Ухвала
від 07.04.2020 по справі 398/4464/19
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/4464/19

провадження №: 2/398/544/20

УХВАЛА

Іменем України

"07" квітня 2020 р. м. Олександрія

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді -Коліуш Г.В., з участю секретаря судового засідання Замкової Ю.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Червонокам`янської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області, Сільськогосподарського виробничого кооперативу імені Фрунзе, про встановлення факту та визнання права на земельний пай,

В С Т А Н О В И В :

В судове засідання позивач та представник позивача не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, через канцелярію суду представник позивача подав заяву про про проведення підготовчого судового засідання без участі позивача та представника та закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду .

20.02.2020 року від представника позивача надійшла уточнена позовна заява з такими позовними вимогами: встановити факт, який полягає в тому, що ОСОБА_1 з 02 вересня 1985 року до 01 жовтня 1992 року була членом колгоспу імені Фрунзе та з 01 жовтня 1992 року до 23 листопада 1996 року була членом Асоціації сільськогосподарських кооперативів "Вікторія", яка розташована у с. Червона Кам`янка Олександрійського району Кіровоградської області; визнати за ОСОБА_1 право на земельну частку (пай) площею 7,37 умовних кадастрових гектар на території Червонокам`янської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області згідно Державного акту на право колективної власності на землю серії КР №008, виданого 11 грудня 1995 року. Зазначену позовну заяву відповідачі отримали, що підтверджується особистим підписом представника Олександрійської районної державної адміністрації та даними з сайту Укрпошти за трек-номерами про отримання уточненої позовної заяви представниками Червонокам`янської сільської ради Олександрійського району та Сільськогосподарського виробничого кооперативу імені Фрунзе

Представник Червонокам`янської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області в судове засідання не з`явився, відсутні відомості про належне повідомлення про дату, час та місце розгляду справи.

Представник Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив, в матеріалах справи міститься заява про розгляд справи без участі представника.

Представник Сільськогосподарського виробничого кооперативу імені Фрунзе не з`явився, відсутні відомості про належне повідомлення про дату, час та місце розгляду справи.

Згідно з п.2 ч.2 ст.49 ЦПК України позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

Враховуючи викладене, з метою повного та об`єктивного розгляду справи суд вважає за необхідне прийняти до розгляду уточнену позовну заяву тавідкласти підготовче судове засідання в зв`язку з відсутністю відомості про вручення Червонокамянській сільській раді Олександрійсткого району Кіровоградської області та Сільськогосподарському виробничому кооперативу імені Фрунзе повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

Керуючись ст.ст. 49 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду уточнену позовну заяву ОСОБА_1 до Олександрійської районної державної адміністрації Кіровоградської області, Червонокамянської сільської ради Олександрійсткого району Кіровоградської області, Сільськогосподарський виробничий кооператив імені Фрунзе, про встановлення факту та визнання права на земельний пай.

Відкласти підготовче судове засідання на 04.05.2020 року о 10 год. 30 хв., яке відбудеться в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області (Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Першотравнева, 30, зал судових засідань № 3).

Відповідачі протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали мають право подати відзив разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідачів, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачам, що копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://od.kr.court.gov.ua/sud1118/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддя та оскарженню не підлягає.

Суддя Коліуш Г.В.

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.04.2020
Оприлюднено08.04.2020
Номер документу88638566
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/4464/19

Рішення від 12.10.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Рішення від 12.10.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 04.05.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 07.04.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

Ухвала від 21.12.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні