Ухвала
від 07.04.2020 по справі 349/460/20
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/460/20

Провадження № 2/349/267/20

У Х В А Л А

07 квітня 2020 року м. Рогатин

Суддя Рогатинського районного суду Івано-Франківської області Лошак О.О. перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Добринівської сільської ради про визнання недійсним Державного акта на право приватної власності на землю та визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася з позовом до Добринівської сільської ради про визнання недійсним Державного акта на право приватної власності на землю серія ІІ-ІФ №012948, виданого 25 вересня 2001 року Добринівською сільською радою Рогатинського району Івано-Франківської області та визнання за нею права власності на земельні ділянки в порядку спадкування за заповітом внаслідок смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Під час прийняття позовної заяви, встановлено, що вона подана без додержання вимог, викладених у статті 177 ЦПК України.

Згідно ч.4,5 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

За ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Недоліки позовної заяви:

З позовної заяви вбачається, що позивач ставить дві позовні вимоги, з яких одна немайнового характеру та одна позовна вимога майнового характеру.

Відповідно до ч.4 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Відповідно до ч.1 ст. 3 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Згідно ч.3 ст.6 ЗУ Про судовий збір за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

У разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Відповідно до п. 12. 13 Постанови Пленум Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 17 жовтня 2014 року № 10 "Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах" у випадках об`єднання в одній заяві вимог як майнового, так і немайнового характеру судовий збір згідно з частиною третьою статті 6 Закону № 3674-VI підлягає сплаті як за ставками, встановленими для позовів майнового характеру, так і за ставками, встановленими для позовних заяв зі спорів немайнового характеру. При цьому судовий збір може бути сплачений окремо за кожною вимогою або загальною сумою за всіма позовними вимогами. Якщо в позовній заяві об`єднано дві або більше самостійних вимог немайнового характеру, пов`язані між собою, судовий збір сплачується окремо з кожної із таких вимог (або загальною сумою).

Згідно п.1.1. ЗУ Про судовий збір ставка судового збору за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою - підприємцем, становить 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб що в грошовому еквіваленті становить від 840,80 грн. до 10510 гривень.

Пунктом 2.1. ЗУ Про судовий збір визначена ставка судового збору за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що в грошовому еквіваленті становить 840,40 грн.

У позовній заяві зазначено ціну позову в розмірі 25515,54 грн, таким чином ставка судового збору за подання до суду позовної заяви майнового характеру становить 840,80 гривень.

До матеріалів справи долучено квитанцію від 27 березня 2020 року про сплату судового збору в розмірі 840,80 грн.

Позивачу необхідно сплатити судовий збір у розмірі 840,80 грн. за вимогу немайнового характеру та надати суду документ, що підтверджує сплату судового збору у встановленому розмірі.

Платіжні реквізити для сплати судового збору: отримувач коштів УК у Рогатин. р-ні /Рогат.р./22030101, код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38026376, банк отримувача Казначейство України (ЕАП), код банку отримувача (МФО) 899998, рахунок отримувача UA298999980313151206000009339, код класифікації доходів бюджету 22030101, призначення платежу *;101;


( реєстраційний номер облікової картки платника податків (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом ОСОБА_1 , Рогатинський районний суд Івано-Франківської області.

На підставі викладеного, суд прийшов до висновку про залишення позовної заяви без руху, та надання позивачу строку для усунення зазначених недоліків позовної заяви.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя,

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Добринівської сільської ради про визнання недійсним Державного акта на право приватної власності на землю та визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкуваннязалишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви: сплату судового збору у встановленому розмірі та надання суду документів, що підтверджують сплату судового збору і надати позивачу термін для усунення недоліків позовної заяви, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення йому ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст. 175 ЦПК України, позовна заява вважатиметься поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде йому повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.О.Лошак

СудРогатинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення07.04.2020
Оприлюднено08.04.2020
Номер документу88638128
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —349/460/20

Рішення від 04.06.2020

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Ухвала від 07.05.2020

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Ухвала від 07.04.2020

Цивільне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні