою своєчасної підготовки до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи пропоную всі передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Дата підписання: 06.04.2020

Суддя Маріщенко Л.О. Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1.Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2.Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

Друк.

1- в справу

2-3 - сторонам (рек. з повід.)

Дата ухвалення рішення06.04.2020
Оприлюднено08.04.2020
Номер документу88610763
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 57 465,00 грн

Судовий реєстр по справі —906/328/20

Рішення від 25.06.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 07.05.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 06.04.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні