Ухвала
від 08.04.2020 по справі 425/894/20
РУБІЖАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

08.04.2020 року Провадження №2/425/345/20

Справа №425/894/20

місто Рубіжне Луганської області

Суддя Рубіжанського міського суду Луганської області Коваленко Д.С., розглядаючи позовну заяву Виконавчого комітету Лисичанської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

в с т а н о в и в :

Виконавчий комітет Лисичанської міської ради (місцезнаходження:93100, місто Лисичанськ Луганської області, вулиця імені М.Грушевського, будинок 7) в інтересах дітей: ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 , звернувся до Рубіжанського міського суду Луганської області з позовною заявою до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ), якою просить наступне:

позбавити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , батьківських прав у відношенні її малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ;

стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , аліменти на користь тієї особи або установи, де виховуються її діти ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , у розмірі 1/2 всіх видів її доходів щомісячно на дітей, але не більше 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину;

позбавити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , батьківських прав у відношенні його малолітньої дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 ;

стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , аліменти на користь тієї особи або установи, де виховується його дитина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , аліменти на її утримання в розмірі 1/4 всіх видів його доходів щомісячно на дитину, але не менше 50 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.

Підставою позову вказує ухилення відповідачів від виконання батьківських обов`язків.

Підстави, передбачені частинами 1, 4 і 9 статті 185 та частиною 1 статті 186 Цивільного процесуального кодексу України (надалі за текстом - ЦПК України), для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

Інформація, отримана судом на виконання положень частини 6 і 7 статті 187 ЦПК України, вказує на те, що останнє відоме місце проживання відповідачів, як внутрішньопереміщених осіб є територія міста Рубіжне Луганської області, а тому враховуючи положення частини 9 статті 28 ЦПК України, за територіальною юрисдикцією, позов Виконавчого комітету Лисичанської міської ради дійсно підсудний Рубіжанському міському суду Луганської області.

Тож позов слід прийняти до розгляду і провадження у справі відкрити.

В силу положень частини 4 статті 274 ЦПК України, справи, що виникають із сімейних відносин, не можуть розглядатись в порядку спрощеного позовного провадження, а тому справу слід призначити до розгляду у порядку загального позовного провадження, оскільки спір між сторонами виник в тому числі і з сімейних правовідносин.

І, на виконання положень пункту 5 частини 2 статті 187 та частини 7 статті 178 ЦПК України, суд призначає підготовче засідання, а також встановлює відповідачам строк у 15 днів (із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі) протягом якого вони мають право подати відзив на позов. При цьому, їм слід роз`яснити не тільки порядок його подання, а й те, що у випадку неподання ними відзиву, суд, на підставі частини 8 статті 178 ЦПК України, буде вирішувати справу за наявними матеріалами.

Підстав для залучення до участі у справі третіх осіб, при відкритті провадження у справі, судом не встановлено. Будь-які клопотання чи заяви позивачем, для їх вирішення судом на стадії відкриття провадження у справі, до позовної заяви не додані.

Вирішуючи питання про спосіб направлення копії цієї ухвали позивачу та відповідачам, суд виходить з такого.

Відповідно до положень підпункту 15.1,15.3 пункту 15 Розділу ХІІІ Перехідні положення ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: подання і надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюється в паперовій формі; розгляд справи у суді здійснюється за матеріалами справи у паперовій формі; суд вручає судові рішення у паперовій формі.

Тож, враховуючи викладене та те, що остання відома адреса зареєстрованого місця проживання відповідача ОСОБА_2 є місто Кадіївка Луганської області, на території якого проводиться антитерористична операція, на виконання частини 2 статті 1? Законом України „Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку із проведенням антитерористичної операції» , відповідача слід повідомити про постановлення цієї ухвали шляхом розміщення інформації про це на офіційному веб-порталі судової влади з посиланням на веб-адресу цієї ухвали в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

При цьому суд враховує, що в силу положень частини 2 статті 1? Закону України „Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку із проведенням антитерористичної операції» з моменту розміщення судом такої інформації вважається, що особа отримала судове рішення.

Таким чином, керуючись статтями 2,19,23,27,28,34,42,43,48,49,60,62,83,174-178,184-187,189,258-261,274,351-355 Цивільного процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Виконавчого комітету Лисичанської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 07 травня 2020 року, о 09 годині 30 хвилин, у приміщенні зали судових засідань Рубіжанського міського суду Луганської області.

У судове засідання викликати учасників справи: позивача і відповідачів.

Встановити відповідачам строк у 15 (п`ятнадцять) днів, від дня вручення цієї ухвали, протягом якого вони мають право подати до Рубіжанського міського суду Луганської області відзив на позов.

Роз`яснити відповідачам, що якщо вони подають відзив на позов, то повинні одразу подати всі докази, що його підтверджують. Якщо доказ не може бути поданий, відповідачі повинні зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано разом з відзивом; докази, які підтверджують, що відповідачі здійснили всі залежні від них дії, спрямовані на отримання доказу.

Роз`яснити відповідачам, що копію відзиву на позов та копії всіх доданих до відзиву доказів, що подаються до суду, вони зобов`язані заздалегідь надіслати або надати позивачу, а суду, разом із відзивом на позов та доданими до нього доказами, документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву, з копіями доказів, позивачу.

Роз`яснити відповідачам, що суд не бере до уваги докази, що подані відповідачами до суду, у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій позивачу, крім випадку, якщо такі докази є у позивачів або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі або є публічно доступними.

Роз`яснити позивачу та відповідачам, що у разі не надання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Повідомити позивача та відповідачів про постановлення цієї ухвали шляхом надіслання на їх поштову адресу копії цієї ухвали, а відповідачам разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Повідомити відповідача ОСОБА_2 про цю ухвалу шляхом розміщення інформації на офіційному веб-порталі судової влади з посиланням на веб-адресу цією ухвали в Єдиному державному реєстрі судових рішень та роз`яснити йому, що з моменту розміщення такої інформації він вважається таким, що отримав цю ухвалу.

Повідомити відповідача ОСОБА_2 , що всі процесуальні документи по справі, він має право отримати у приміщенні Рубіжанського міського суду Луганської області (93010, місто Рубіжне Луганської області, вулиця Миру, будинок 34, кабінет 11-А).

Повідомити учасників справи про те, що вони мають право отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України: http://court.gov.ua/fair/ .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена лише в частині відкриття провадження у справі з недотриманням правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Луганського апеляційного суду через Рубіжанський міський суд Луганської області протягом п`ятнадцяти днів з дня складання цієї ухвали.

Суддя Д.С. Коваленко

Дата ухвалення рішення08.04.2020
Оприлюднено09.04.2020
Номер документу88659684
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —425/894/20

Рішення від 13.08.2020

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Коваленко Д. С.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Коваленко Д. С.

Ухвала від 08.04.2020

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Коваленко Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні