Ухвала
від 06.04.2020 по справі 520/4282/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про відкриття спрощеного провадження у справі

06 квітня 2020 р. справа № 520/4282/2020

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Панченко О.В., розглянувши адміністративний позов та додані до нього документи Першого заступника керівника Лозівської місцевої прокуратури Харківської області в інтересах держави до Відділу освіти Балаклійської районної державної адміністрації, Балаклійської районної ради Харківської області , треті особи: Головне управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, Петрівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області про визнання незаконної бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії з усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, -

В С Т А Н О В И В:

Перший заступник керівника Лозівської місцевої прокуратури Харківської області в інтересах держави, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

- визнати незаконною бездіяльність Балаклійської районної ради Харківської області (вул.Жовтнева, 18, м.Балаклія, Балаклійський район, Харківська область, 64207, код ЄДРПОУ 25179313) з питань додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки в діяльності Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області та зобов`язати Балаклійську районну раду Харківської області (вул.Жовтнева, 18, м.Балаклія, Балаклійський район, Харківська область, 64207, код ЄДРПОУ 25179313) вчинити дії, спрямовані на усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки в діяльності Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області, які зазначені у приписі про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки №368 від 24.12.2019;

- визнати незаконною бездіяльність відділу освіти Балаклійської районної державної адміністрації Харківської області Балаклійської районної ради Харківської області (вул.Жовтнева, 18, м.Балаклія, Балаклійський район, Харківська область, 64207, код ЄДРПОУ 021463 86) з питань додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки в діяльності Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області та зобов`язати відділ освіти Балаклійської районної державної адміністрації Харківської області (вул.Жовтнева, 18, м.Балаклія, Балаклійський район, Харківська область, 64207, код ЄДРПОУ 02146386) вчинити дії, спрямовані на усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки в діяльності Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області, які зазначені у приписі про усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки №368 від 24.12.2019.

Позовна заява відповідає вимогам ст. 160 КАС України.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства одноособовим складом суду.

Враховуючи положення ст.171 та ст.257 Кодексу адміністративного судочинства України, оскільки справа належить до справ незначної складності, позовну заяву належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись приписами статей 12, 171, 257-262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити спрощене провадження в адміністративній справі за позовом Першого заступника керівника Лозівської місцевої прокуратури Харківської області в інтересах держави до Відділу освіти Балаклійської районної державної адміністрації, Балаклійської районної ради Харківської області, треті особи: Головне управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, Петрівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Балаклійської районної ради Харківської області про визнання незаконної бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії з усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.

2. Встановити строк відповідачу для подання до суду відзиву на адміністративний позов разом з усіма доказами, що обґрунтовують доводи, які в ньому наведені або заяву про визнання позову протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття спрощеного провадження у справі.

3. Встановити строк позивачу для подання до суду відповіді на відзив протягом трьох днів з дня отримання ним відзиву.

4. Встановити строк відповідачу для подання до суду заперечення на відповідь позивача протягом трьох днів з дня отримання відповіді позивача на відзив.

5. Розгляд і вирішення справи здійснювати одноособовим складом суду в порядку спрощеного провадження.

6. Роз`яснити позивачу, що він має право подати клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, а відповідач зазначене клопотання має подати в строк для подання відзиву.

7. Роз`яснити учасникам справи, що справа буде розглянута у порядку спрощеного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

8. Копії даної ухвали направити учасникам справи.

9. Роз`яснити учасникам справи про наявність у них процесуальних прав і обов`язків, що передбачені ст. ст. 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

10. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

11. Ухвала в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі безпосередньо до Другого апеляційного адміністративного суду апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали.

12. В іншій частині дана ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Панченко

Дата ухвалення рішення06.04.2020
Оприлюднено09.04.2020

Судовий реєстр по справі —520/4282/2020

Рішення від 16.12.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 16.10.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Горшкова О.О.

Ухвала від 06.04.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні