Ухвала
від 03.04.2020 по справі 360/1110/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

03 квітня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/1110/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області про повернення судового збору у справі за позовом Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області до ОСОБА_1 про звільнення земельної ділянки шляхом демонтажу тимчасової споруди,-

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області про повернення судового збору у справі за позовом Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області до ОСОБА_1 про звільнення земельної ділянки шляхом демонтажу тимчасової споруди.

Розглянувши заяву про повернення судового збору, суд дійшов до висновку про її задоволення з огляду на наступне.

Судом встановлено, що 16 березня 2020 року Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області звернулось до Луганського окружного адміністративного суду з позовом до ОСОБА_1 про звільнення земельної ділянки шляхом демонтажу тимчасової споруди.

Управлінням будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області було сплачено судовий збір у розмірі 2102.00 грн., що підтверджується платіжним дорученням № 23 від 05 березня 2020 року.

Ухвалою суду від 23 березня 2020 року повернуто матеріали адміністративного позову Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області - позивачеві (арк.спр.50-51).

Частиною 2 статті 132 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначає Закон України "Про судовий збір".

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Відповідно до частини 5 статті 7 Закону України "Про судовий збір" повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

На підставі викладеного, з урахуванням того, що позовна заява повернута судом позивачу, суд дійшов висновку, що сплачений Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області судовий збір у сумі 2102,00 грн. при зверненні до Луганського окружного адміністративного суду з даним позовом підлягає поверненню.

Керуючись п.2 ч.1 ст.7 Закону України "Про судовий збір", ст. ст. 132, 248, 255 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області про повернення судового збору у справі за позовом Управління будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області до ОСОБА_1 про звільнення земельної ділянки шляхом демонтажу тимчасової споруди - задовольнити.

Повернути Управлінню будівництва та архітектури Лисичанської міської ради Луганської області (код ЄДРПОУ 04011609, місцезнаходження: Луганська обл., місто Лисичанськ, вуд. Сєвєродонецька, буд. 62) сплачений за платіжними дорученням № 23 від 05 березня 2020 року при зверненні до Луганського окружного адміністративного суду з позовом судовий збір у загальному розмірі 2102 (дві тисячі сто дві) гривні 00 копійок.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Є.О. Кисельова

Дата ухвалення рішення03.04.2020
Оприлюднено08.04.2020
Номер документу88617768
СудочинствоАдміністративне
Сутьзвільнення земельної ділянки шляхом демонтажу тимчасової споруди

Судовий реєстр по справі —360/1110/20

Ухвала від 03.04.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 23.03.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні