Рішення
від 13.08.2020 по справі 425/894/20
РУБІЖАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.08.2020 року Провадження №2/425/345/20

Справа №425/894/20

місто Рубіжне Луганської області

Рубіжанський міський суд Луганської області, у складі головуючого - судді Коваленка Д.С., секретар - Брудницька О.В., Топчий Ю.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні, у приміщенні зали судових засідань Рубіжанського міського суду Луганської області, цивільну справу за позовом Виконавчого комітету Лисичанської міської ради (правонаступником якого є: Військово-цивільна адміністрація міста Лисичанськ Луганської області) до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

в с т а н о в и в :

Виконавчий комітет Лисичанської міської ради в інтересах дітей: ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 , звернувся до Рубіжанського міського суду Луганської області з позовною заявою до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , якою просить наступне:

позбавити ОСОБА_1 , батьківських прав у відношенні її малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

стягнути з ОСОБА_1 , аліменти на користь тієї особи та установи, де виховуються її діти ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у розмірі 1/2 всіх видів її доходів щомісячно на дітей, але не більше 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину;

позбавити ОСОБА_2 , батьківських прав у відношенні його малолітньої дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

стягнути з ОСОБА_2 , аліменти на користь тієї установи, де виховується його дитина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , аліменти на її утримання в розмірі 1/4 всіх видів його доходів щомісячно на дитину, але не менше 50 % прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку.

Рух справи.

В судове засідання сторони не з`явились, причини неявки суду не повідомили. На підставі заяви преставника позивача, справа розглядалась без позивача.

За таких обставин, а також в силу положень частини другої статті 247 Цивільного процесуального кодексу України (надалі за текстом - ЦПК України) розгляд справи здійснювався за відсутності учасників справи, а фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідачі правом на подачу відзиву на позов не скористалися, і будь-які докази суду не надали; були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання, але не з`явились без повідомлення причин; позивач не заперечує проти розгляду справи та вирішення справи у заочному порядку.

Тому суд, на підставі частини 1 статті 280 ЦПК України, здійснював розгляд справи за відсутності відповідача, на підставі наявних у справі доказів (у заочному порядку), про що судом була постановлена ухвала без виходу до нарадчої кімнати.

Указом Президента України від 27 липня 2020 року №293/2020 "Про утворення військово-цивільної адміністрації", в місті Лисичанськ Луганської області утворена військово-цивільна адміністрація міста Лисичанськ Луганської області.

Тому суд на підставі цього Указу, статті 1 і 3 Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" та частини 1 статті 55 Цивільного процесуального кодексу України, без виходу до нарадчої кімнати постановив ухвалу, якою залучив Військово-цивільну адміністрацію міста Лисичанськ Луганської області до участу у справі, як правонаступника Виконавчого комітету Лисичанської міської ради Луганської області.

Аргументи учасників справи.

Позиція позивача полягала в тому, що матір`ю дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 є ОСОБА_1 , батьком ОСОБА_5 є ОСОБА_2 . Батьки дітей зловживають спиртними напоями, бродяжать, залишають дітей без нагляду. Внаслідок чого, діти ОСОБА_3 та ОСОБА_4 були виявлені на території міста Лисичанська Луганської області без матері. 13 серпня 2019 року дитина ОСОБА_5 потрапила до педіатричного відділення у зв`язку з госпіталізацією матері і інфекційне відділення КУ Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня , а 22 серпня 2019 року дитина ОСОБА_5 влаштована до Луганської обласного будинку дитини № 2. ОСОБА_1 ухилилась від виконання своїх батьківських обов`язків, тобто вона не піклується про фізичний і духовний розвиток дітей, їх навчання, підготовку до самостійного життя: не забезпечує необхідного харчування, медичного догляду, лікування дітей, не спілкується з дітьми, не надає їм доступу до культурних та інших духовних цінностей, не сприяє засвоєнню загальновизнаних норм моралі, не виявляє інтересу до їх внутрішньому світу, не створює умов для отримання ними освіти. Фактично з грудня 2018 року ОСОБА_1 не бачила своїх дітей: ОСОБА_3 та ОСОБА_4 та не намагалася з`ясувати їх місце перебування. З серпня 2018 року ОСОБА_1 та ОСОБА_2 не бачили свою дитину ОСОБА_5 та не намагалися з`ясувати її місце перебування та стан її здоров`я. Тому, є всі підстави для позбавлення ОСОБА_1 та ОСОБА_2 батьківських прав.

Відповідачі правом на подачу відзиву на позов не скористалися, і будь-які докази суду не надали.

Оцінка суду щодо фактів.

На основі всебічного, повного, об`єктивного та безпосереднього дослідження, кожного наявного у матеріалах справи доказу окремо, а також у їх сукупності, суд встановив наступні обставини, та відповідно до них визначив такі правовідносини:

ОСОБА_1 є матір`ю ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 (а.с. 7,9,11).

Батьком ОСОБА_5 є ОСОБА_2 (а.с. 11,12).

Батьки дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 записані відповідно до частини 1 статті 135 Сімейного кодексу України (а.с. 8,10).

Вісімнадцятого грудня 2018 року Головним лікарем Луганської обласної дитячої клінічної лікарні до Служби у справах дітей Лисичанської міської ради було направлено повідомлення про дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які постраждали від жорсткого поводження (а.с. 26,27,28).

Згідно з актами про виявлення дітей, переміщених із тимчасово окупованої території або району проведення антитерористичної операції, які залишились без батьківського піклування від 24.01.2019 року, малолітні діти ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , були виявлені на території міста Лисичанська Луганської області без матері. Діти влаштовані до Комунальний заклад Лисичанський центр соціально-психологічної реабілітації дітей (а.с. 13,14).

Рішеннями виконавчого комітету Лисичанської міської ради від 05 березня 2019 року №100 та № 101 ОСОБА_3 та ОСОБА_4 відповідно, був наданий статус дитини, позбавленої батьківського піклування, у зв`язку із тим, що їх мати, ОСОБА_1 не виконує свої обов`язки з виховання та утримання дітей у зв`язку з перебуванням на тимчасово окупованій території (а.с. 15,16).

А рішенням виконавчого комітету Лисичанської міської ради від 02 квітня 2019 року № 138 малолітні діти ОСОБА_3 та ОСОБА_4 були влаштовані на виховання і спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу ОСОБА_6 та ОСОБА_7 (а.с. 17-18).

Дитина ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 поступила до педіатричного відділення у зв`язку з тим, що її мати ОСОБА_1 госпіталізована в інфекційне відділення Комунальної установи Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня . З 22 серпня 2019 року малолітня дитина ОСОБА_5 була влаштована до Луганського обласного будинку дитини № 2 (а.с. 21,22,29).

За інформацією щодо соціального супроводу сім`ї ОСОБА_1 , наданої Рубіжанським міським центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді від 22 серпня 2019 року, сім`я ОСОБА_1 перебувала на соціальному супроводі у Рубіжанському міському центрі соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді з 18 грудня 2017 року по 16 лютого 2018 року. Сім`ї було надано допомогу в реєстрації сім`ї як внутрішньо переміщених осіб, організовано медичне обстеження неповнолітніх дітей: ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , надано консультацію та рекомендації щодо оформлення соціальних виплат. Дітей було влаштовано до школи. Після народження третьої дитини надано допомогу з оформлення державної допомоги при народженні дитини. Сім`я була влаштована в орендоване житло. За час перебування сім`ї на соціальному супроводі, у сім`ї із сусідами виникали конфліктні ситуації, діти не відвідували школу без поважних причин. Під час останнього спілкування з ОСОБА_1 на початку 2019 року, в телефонному режимі, остання повідомила, що знаходиться на території міста Стаханов та поки повертатися до міста Рубіжне не збирається (а.с. 30).

Згідно висновку наданого Виконавчим комітетом Лисичанської міської ради Луганської області №4970/01-16 від 20 листопада 2019 року, орган опіки та піклування вважає, що мати ОСОБА_1 , не виконує батьківські обов`язки відносно дітей: ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 . Батько ОСОБА_5 - ОСОБА_2 також не виконує батьківські обов`язки відносно своєї дитини. Тому, вважають доцільним позбавити батьківських прав ОСОБА_1 , по відношенню до її дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , а також позбавити ОСОБА_2 , батьківських прав по відношенню до його малолітньої дитини: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (а.с. 23-24).

Оцінка судом правовідносин.

Отже, із встановлених обставин вбачається, що між Виконавчим комітетом Лисичанської міської ради, правонаступником якого є Військово-цивільна адміністрація міста Лисичанськ Луганської області, яка виступає законним представником малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , та ОСОБА_1 і ОСОБА_2 , виник цивільно-правовий спір з приводу права дітей на отримання належного піклування про них їх батьками.

Оцінка суду щодо права.

Для вирішення спору, враховуючи визначені судом правовідносини, суд застосовує такі норми матеріального права, виходячи при цьому з наступних мотивів:

Відповідно до положень частини другої статті 51 Конституції України батьки зобов`язані утримувати своїх дітей до їх повноліття.

При цьому, виходячи з положень частини першої статті 18 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року (яка набула чинності для України 27 вересня 1991 року), батьки несуть основну відповідальність за виховання і розвиток дитини. Найкращі інтереси дитини є предметом їх основного піклування.

Згідно з положеннями пункту шостого частини першої статті 92 Конституції України основи охорони дитинства, виховання визначаються виключно законами України.

Так, статтею 11 Закону України Про охорону дитинства від 26 квітня 2001 року №2402-ІІІ передбачено, що кожна дитина має право на піклування батьків. Предметом основної турботи і основним обов`язком батьків є забезпечення інтересів своєї дитини.

При цьому, статтею 12 цього ж закону встановлено, що на кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини; батьки зобов`язані виховувати дитину, піклуватися про її здоров`я, фізичний, духовний і моральний розвиток і навчання, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей, поважати гідність дитини, готувати її до самостійного життя та праці.

Таким чином, праву дитини на належне батьківське піклування та виховання кореспондує певне коло обов`язків, невиконання яких свідчить про порушення вказаного права дитини, за що батьки можуть нести відповідальність встановлену законом.

В силу положень частини першої статті 164 Сімейного кодексу України, мірою відповідальності для батьків може бути позбавлення їх батьківських прав, на підставі рішення суду, за наявності будь-якої підстави, що передбачена пунктами 1-6 частини першої статті 164 цього кодексу.

Виходячи з положень пункту другого частини першої статті 164 Сімейного кодексу України, підставою для позбавлення батьківських прав, є ухилення матері та/або батька від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини.

Основні обов`язки, що беззаперечно входять до кола обов`язків з виховання дитини як складової частини батьківського піклування, передбачені статтею 150 Сімейного кодексу України та статтею 12 Закону України "Про охорону дитинства" від 26 квітня 2001 року №2402-ІІІ. Зокрема, батьки зобов`язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім`ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини. Батьки зобов`язані піклуватися про здоров`я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов`язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя, створювати належні умови для розвитку її природних здібностей. Батьки зобов`язані поважати дитину.

Проте із встановлених судом обставин вбачається, що ОСОБА_1 та ОСОБА_2 жодного з цих обов`язків щодо своїх дітей не виконують, оскільки всі ці обов`язки виконують (відносно дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ) ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , а відносно дитини ОСОБА_5 такі обов`язки виконують працівники Луганського обласного будинку дитини № 2. Саме вони забезпечують отримання дітьми загальної середньої освіти, дбають про здоров`я дітей та отримання ними належної медичної допомоги, створюють усі умови для проживання дітей та фінансово забезпечують реалізацію потреб.

Більш того, батьки цих дітей взагалі не цікавляться їх життям, залишили їх, втратили контакт із дітьми та не вчиняють жодних дій, спрямованих на його відновлення.

Тому суд вважає, що ОСОБА_1 , як мати дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 і ОСОБА_2 , як батько малолітньої дитини ОСОБА_5 ухиляються від виконання своїх батьківських обов`язків, оскільки жодних батьківських обов`язків не виконують, при відсутності об`єктивних причин, які б перешкоджали їм їх виконувати.

Зважаючи на це, суд вважає, що право малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , на належне батьківське піклування та виховання матір`ю та дитини ОСОБА_5 її батьком, порушується і порушується саме відповідачами. Вважаючи встановлене достатньою підставою для застосування до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 такого крайнього заходу впливу як позбавлення батьківських прав відносно їх дітей, позов слід задовольнити у повному обсязі.

При цьому приймаючи таке рішення суд виходить із того, що невиконання батьківських обов`язків відповідачами має системний і триваючий і безперервний у часі характер.

Враховуючи положення частини 3 статті 166 Сімейного кодексу України, у зв`язку із задоволенням позову щодо позбавлення батьківських прав, суд одночасно повинен прийняти рішення про стягнення аліментів на дитину.

Розглядаючи вимоги Виконавчого комітету Лисичанської міської ради в частині стягнення з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на утримання їх дітей аліментів, суд виходить з такого:

Положення частини 2 статті 51 Конституції України гарантують, що батьки зобов`язані утримувати дітей до їх повноліття.

А положеннями статей 180 та 181 Сімейного кодексу України передбачено обов`язок батьків утримувати дитину до досягнення нею повноліття у грошовій і (або) натуральній формі.

При цьому, згідно частини 1 статті 15 Сімейного кодексу України, сімейні обов`язки є такими, що тісно пов`язані з особою, а тому не можуть бути перекладені на іншу особу.

Отже, виходячи із змісту наведених норм матеріального права, невиконання батьками свого обов`язку з утримання дитини до досягнення нею повноліття у грошовій і (або) натуральній формі, порушує право дитини на створення їй належних умов для розвитку, життя та виховання.

А тому, на підставі частини першої статті 55 Конституції України, частини першої статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, статті 18 Сімейного кодексу України порушене право дитини підлягає судовому захисту.

А відповідно до положень частини третьої статті 181, частини першої статті 191 Сімейного кодексу України за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька або у твердій грошовій сумі за вибором того з батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина від дня пред`явлення позову.

При визначенні розміру аліментів суд враховує: стан здоров`я та матеріальне становище дитини; стан здоров`я та матеріальне становище платника аліментів; наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина; інші обставини, що мають істотне значення (частина перша статті 182 Сімейного кодексу України).

При визначенні розміру аліментів, суд врахував положення частини першої статті 184 Сімейного кодексу України, та те що в матеріалах справи відсутні будь-які докази, які б підтверджували непрацездатність відповідачів, їх обмежену дієздатність чи визнання їх недієздатними; наявність нерегулярного чи мінливого доходу; незадовільний стан здоров`я дітей чи відповідачів; перебування чи необхідність перебування відповідачів на стаціонарному лікуванні; наявність у відповідачів інших дітей та/або непрацездатних батьків або інших обставин, що мають істотне значення для визначення розміру аліментів чи призначення його розміру у твердій сумі.

Тому суд вважає, що стягнення аліментів з ОСОБА_1 , на користь ОСОБА_7 і Луганського обласного будинку дитини №2, де виховуються її діти ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у розмірі 1/2 її заробітку (доходу), але не менше 50 (п`ятдесяти) відсотків прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку та не більше 10 (десяти) прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, щомісячно, а також стягнення аліментів з ОСОБА_2 , на користь Луганського обласного будинку дитини №2, де виховується його дитина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у розмірі 1/4 частини його заробітку (доходу), але не менше 50 (п`ятдесяти) відсотків прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку та не більше 10 (десяти) прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку, щомісячно, починаючи стягнення з дати подання позову (18 березня 2020 року), слід визнати належним способом захисту порушеного права дітей.

В силу положень пункту першого частини першої статті 430 Цивільного процесуального кодексу України, слід допустити негайне виконання рішення в межах суми платежу за один місяць.

Враховуючи те, що позивач на підставі пункту третього частини першої статті 5 Закону України "Про судовий збір" №3674-VI від 08.07.2011 року звільнений від сплати судового збору, суд стягує з відповідачів суму судового збору в дохід держави, у повному обсязі.

Таким чином, керуючись статтями 2,19,23,34,43,49,133-142,206,211,213,217,220-222,244-248,258,259,263-265,268,272,273,351,352,354,355 Цивільного процесуального кодексу України, суд

в и р і ш и в :

Позов Виконавчого комітету Лисичанської міської ради (правонаступником якого є: Військово-цивільна адміністрація міста Лисичанськ Луганської області) до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - задовольнити.

Позбавити батьківських прав ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ; паспорт Серії НОМЕР_1 виданий Сєвєродонецьким МВ УДМСУ у Луганській області 18 грудня 2015 року; остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ), відносно її малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Позбавити батьківських прав ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) відносно його малолітньої дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ; паспорт Серії НОМЕР_1 виданий Сєвєродонецьким МВ УДМСУ у Луганській області 18 грудня 2015 року; остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) аліменти на трьох дітей у розмірі 1/2 частини її заробітку (доходу), але не менше 50 (п`ятдесяти) відсотків прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку та не більше 10 (десяти) прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину, щомісячно, починаючи з 18 березня 2020 року та до досягнення найстаршою дитиною повноліття, зокрема на дітей: ОСОБА_3 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 ) - на користь ОСОБА_7 ( ІНФОРМАЦІЯ_6 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 ; матір-вихователь дитьячого будинку сімейного типу, в якому виховуються ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ), і на дитину: ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ) - на користь Луганського обласного будинку дитини №2 (ідентифікаційний код: 25991799, адреса місцезнаходження: м.Сєвєродонецьк Луганської області, вулиця Лисичанська, будинок 1б; в якому на вихованні знаходиться ОСОБА_5 ).

Стягнути з ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) аліменти на дитину ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ) у розмірі 1/4 частини його заробітку (доходу), але не менше 50 (п`ятдесяти) відсотків прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку та не більше 10 (десяти) прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку, щомісячно, починаючи з 18 березня 2020 року та до досягнення дитиною повноліття, на користь Луганського обласного будинку дитини №2 (ідентифікаційний код: 25991799, адреса місцезнаходження: м.Сєвєродонецьк Луганської області, вулиця Лисичанська, будинок 1б; в якому на вихованні знаходиться ОСОБА_5 ).

Стягнути з ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 ; паспорт Серії НОМЕР_1 виданий Сєвєродонецьким МВ УДМСУ у Луганській області 18 грудня 2015 року; остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) на користь держави Україна в особі Державної судової адміністрації України (місцезнаходження: 01601, місто Київ, вулиця Липська, будинок 18/5; отримувач коштів: ГУК у м.Києві/м.Київ/22030106; код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37993783; банк отримувача: Казначейство України (ЕАП); рахунок отримувача: UА908999980313111256000026001; код класифікації доходів бюджету: 22030106) судовий збір у розмірі 420 (чотириста двадцять) гривень 40 (сорок) копійок.

Стягнути з ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_5 , остання відома адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) на користь держави Україна в особі Державної судової адміністрації України (місцезнаходження: 01601, місто Київ, вулиця Липська, будинок 18/5; отримувач коштів: ГУК у м.Києві/м.Київ/22030106; код отримувача (код за ЄДРПОУ): 37993783; банк отримувача: Казначейство України (ЕАП); рахунок отримувача: UА908999980313111256000026001; код класифікації доходів бюджету: 22030106) судовий збір у розмірі 420 (чотириста двадцять) гривень 40 (сорок) копійок.

Рішення в частині стягнення аліментів, в межах суми виплат за один місяць, допустити до негайного виконання.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом тридцяти днів з дня його проголошення позивач не подав апеляційної скарги, а відповідач не подав письмової заяви про перегляд заочного рішення. У випадку подання позивачем апеляційної скарги, заочне рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. У випадку подання відповідачем заяви про перегляд заочного рішення, якщо його не скасовано, воно набирає законної сили у випадку подання відповідачем апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дати постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Апеляційна скарга може бути подана до Луганського апеляційного суду через Рубіжанський міський суд Луганської області протягом тридцяти днів з дня проголошення цього заочного рішення. Заява про перегляд цього заочного рішення може бути подана до Рубіжанського міського суду Луганської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Суддя Д.С. Коваленко

Дата ухвалення рішення13.08.2020
Оприлюднено14.08.2020
Номер документу90945658
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —425/894/20

Рішення від 13.08.2020

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Коваленко Д. С.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Коваленко Д. С.

Ухвала від 08.04.2020

Цивільне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Коваленко Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні